• RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~baniak [83.31.54.*]
    07.02.2011 MKS zawiadamia , ze schodzi ponizęj 5% , czyli np na 4,99%
    Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 3/2011
    data dodania 2011-02-07 20:46:06
    spółka EPIGON SPÓŁKA AKCYJNA

Informacja dla Akcjonariuszy - zawiadomienie o zbyciu akcji
    Zarząd EPIGON SA z siedzibą w Słupsku informuje, że w dniu 7 lutego wpłynęło do Spółki pismo akcjonariusza, MKS Sp. z o.o. z informacją o zbyciu akcji Emitenta podczas sesji giełdowej i zejściu poniżej 5% progu ogólnej liczby głosów w Spółce EPIGON SA .
    Podstawa prawna: Art. 160 punkt 1 ust. 2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. z 2005 roku nr 183 poz. 1538)

Osoby reprezentujące spółkę:

Sławomir Stochniałek - Prezes Zarządu
    Joanna Bedra - Członek Zarządu

Następnie EPI informuje , że MKD kupił na licytacji 12m akcji 3m I i 9 m Z co daje 8,43% głosów na WZA.

Ostatnio EPI informuje , MKS przekroczył 5 % co jest oczywistą bzdurą bo ma 3,23% i wcale nie trzeba było nikogo informować : MKS miał to co mu zostało i dokupił w dwie sesje 600k / moim zdaniem od MKD /..

MKD musiałoby poinformowac rynek dopiero po przekroczeniu 5% w dół , czyli "bezkarnie" może zbyć około 4,8 m akcji Z. Moim zdaniem zbyło około 1,2 m z czego 600k do MKS. / co daje obniżkę o 0,6 % / i o niczym nie musi informować.

A teraz proszę o opinie gdzie się merytorycznie pomyliłem .!!!!
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~radzio [87.205.239.*]
    Baniak a ja mam do Ciebie inne pytanie , powiedz mi po co ty to wszystko robisz po co sie tak produkujesz użerasz jak to określiłeś z nieukami no po co ?? skoro twierdzisz że to do dupy spółka że oszuści to po co tu siedzisz ?? nie szkoda Ci czasu itd

Odpowiedz jak znajdziesz czas między produkowaniem sie na tym oraz na innych forach na temat epigonu !!!
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~baniak [83.31.54.*]
    Odnalazłem w sobie powołanie polegające na edukacji przygłupów , iwierze w nią . którym się wydaje.... Nigdy nie napisałem , ze EPI jest do du....y , bo mam akcji tej spółki bardzo dużo. Ale to co zrobiono z informacja poufną dot. zajęcia akcji przez Komornika to zwykła qootasoova tak samo jak polityka informacyjna spółki i wiedza jej decydentów o rynku. A to moze się skończyć albo zjazdem albo akcją spekulacyjna , która skaprawi ten walor na min rok.
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~radzio [87.205.239.*]
    kolego ale proszę Ci nie ubliżaj innym nie każdy jest tak mądry jak ty , kolego to że jesteś przed komputerem nie znaczy ze możesz ludziom ubliżać ... tak na marginesie mam 193 cm wzrostu 120 kg wagi ciekawe czy byś mi to powiedział prosto w twarz :) ale nie o to chodzi !!!

Mam pytanie powiedz mi jaki ma cel to co robisz na tym forum i na forum parkiet.com do czego ma to prowadzić skoro piszesz że masz akcje czyli pewnie chciałbyś na nich zarobić ?

