Mimo powyższego infa kurs zanurkował. Nie rozumiem tego za bardzo. W spółce nie wydarzyło się ostatnio nic takiego co uzasadniałoby takie spadki. Ja dokupiłem jeszcze papiera (średnia zakupu - 51,03). Liczę na dobre fundamenty i ładny raport.
Czarno widzę ten papier. Wystarczy 1 dzień gdy nie ma skupu własnego a papier nurkuje o -4%. Kurs do tej pory trzymał tylko skup własny. Co będzie jak go wstrzymają? Mają go rozłożonego do maja 2013 r. a w takim tępie skupu skończą go pod koniec tego roku. Spółka b. dobra a papier słaby jak cholera. Czyżby grubasy się wycofywali (na innych moich spółkach podobnie). Zbliża się KRACH czy co?
Wydaje się, że spółka jest perspektywiczna. Głownym powodem słabego zachowania jest nikłe zaintersowanie inwestorów papierem - obroty są bardzo niskie. A wszystko to pomimo dosyć częstego przewijania się PGF-u w arykułach biznesowych i pozytywnych rekomendacjach. Może musi się pojawić jakieś nieprzewidywane i korzystne "info" żeby kurs ruszył na północ bo konsolidacj trwa już praktycznie od listopada.
Pęknie teraz prezesi mają do zbycia 125.000 akcji, które dostali za friko. Mało tego w dniu sprzedaży akcji PGF nie będzie ich skupować. Ktoś chętny do zakupu? Tylko 125 kilo.
Zarząd już upłynnia darmowe akcyjki (dobrze że w transakcjach pakietowych bo wówczas może być w tym samym dniu skup własny) ale co wówczas gdy zniknie strona popytowa w umówionych transakcjach? Jednym słowem sam zarząd dołuje kurs bo kto kupi akcje jeśli prezesi sprzedają?
Zgadza się. Spadek w 3 ostatnich dniach jest wręcz niewiarygodny. Słaby raport za półrocze?
Co do nowej ustawy refundacyjnej, która ponoć ma lekko negatywnie wpłynąć na marże to z tymi opiniami ja się nie zgadzam, będzie dokładnie odwrotnie (jestem z branży).
Pozdrawiam,
jak jestes z branzy to musisz wiedziec ze apteki dostana po rufie, a PGF ma ich najwiecej wiec albo nie jestes z branzy, albo celowo wypisujesz dyrdymaly