Po wypowiedzi Prezesa znów rzucono się na kupowanie i efekt jest taki, że od rana 10% wzrost się zdarzył. Co dalej? Trend wyraźnie spadkowy i pytanie czy po jednym artykule można będzie go odwrócić?
Dnia 2011-03-30 o godz. 16:51 ~re napisał(a):
> wejdż przy 7 zł
Jeśli tak uważasz, że będzie można kupić za tak wysoką cenę to i może tak będzie. Moje subiektywne odczucie, to jednak 4 z przodu. Za kilka dni minie hurra optymizm i będą się zastanawiać kolejni inwestorzy dlaczego kupowali tak drogo. Powtarzam, że to moje subiektywne odczucie i nikt nie musi się ze mną zgadzać. Czekam więc na ponowny spadek kursu i wtedy wejdę w rynek ze swoją gotówką (nie ma jej zbyt wiele, ale zawsze kilka groszy jestem w stanie zostawić w biurze maklerskim).
Swoją drogą to co takiego wypowiedział Prezes, że dziś taki wystrzał nastąpił? Czy od jednego artykułu w Parkiecie spółce przybyło pieniędzy czy kontraktów? Jedyne co przybyło to "inwestorów" sprawgnionych wrażeń na rosnącym kursie. Psychologia tłumu i tyle - to pokazuje jak jednym artykułem w gazecie można zmobilizować tłum.