Widzę , ze wzrost i waga odwrotnie proporcjonalne do umiejętności pojmowania , żeby nikomu nie ubliżać jak piszesz. A poza tym mało co jest w stanie mnie przestraszyć ..... no może jedynie czyjś niereformowalny - podparty przemożną chęcią polemizowaia z każdym i o wszystkim , a najbardziej w tematach , o których adwersaż nie ma zielonego pojęcia. - notoryczny idiotyzm. Ale to jak napisałeś nie ważne. Popisz się moze jakimś merytorycznym wjazdem , które jak widzisz ja "sptrzedaję" pod tytułem darmym.
    A tak na marginesie nieuk czy niedoinformowany to nie jest inwektywa tylko próba opisu rzeczywistości.
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: redaktor [83.14.170.*]
    193 cm wzrostu i 120 kg - wskaźnik BMI 32,2.
    To znaczy, że masz bardzo niebezpieczną otyłość pierwszego stopnia - wizyta u lekarza wskazana natychmiast.
    PS.
    A Baniak, niestety ma rację.
    No to jeszcze mi Ciebie qrva brakowało za adwokata. Teraz to mam juz przeje....ne!!!
    Sądząc po Twoich inwestycjach, to raczej nie byłoby Cię na mnie stać (gdybym był oczywiście adwokatem).
    Tak sobie i myśl. Kompletnie mi nie zależy co kto myśli o moich inwestycjach , bo i tak nie ma o nich żadnego pojęcia. A co do stać nie stać , napisz coś co się wreszcie sprawdzi lub spróbuj dokonać jakiejś merytorycznej analizy z tezą i dowodem zamiast wiecznie pier....ić w kólko to samo. A co do Twojego uczestnictwa w Szacownej Palestrze to serdecznie zapraszam na komplety, W odróznieniu od Twojej osoby mnie stać na samego siebie. A Ciebie???
    Czy tak trudno zrozumieć słowo pisane. Widzę, że niestety tak.
    Cóż można chcieć więcej merytorycznego, niż to, że podaję cenę po jakiej niedługo będzie Epigon i niezmiennie od dawna opisuję spółkę.
    Czyż nie piszę (od zawsze), że Epigon to słaba spółka jest, i że niedługo będzie po 9 groszy.
    Serdecznie dziękuję za wyczerpującą i i nteresującą wypowiedź. A czemu nie po 8 lub 7 lub 11 a moze x??? Skoro ci z MKD brali po 2.
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: slawek_wr [89.174.230.*]
    Dnia 2011-04-14 o godz. 19:55 redaktor napisał(a):
    > Czy tak trudno zrozumieć słowo pisane. Widzę, że niestety
    > tak.
    Cóż można chcieć więcej merytorycznego, niż to, że
    > podaję cenę po jakiej niedługo będzie Epigon i niezmiennie
    > od dawna opisuję spółkę.
    Czyż nie piszę (od zawsze), że
    > Epigon to słaba spółka jest, i że niedługo będzie po 9
    > groszy.

W twoim przygłupim pisaniu trudno zrozumieć słowo pisane.
    Dałeś już temu przykłady. Kilka m-cy temu na EEX , pomyliłeś się jedynie o 700 %. Miał EEX być po 1 zł,a jest po .....
    Żeby być po 9 groszy, to najpierw będzie po groszy 11 - tu zgadzam się z Tobą.
    A jak już będzie po 9 groszy, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby była po 8 gr, 7 gr - tu również zgadzam się z Tobą.
    Jak widzisz - zgadzamy się we wszystkim - a rózni nas tylko (aż?) to, że ja nie jestem wulgarny. Ale to też nie moja zasługa, tylko moich rodziców.
    No cóż , rozpłakałem się..... Tymi rodzicami wyjąłes mi wszystkie moje wulgarne argumenty przeciwko tym , którzy nie czytają inf ze spółek , nie zyztają przepisów prawa , nie analizują wolimenu na sesjach w połączeniu z infami o wejściach/ wyjściach , nie chce im się pomyśleć i maja najwięcejn do powiedzenia. No i oczywiście nie są wulgarni.
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~Jaro [91.123.161.*]
    Nie ma co dwóch intelektualistów baniak i redaktor mistrzowie pióra, wiedzy i inteligencji
    Baniak ty mi trochę kaczyńskim zajeżdżasz z tymi podejrzeniami
    Z tym Kaczyńskim to rozumiem , że chcesz mnie wciągnąć do bójki - trawestując pewnego klasyka pióra. Moze wiesz . którego???
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~Jaro [91.123.161.*]
    wiem wiem
    ale tak poważnie to ty (baniak) jesteś w porządku bo przynajmniej sklejasz jakies fakty, ale redaktor jest trochę odjechany może nietutejszy.
    Natomiast nie zgadzam się z Tobą w pełni.
    Nie wiemy czy mieli te 4,99% o których piszesz. To tylko Twoje przypuszczenia.
    A mnie ciężko z tym polemizować bo obaj nie znamy wszystkich faktów.
    Ja uważam że to dobra Spółka, zobaczymy co pokażą w wynikach za I kwartał 2011
    Jaro 4,99 to był przykład / bo zeszli poniżej 5 / , okazało sie , ż faktyczniee było około 2,90. czego dowiedzieliśmy się ex post.
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~niobe [85.89.191.*]
    a ja uważam ze to dobrze ze baniak formułuje jakies tezy nawet logiczne są a nie pie....li bez sensu jak redaktorek.
    choc dla mnie te transakcje akcjami (może niezbyt moralnie pozytywne i do końca uczciwe)
    nie mają żadnego znaczenia dla spółki.
    dla mnie to cos w stylu założenia społki na cyprze....... kazdy orze jak może..

i tak zostało to w "rodzinie"

wolelibyscie pewnie emisje dla szwagrów???

