• Skup akcji własnych Autor: zusman [194.11.24.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1041117-POLSKA-GRUPA-FARMACEUTYCZNA-SA---Skup-akcji-wlasnych.html

Mimo powyższego infa kurs zanurkował. Nie rozumiem tego za bardzo. W spółce nie wydarzyło się ostatnio nic takiego co uzasadniałoby takie spadki. Ja dokupiłem jeszcze papiera (średnia zakupu - 51,03). Liczę na dobre fundamenty i ładny raport.
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~olo [94.42.146.*]
    Czarno widzę ten papier. Wystarczy 1 dzień gdy nie ma skupu własnego a papier nurkuje o -4%. Kurs do tej pory trzymał tylko skup własny. Co będzie jak go wstrzymają? Mają go rozłożonego do maja 2013 r. a w takim tępie skupu skończą go pod koniec tego roku. Spółka b. dobra a papier słaby jak cholera. Czyżby grubasy się wycofywali (na innych moich spółkach podobnie). Zbliża się KRACH czy co?
  • Re: Skup akcji własnych Autor: zusman [195.205.221.*]
    Wydaje się, że spółka jest perspektywiczna. Głownym powodem słabego zachowania jest nikłe zaintersowanie inwestorów papierem - obroty są bardzo niskie. A wszystko to pomimo dosyć częstego przewijania się PGF-u w arykułach biznesowych i pozytywnych rekomendacjach. Może musi się pojawić jakieś nieprzewidywane i korzystne "info" żeby kurs ruszył na północ bo konsolidacj trwa już praktycznie od listopada.
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Olo [46.204.13.*]
    Wygląda na to, że jedynym kupującym jest sam PGF. Skup 4900 akcji na 1 sesji spowodował tylko 1 sesyjny ruch w górę i dalej padaka.
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Olo [46.204.104.*]
    Pęknie teraz prezesi mają do zbycia 125.000 akcji, które dostali za friko. Mało tego w dniu sprzedaży akcji PGF nie będzie ich skupować. Ktoś chętny do zakupu? Tylko 125 kilo.
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Olo [188.146.185.*]
    Zarząd już upłynnia darmowe akcyjki (dobrze że w transakcjach pakietowych bo wówczas może być w tym samym dniu skup własny) ale co wówczas gdy zniknie strona popytowa w umówionych transakcjach? Jednym słowem sam zarząd dołuje kurs bo kto kupi akcje jeśli prezesi sprzedają?
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~grxzegorz [193.93.91.*]
    też nie rozumiem co on tak spada dziń po dniu -nie mam za dużej wiary w niego ale to co się dzieje to masakra
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~mik [82.177.156.*]
    Zgadza się. Spadek w 3 ostatnich dniach jest wręcz niewiarygodny. Słaby raport za półrocze?
    Co do nowej ustawy refundacyjnej, która ponoć ma lekko negatywnie wpłynąć na marże to z tymi opiniami ja się nie zgadzam, będzie dokładnie odwrotnie (jestem z branży).
    Pozdrawiam,
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~partyzant [83.31.39.*]
    jak jestes z branzy to musisz wiedziec ze apteki dostana po rufie, a PGF ma ich najwiecej wiec albo nie jestes z branzy, albo celowo wypisujesz dyrdymaly
[x]
PELION -1,88% 58,80 2017-06-07 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.