Odpowiedź Blue Tax Group S.A. na pismo Inwest Consulting S.A. ws. raportu EBI nr RB 16/2011 2011.03.18
Odpowiedź Blue Tax Group S.A. na pismo Inwest Consulting S.A. z dnia 16.marca.2011r. 119.41 Kb
Poniżej treść pisma:
Szanowni Państwo,
W związku z pismem z dnia 16.03.2011, skierowanym do Państwa przez Inwest Consulting S.A. z siedzibą w Poznaniu, zawierającym zarzuty pod adresem raportu bieżącego spółki Blue Tax Group S.A. RB nr 16/2011, pragnę wyjaśnić, iż zarzuty i twierdzenia wysuwane przez Inwest Consulting S.A. są bezpodstawne i nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Wbrew twierdzeniom Inwest Consulting S.A. zapewniam, iż reprezentowaną przeze mnie Spółkę Blue Tax Group S.A. oraz Inwest Consulting S.A. łączył stosunek prawny stanowiący podstawę roszczeń Blue Tax Group S.A. i roszczenia Blue Tax Group S.A. są w pełni uzasadnione.
Blue Tax Group S.A. oraz Inwest Consulting S.A. zawarły dnia 14.03.2008 umowę o współpracy. Przedmiotem umowy była współpraca pomiędzy stronami w zakresie wprowadzania spółek będących klientami Blue Tax Group S.A. lub, z którymi kontakt został nawiązany za pośrednictwem Blue Tax Group S.A. na rynek New Connect (§ 1 ust. 1 umowy o współpracy z dnia 14.03.2008). Strony określiły zakres obowiązków każdej ze stron i jednocześnie zobowiązały się, że jedna spółka nie będzie świadczyć żadnych usług na rzecz klientów wskazanych przez drugą spółkę, w szczególności w przypadku, gdy dany klient był wcześniej klientem tej drugiej spółki (§ 3 ust. 3 umowy).
Tymczasem Inwest Consulting S.A. złamała warunki umowy z dnia 14.03.2008 łączącej ją z Blue Tax Group S.A. poprzez ewidentne naruszenie zakazu konkurencji przewidzianego przez postanowienia umowy. Tym samym Inwest Consulting S.A. wyrządziła Blue Tax Group S.A. szkodę.
W związku z powyższym reprezentowana przeze mnie Spółka Blue Tax Group S.A. uważa swoje roszczenia w stosunku do Inwest Consulting S.A., oparte na przepisie artykułu 471 Kodeksu cywilnego, za w pełni zasadne. Jednocześnie informuję, że raport bieżący nr 16/2011 opublikowany przez Blue Tax Group S.A., zawiadamiający o wspomnianych roszczeniach jest jak najbardziej rzetelny i w żadnym zakresie nie wprowadza inwestorów w błąd.
Z dzisiejszej sesji jestem zadowolony a nawet bardziej ?.Mamy dobry prognostyk na jutro gorąco pozdrawiam nie martwić się tam głowa do góry jutro przy dobrym wietrze wchodzimy na 0.05
Jeśli dziś nie zahaczyliśmy 5rg to kiszony ciąg dalszy
Przykro mi że reanimacja się nie udała ,dwudniowe przebudzenie ale znów zapada w śpiączkę .
Oczywiście że spróbujemy w maju.
Pozdrawiam wytrwałych .
A teraz ciiiii choooo szaaaa do maja :>)