Błąd logiczny , nie o to chodzi. Dwa lata temu Malek uratował emisję EPI i wziął 21m akcji po około 20,5 gr ,które przez dwa lata wywalił na dwa pas i zostawił sobie tylko około 5. Ale przed licytacją walił do spodu i 16 to jego zasługa i paru zesranych. Po czym kupił od Komornika po 2 . I niech mi ktoś teraz powie , ze to nie jest wykorzystanie informacji poufnej / w rozumieniu ustawy , ale nie Malka , bo o takie jazdy robił całe życie i myśli , ze tak trzeba i można /. Tyle , ze Malek to rynkowy burak i zachowuje się jak słoń w składzie z porcelaną i jest to generalnie prosty człowiek , ale prosty w najlepszym rozumieniu tego słowa: przebiegły , w pełni kompromisowy i mający swoje własne zdanie na każdy temat. I qoorevsko skuteczny. Tylko musi sobie znaleźć kogoś kto po nim będzie sprzątał.
    baniak jakbys miał okazje kupic po 2 gr czy po iles tam bo nie wiemy to co..trąbiłbyś na lewo i prawo ??? nie rób scen... gorsze wały odchodzą i ludzie są "szczęsliwi"
    a ze akcje dlugo nie bedą po 20 gr to dla mnie pewne.
    Błąd logiczny. To było stwierdzenie faktu a nie palec w oko. Zacznij nareszcie czytać ze zrozumieniem i nie obarczaj innych własnymi frustracjami. Czy Tobie się wydaje , ze będąc posiadaczem akcji EPI niechciałbym widzieć ceny 50g lub 1 PLN???? I również chyba nie wydaje Ci się , ze moje posty spowodują , że MKS lub MKD wywali bądź nie swoje akcje po 2 lub 5 gr. Przestań myśleć o kursie i o kasie bo się pogubisz. Po prostu próbuj kupić taniej niż masz zamiar sprzedać....
    może i masz racje ale nie rób z tego afery łosośgate poszła transakcja i po zawodach chyba ze chciałes sobie policytować :)
    wiecznie przekładek nie bedą robic firma już zarobiła 2,2 miliony i na tym należy sie skupic.
    przyszłosc spółki i tak zależy od tego pana na M a ten chyba ma co do niej plany skoro odebrał akcje od pro i jeszcze dopakował mks.
    a z tym obarczaniem frustracjami to przesadziłes :)
    ale naganiaj sobie
    dobrej nocy
    Dobrej nocy o 22 dobre sobie , kładę sie spać ok., 2 wstaję 6.30 . I tak od 20 lat na rynku. A chociaż zalapałeś , w którą stronę "naganiam"???
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~uno [86.14.68.*]
    oczywiscie w ta by kupic taniej niz sie chce sprzedac ;)
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~baniak [178.42.158.*]
    I jakie to proste.... A niektórzy to musza tyle pisac , zeby do tego dojść.
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~dagger [62.21.17.*]
    a przy jakiej cenie sprzedaż walora?
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~baniak [178.42.158.*]
    Godziwej na dany dzień
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~Tunder [95.41.26.*]
    Dnia 2011-04-14 o godz. 20:09 redaktor napisał(a):
    > Żeby być po 9 groszy, to najpierw będzie po groszy 11 - tu
    > zgadzam się z Tobą.
    A jak już będzie po 9 groszy, to nic
    > nie stoi na przeszkodzie, żeby była po 8 gr, 7 gr - tu
    > również zgadzam się z Tobą.
    Jak widzisz - zgadzamy się we
    > wszystkim - a rózni nas tylko (aż?) to, że ja nie jestem
    > wulgarny. Ale to też nie moja zasługa, tylko moich
    > rodziców.

Jesteś tępy nie wulgarny razem z drugą ciotą baniakiem.
    Napiszcie coś teraz jełopy. Ze też temu Slawkowi chciało się z takimi ciotami gadać.
    Zobaczysz tu te 9 gr chyba qrwa po tym jak nieco większa cyfra je poprzedzi
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~epigon [78.88.58.*]
    po co te nerwy
    zobaczymy jaki będzie kurs w poniedziałek po dobrym raporcie
    czy chce ją ktoś kupować , czy sprzedawać

p.s PR mają słaby,a raport miał być 16,05,2011 i .....
  • Re: RESUME DLA "NIEUKÓW." i NIEDOINFORMOWANYCH. Autor: ~anlep [109.243.215.*]
    Wyniki bomba a kto się dał nagonić ten trąba. W tym miejscu chciał bym podziękować wszystkim naganiaczom a szczególnie panu Redaktorowi za kawał świetnej roboty. Dzięki wam miałem okazje jeszcze tanio kupić. Pozdrawiam i życzę powodzenia inwestora słuchającym rad forumowiczów. :)
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.