no teraz to chyba kierunek 34
jeden z wiekszosciowych akcjonariuszy zlozyl projekt uchwaly w sprawie podwyzszenia Dywidendy z 1,4 na 2,4 !! - przeciez to prawie 10% obecnej ceny akcji
SZYBUJEMY!!
Piczak chce dokonac skoku na kasę ,wykorzystuje fakt ,że Lentex też potrzebuje pieniędzy na kolejne przejęcia-ciekawi mnie co z tego wyniknie,Myślę jednak ,że jest to dowód na zgodę co do przejęcia Novity przez Lentex pod warunkiem ,że wszystko wypracowane wcześniej zostanie skonsumowane teraz ,a ewentualne inwestycje będą robione w przyszłości ze wspólnych pieniędzy.
no to zacierajmy rece
jezeli zachowaja taka progresje to za rok bedzie 2,9 dywidenda od akcji
najwyzsza na gpw w stosunku do wyceny rynkowej akcji
a jezeli mowisz o skoku na kase - to kto wie moze za rok bedzie 5 zeta/akce dywidenda??
i to byłby wtedy skok - ale co tam dla mnie jako małego akcjonariusza - takie pieniądze się przydadzą
:)
Pan Piczak głosował identycznie jak Lentex -to dobrze ,ale to może sugerowac ,że się dogadali ,a więc połączenie przez wymianę akcji 1 do 1 niedługo nastąpi.Brawo Panie Piczak to dla wszystkich dobra informacja.
już chyba na rynku wiedzą że będzie dywidenda w wysokości 2,90 zł na akcję?? może więcej?? policzyli sobie ile to % w cenie akcji i teraz będzie pomału wzrost przynajmniej do 30 zeta - oczywiście w czasie rozłożony gdzieś do maja czy czerwca w zależności kiedy zaplanują i poinformują
Lentex mówi ,że interesuje go Novita to znaczy myślą o przejęciu -Muzioła starego z Novity wzięli po to ,aby zajął się połączeniem włókninowej częsci Lentexu z Novitą ,a więc do 25-28 zł może zdrożec .