• artykuł Autor: ~antoni009 [87.96.16.*]
    jest artykuł w papierowej wersji pulsu biznesu , może jak zwykle marre by wkleił?
    nie dorobiłem się jeszcze elektronicznej prenumeraty
  • Re: artykuł Autor: ~egon [82.160.24.*]
    i co niema chetnego do wklejenia
  • Re: artykuł Autor: ~marre [85.238.222.*]
    prosze bardzo:

PBS Finanse idzie po pieniądze
    Dawny Beef-Sanu chce zdobyć z rynku 16 mln zł na rozwój w branży usług finansowych.
    Jak zapowiadał, tak robi. PBS Finanse, czyli dawny mięsny Beef-San, przeprowadzi emisję, dzięki której sfinansuje rozwój usług finansowych.
    PBS zamierza wyemitować do 52,2 mln papierów, czyli podwoić kapitał zakładowy, przy zachowaniu prawa poboru (na jedną starą akcję przypadać będzie jedna nowa). Zarząd proponuje cenę emisyjną na poziomie 0,32 zł (obecny kurs to 1,37 zł), co oznacza, że maksymalna wartość emisji wyniesie 16,7 mln zł. Po odjęciu kosztów do spółki wpłynie około 16 mln zł.
    - Mamy trzy podstawowe cele emisyjne: rozwój sieci placówek bankowych, co pochłonie przynajmniej połowę pieniędzy z emisji, zakup spółki leasingowej, na co przeznaczymy kilka milionów złotych i dokapitalizowanie kilkoma milionami złotych Duetu, czyli spółki specjalizującej się w udzielaniu szybkich pożyczek - mówi Jerzy Biel, prezes PBS Finanse.
    Filarem strategii PBS Finanse jest budowa sieci oddziałów Podkarpackiego Banku Spółdzielczego, który kontroluje blisko 50 proc. akcji.
    - Mamy już dwa lokale: w Katowicach i w Krakowie. Pracujemy, by już w maju móc wstawić tam bankomaty. Myślimy też o uderzeniu na Warszawę - pod koniec tego roku lub na początku 2012 r. - zapowiada Jerzy Biel.
    Decyzję o emisji musi podjąć walne zgromadzenie, zwołane na 19 maja. Główny akcjonariusz zapowiadał, że popiera emisję i skorzysta z prawa poboru. Dniem ustalenia prawa poboru będzie 10 czerwca.
    - Do końca przyszłego tygodnia zamierzamy wybrać brokera, w czerwcu - złożyć prospekt, a całą ofertę zamknąć do końca września - przewiduje Jerzy Biel.
  • Re: artykuł Autor: ~Cage Rage [195.117.170.*]
    mam kilkaset akcji pbs finanse,chce skorzystac z prawa poboru jak to zrobic i gdzie?
  • Re: artykuł Autor: ~sadownik 30ha [31.60.123.*]
    no proszę... czyli Krk już na rozruchu... trza się po starówce pokręcić przy okazji... :-)
    przymiarki do Wawki... hym... tym to zaskoczyli... :-)

powinniśmy niebawem zaobserwować większy ruch na walorze :-)

pozdr

marre masz coś jeszcze w OIL?
  • Re: artykuł Autor: ~koliber [83.3.95.*]
    udzielasz sie aktywnie na forum oil?
  • Re: artykuł Autor: ~janusz61 [178.42.143.*]
    Dnia 2011-04-11 o godz. 00:43 ~sadownik 30ha napisał(a):
    > no proszę... czyli Krk już na rozruchu... trza się po
    > starówce pokręcić przy okazji... :-)
    przymiarki do Wawki...
    > hym... tym to zaskoczyli... :-)

powinniśmy niebawem
    > zaobserwować większy ruch na walorze :-)

