1 . W maju WZA , trudno chyba myśleć , że oba banki zablokują emisję , więc proces się odbędzie należy założyc . Emisja zacznie się pewnie w lipcu ( dzień pp 10.06 ) . Nawet jeśli rynek odpowie negatywnie to PBS w tzw. drugim terminie obejmie wszystko. Z tego wynika , że tak czy inaczej sporo gotówki wpłynie do spólki.
Duet czeka na dokapitalizowanie i przyszłość ma przed sobą świetlaną , ale dziś z punktu widzenia dopływu gotówki widzę dużą szanse a w zasadzie mam pewność na rozwój sieci placówek bankowych.
Budowa jej wcześnie czy później zaskutkuje pojawieniem się w akcjonariacie szeroko pojętego funduszu , któty będzie chciał ją wykorzystać do sprzedaży swoich jednostek i certyfikatów.
Myślę tu o placówkach PBS jak i Beefa.
Dziś już wolnych mocy w tym temacie nie ma , więc zainteresowani naprawde gotowi są sporo zapłacić za dostęp a tym bardziej wyłączność.
2. PP
Po dniu ustalenia, pp oddzieli się od akcji , przy np. cenie 1,30 będzie to odpowiednio , akcja 0,81 , pp 0,49.
Jak zareaguje rynek ?
Historia pokazuje , że pozytywnie , oby tak było
3. WZA
Apeluję by akcjonariusze pojawili się na wza , dotychczasowe przebiegały w towarzystwie max 10 podmiotów.
Czas pokazać , że to spółka publiczna .
Na walnym można zadawać pytania do zarządu , wymuszać obietnice itp , przez co mięć pośrednio realny wpływ na strategię spółki.
Kto może niech się pofatyguje , to jest w naszym interesie.
4. Kurs
Myślę , że do wza będziemy chodzić w przedziale 1,25 - 1,45 ,nie ma powodów do wzrostów , ale potem wszystko jest możliwe.
ale się rozpisałem
ciekaw jestem Waszych opini
pozdr
Co do kursu... też uważam, że do WZA nie będzie szaleństwa choć przewiduje trochę wyżej - nawet 1,5 - papier niedoszacowany i ma dużą perspektywę wzrostu w przeciągu 2-3 mc. Osobiście powolutku zbieram....
znowu jesteśmy jedną z najgorszych spółek......taka jest rzeczywistość ps jakie macie średnie ceny zakupów u mnie to 1,62 zastanawiam się kto to sprzedaje po 1,2 jest ktoś jeszcze tutaj na zarobku?
nie bój nic, będzie dobrze. koniec kwietnia jest to i wyprzedaż bo z US trzeba się rozliczyć to część ludzi wyprzedaje bo spodziewało się szybkiego zarobku (w końcu rekomendacje były na 2,8 bodajże).faktem jest też że kurs celowa ktoś uklepał do tego poziomu zaraz jak się skończyło wezwanie. zresztą niech się wypowie specjalista od drzewek owocowych...
ja wczoraj dokupiłem, dzisiaj sprzedam tyle żeby odzyskać pieniądze za które wczoraj kupiłem, czyli pare akcji zostanie w koszyku. A średnią się już nie przejmuję bo ona się zmienia raz w górę raz w dół. Spółka moim zdaniem stabilna a na lekkich ruchach góra dół można się pobawić. Przez miesiąc przed odcięciem pp powinna pójść trochę do góry
dzisiaj jeszcze debiut benefit system całkiem całkiem, chyba najwyższy wzrost z tegorocznych, żeby się tylko utrzymał bo narazie trzymam