jesli im sie uda przejac bzgraf za 6-7 mln-to bedzie b.dobry interes-ta spolka jest duzo wiecej warta.nigdy wczesniej z zadnym innym ministrem skarbu i po to by sie lipce nie udalo-a tak to jest mozliwe.za stalina po sprzedazy takiego tauronu za bezcen poszedlby pod sciane -a jego odwolanie lezaloby latami w kazamatach lubianki/pozdro
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 17 / 2011
Data sporządzenia: 2011-04-18
Skrócona nazwa emitenta
KOMPAP
Temat
Nabycie akcji przez Prezesa Zarządu
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Treść raportu:
Spółka PPH KOMPAP SA informuje, że w dniu 18 kwietnia 2011 r. otrzymała zawiadomienie, w trybie art. 160 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi, od Pana Waldemara Lipka – Prezesa Zarządu Spółki, że wskutek transakcji nabycia akcji za pośrednictwem Millenium Dom Maklerski SA POK Gdańsk, które miały miejsce w dniach 11-15 kwietnia 2011r. - nabył on łącznie 5.684 akcji Spółki PPH KOMPAP SA w Kwidzynie, w cenie od 7,85 zł do 8,17 zł za akcję.
Obowiązek przekazania powyższych informacji wynika z faktu, iż Pan Waldemar Lipka pełni w Spółce PPH KOMPAP SA funkcję Prezesa Zarządu.
Jednocześnie Pan Waldemar Lipka poinformował, że posiada na dzień dzisiejszy 852.795 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi 18,22 % w kapitale zakładowym oraz 852.795 głosów, co stanowi 18,22 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Ponadto poinformował, że Spółka Grand Sp. z o.o. z siedzibą w Sopocie (spółka zależna) posiada 195.000 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi 4,17 % w kapitale zakładowym oraz 195.000 głosów, co stanowi 4,17 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
Łącznie Waldemar Lipka i Spółka Grand Sp. z o.o. (spółka zależna) posiadają 1.047.795 akcji PPH KOMPAP S.A., co stanowi łącznie 22,39 % w kapitale zakładowym oraz 1.047.795 głosów, co stanowi łącznie 22,39 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.
waldek za chyba ostatnie zaskorniaki dobiera-klimat na gpw nie ciekawy a akcjonariat kompapu nie panikuje-az milo byc w takiej spolce.kurs zachowuje sie ksiazkowo-przed dalszym wybiciem.jesli wert w tym tygodniu przejma bzgraf-to wg mnie moze byc nawet podjazd pod 10-a tam jest generana zmiana trendu/pozdro
Myslę ,że jutro lub w środe powinni ogłosić ! Przeciesz nie w w Wielki Czwartek lub Piątek ;-))
Nie ma chętnych do oddawaina i dobrze !Wystarczy ,ze przebije 8,50! ja rownież jestem zadowolony z takiego akcjonariatu ,wykruszyli się Wiedzące oraz Moski! Bedzie duzo lepiej oby tylko Prezes nic nie zpaprał ale ostatnio poprawił się więc jestem dobrej myśli!Pozdrawiam
dla mnie najwazniejsze bylo przejecie ozgrafu ale bzgraf to pojscie za ciosem-a waldek slynie z restrukturyzacji.zauwaz ze nie ujawnia nic w prasie o nowej strategii ozgraf-tylko w tv sie troche wygadal-a sam podkupuje-to dobry znak ciekawe co inne grube rybki w kompapie o tym wszystkim mysla/.pozdro
myślę że i rybki podkupują tylko nie koniecznie na siebie i muszą sie tym chwalic,
....... kupowanie chyba zacznie sie po przełamaniu 8,5 :-) ... czekamy na przejęcie BZGafu
pozdro
do wiedzacego-nie uwazasz ze po lyknieciu ozgraf i dopinaniu bzgraf jest cos podejrzanie tanio.ulica moze jeszcze spokojnie kupic papier po 8 a wg mnie po przejeciu olsztyna powinien chodzic po 10.a jeszcze pewnie dolaczy druk-express laskawca a nia koniec roku laczy obrot gk kompap -80 mln i pewnie zysk.a ze spolka jest jedyna na gpw-to z czasem moga dolaczyc i inne drukarnie -ale w dluzszej perspektywie/pozdro
Ciekawy Raport o poligrafii!
http://www.kpmg.com/PL/pl/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Strony/Komunikat-prasowy-Wartosc-polskiego-rynku-poligraficznego-w-2013-roku-moze-osi%C4%85gnac-blisko-12-mld-zl.aspx