• Lubisz pomagać Urzędowi Skarbowemu? Autor: ~Zosiaa [82.160.224.*]
    Stosując kasę fiskalną z kopią elektroniczne ułatwiasz życie urzędnikom skarbowym. Czy on także ułatwi Tobie pracę?
    To pytania wazne, bo posiadając kasę z tak glosno reklamowaną kasą z kopią elektroniczną raportów możesz pomóc urzędnikowi bardzo szybko.
    Skopiowanie przed niego Wszystkich danych z Katy zajmie mu chwilę, a drugą chwilę sprawdzenie wszystkiego co poprawne i to mniej…
    I to z przeciągu min. 5 lat, czy jednak tym razem forma klasyczna, papierowa nie daje więcej komfortu? Na przetrzymywanych rolkach, według prawa 3 lata, już po krótszym okresie czasu zanika część treści, a normalne ich sprawdzenie stanowi mozolną i raczej nudną pracę dla urzędnika.
    Kopią elektroniczną uszczęśliwisz go, tylko czy aby na pewno tego chcesz?
  • Re: Lubisz pomagać Urzędowi Skarbowemu? Autor: ~Nikt [82.160.224.*]
    Ale to chyba jakiś żart jest?
  • Re: Lubisz pomagać Urzędowi Skarbowemu? Autor: ~Gizel [188.33.111.*]
    Żart niekoniecznie, a jeśli tak to kiepski. Jednak mi się wydaję, że taka jest prawda o kasach z kopią elektroniczną. Ja pośród tych całych dyskusji producentów staram się wyrobić swoją własną opinię na temat tego czy to rozwiązanie przynosi więcej szkody czy pożytku, a jeśli tak to komu. Dla mnie oczywiście najważniejsze jest to aby to rozwiązanie było dla mnie optymalne, chyba jest to logiczne. Mam tylko nadzieję, że przymusowo nie wprowadzą, że będą tylko kasy z kopią, bo wtedy kiepski żart zmieni się w rzeczywistość.
  • Re: Lubisz pomagać Urzędowi Skarbowemu? Autor: ~Sprzedawca [46.112.19.*]
    Faktycznie planują wprowadzić tak, że wszystkie kasy będą musiały być z kopią elektroniczną, no ale pewnie do tego jeszcze długa droga, więc nie ma co się tym przejmować tylko korzystać z tego, że póki co można kupić jeszcze kasy tradycyjne bez kopii elektronicznej. Często sprzedawcy mydlą oczy klientom na temat tych kas, tylko po to aby zarobić więcej kasy, bo one są droższe. Ja przynajmniej uczciwie mówię swoim, że ich nie polecam i mówię jakie mają wady, że są jeszcze niedopracowane. Może mniej zarobię, ale przynajmniej sumienie mam czyste.
  • Re: Lubisz pomagać Urzędowi Skarbowemu? Autor: ~CYtos [46.113.123.*]
    Ludzie na zapas nie ma co się martwić! Korzystajcie z tego przywileju, że póki co można kupić kasy bez kopii elektronicznej. I tyle! nie ma co gdybać, jak wprowadzą taką ustawę to i tak nie będzie z kim dyskutować, bo wiadomo, że robią to po to żeby ułatwić nie nam, ale sobie kontrole Urzędu Skarbowego.