pozdr

marre
    > masz coś jeszcze w OIL?
    Pracuję w tym biznesie i wcale nie cieszę się tą Warszawą
    1 koszt otwarcia oddziału droższy 2 lub 3 razy większy niż gdzie indziej
    i tak nikt specjalnie nie zauważy PBS-u,lepiej za te pieniądze otworzyc 2 oddziały gdzie indziej,no chyba że Prezes będzie sie mógł pochwalić że ma oddział w Warszawie
    Pracowałem w dużym banku który dla prestiżu otworzył sobie oddział w Warszawie . i dokładał do niego,ale było go na to stać
    do przemyślenia dla prezesa
    pozdrawiam
  • Re: artykuł Autor: ~sadownik 30ha [46.134.0.*]
    na razie do tego tylko przymiarki :-)
    koszty na pewno spore, ale myślę, że porównywalne do krk czy dobrych lokalizacji na terenie ktc :-)
    wszystko w kierunku sieci zmierza, PBS swoje oddziały ma na połudnowym wschodzie, BS Brodnica to m.in Toruń, Bydgoszcz, Gdańsk, Elbląg, Iława czyli północny wschód jeśli dodatkowo byłby BS z Wieliczki mamy południe
    sieciówki zarabiaja najlepiej, nawet jak przyjdzie dołożyć do kilku punktów pozostałe robią obrot, a te reklamę
    no i te bankomaty biometryczne... idzie nowe... trza się dostosować :-)

pozdr

ad. koliber: ostatnio rzadko gdziekolwiek, a na OILu w szczególności... :-) nie ma co pisać, wszystko napisane :-), czytać tylko warto zwłaszcza projekty ustaw :P

pozdr
    Oila juz nie mam ;) wszedlem gdzie indziej... ale nie powiedziane ze nie wroce malym pakietem... zawsze moze byc wesolo
  • Re: artykuł Autor: ~antoni009 [87.96.16.*]
    dzięki marre

najprościej będzie jak zapytasz w swoim biurze maklerskim , to ci powiedzą
  • Re: artykuł Autor: ~grazyna [217.98.103.*]
    na sile chcą obnizyc kurs, co za popaprancy, najgorsze , ze lapią naiwnych
    no... na sile nas uwalili dzisiaj :( przykre z jednej strony a z drugiej milo :) bo sobie dokupilem
    też to zrobiłem , raz kozie śmierć ,
    kupuj jak leje się krew , ale to już było przy 1,20 ,
    teraz myślę że też czas dobry
    w trakcie sesji postraszyli zabierajac zlecenia K z arkuszu :D... chcialem sie nisko ustawic bo jakby ktos niechcaco sie wnerwil i PKC puscil jakis sredni pakiet to ladna cene bym zlapal ale...
    nikt sie nie skusil
    wszystkie znaki wskazują , że spółka ma już za sobą ciężkie chwile , teraz tylko rozwijanie biznesu ,
    problem to brak zainteresowania od instytucjonalnych ale to nastąpi wcześniej lub póżniej a wtedy będziemy mieli swoje dni

cierpliwości
  • Re: artykuł Autor: ~sadownik 30ha [31.60.123.*]
    nie trzeba antoni009 instytucjonalnych... GA to nomen omen instytucja... z grubo ponad setletnimi tradycjami... :-)

przed nami emisja z PP i zielone światło od GA... lada chwila na papierze pojawi się DT... i ruch się zacznie... PP to okazja dla każdego

i długiego i krótkiego... :-)

pozdr
    a tak sobie policzylem wczesniejsze pakietowki i wyszlo mi ze poszlo w tych transakcjach prawie 3mln450 akcji BS Brodnica posiada 2mln800 wiec ktos jeszcze reszte musial wziasc...
    obecnie poszlo 235tys. plus 650tys. z poprzednich wiec jeszcze troche brakuje do 5% komus... to wszystko jakby liczyl tylko zbieranie z pakietowek

wszystko poszlo w cenach 1,45-1,86 wiekszosc w cenach 1,6-1,86 z wyjatkiem jedne po 1,01

tak z nudow sobie policzylem ;)
    nie wiem czy ktoś się jeszcze szykuje ale wiem że brod ma średnią cene powyżej 1,6 , ich biuro to durszlak
[x]
PBSFINANSE 12,50% 0,90 2026-02-27 15:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.