Mam prosbe czy mozecie mnie skorygowac, ze nastepujace wyliczenia sa wlasciwe i.e.
Teoretycznej wartoscy PP = 54gr przy zalozeniu, ze cena starych akcji = 1.4zl.
Skorygowana wartosc notowanych starych akcji na pierwszej sesji bez prawa poboru = 86gr przy zalozeniu, ze kurs zamkniecia na ostatniej jsesji z PP = 1.4zl
I jeszcze jedno, czy po przyznaniu pp moge sprzedac dotychczasowe akcje, ale jeszcze kiedy sa notowane z pp tzn zanim beda notowane bez PP
Dziekuje za odpowiedz
notowane z PP sa do 12 sierpnia... jak zamierzasz dokupic to do 9 sierpnia aby miec przyznane PP... 13 sieprnia mozesz juz sprzedawac po oczywiscie skorygowanej cenie
a wyliczenia Twoje wygladaja ok ;).... a jak chcesz dokupic to nie wiem czy nie trzeba miec nawet akcje na dzien 8 sierpnia z glupiego u nas obowiazujacego D+3
Dzieki za wyjasnienia, dla scislosci powiem ze chodzi mi o to czy bede mial przyznane pp trzymajac obecnie akcje do 11 sierpnia? Powiem szczerze ze nigdy nie mialem akcji z pp I boje sie czy po zweryfikowanej cenie juz bez pp, bedzie duze ryzyko ich trzymania???
echhhh... ja juz chyba ze cztery razy bralem udzial w NE i nie zaluje... jedynie na Mewie musialem sporo sie naczekac, ale jak porzadna firma to wszystko powinno isc gladko i ucieszyc akcjonariuszy
arytmetyke masz ok ,
akcje po dniu pp możesz sprzedać , pp ci zostanie , pamiętaj tylko , że ich cena przy twoich założeniach bedzie oscylować koło 0,86
no tak czy inaczej... bylo pare dni temu tak ladnie widac bylo ze ktos fajnie podbieral kto to znowu sprzedawal - wiadomo trzebe czekac na prawa poboru ale nawiasem mowiac liczylem ze bedzie lepiej i wszycy chyba tez , ja mam drogo kupione ale jakos tak malo sie cos o firmie mowi. myslalem zeby dokupic ale taka jakas dziwna ta cisza jest.. i troche sie boje... jak zobacze ze jest branie to pewnie wsiade do pociagu ale w sumie to jeszcze jeest ze 2 miesiace///
3. Cena emisyjna jednej akcji wynosi 32 (trzydzieści dwa) grosze.
4. Akcje serii G spółka zaoferuje w drodze oferty publicznej w ramach subskrypcji
zamkniętej.
5. Akcje serii G zostaną zaoferowane dotychczasowym akcjonariuszom, to jest osobom
posiadającym akcje Spółki w dniu 12 sierpnia 2011 roku (dzień prawa poboru)
proporcjonalnie do liczby posiadanych przez nich akcji Spółki. Za każdą posiadaną akcję,
akcjonariuszowi przysługuje jednostkowe prawo poboru, przy czym do objęcia jednej akcji
serii G uprawnia posiadanie jednego jednostkowego prawa poboru