prof Fraktal,proszę zejść z obłoków na ziemię.Szanowny pan prof dalej jest zafascynowany nakazami w gospodarce.A jak pan prof uważa,ten nakaz poskutkuje pozytywnie na procesy gospodarcze?A skoro u nas jest już jako taki system gospodarczy wolnorynkowy,to ta pańska panie prof wiadomość ucieszy inwestorów na naszej giełdzie a szczególnie na Broadgate?
Szanowni Państwo!Dlaczego postanowiłem tu pisać na temat Broatgate,to proszę wejść na posty spółki Remedis i przeczytać wszystkie posty,które pisał Fraktal na temat tej spółki.Ten pan w sposób niewybredny starał się nas na spółce Remedis doprowadzić do stanu nerwicy.Proszę wszystko na Remedis przeczytać i wyrobić sobie zdanie.Tego pana prof Fraktala nikt nie chciał na swoim forum.Na końcu państwo przeczytają subiektywny mój pogląd,że ten pan prof Fraktal-łże!!!
Szanowni inwestorzy Broad gate chcę dla was zacytować post prof Fraktala na naszym forum Remedis.To może też was dotyczyć w tym i w/w profesora.To jego post.
Trend following, czyli podążaj za trendem
http://www.parkiet.com/artykul/887487.html
Obligatoryjne ucinanie strat
Należy zwrócić uwagę, że inwestorzy grający z trendem nie są jego twórcami, ale bezwiednie podążają za rozwijającą się strukturą i opuszczają go, widząc jego słabość. Dość istotne okazuje się tutaj zastosowanie w praktyce starej maksymy giełdowej „ucinaj straty, a pozwalaj rosnąć zyskom”. Nie jest to łatwa zasada do konsekwentnego zastosowania przez inwestorów. Ucinanie strat jest obligatoryjne, aby chronić swój kapitał, czyli najcenniejsze dobro inwestora. Akceptowalny poziom straty doświadczonych inwestorów mieści się w przedziale 1–5 pkt proc. w stosunku do posiadanego kapitału.
A tak szczerze,to myślę,że gdzie jest ten prof Fraktal,tam spółka musi dołowaćJeżeli na spółce Broadgate jest mikroskopijna chęć kupna przy ostatnich trzech sesjach wodospadowych,to ten z państwa będzie miał w poniedziałek szczęście,kto sprzeda mniejszą stratą.Osobiście wolałbym aby nie uprzedził w tym państwa prof Fraktal.
kokpicie, nie masz szczerych intencji, ale masz pewien interes do zalatwienia, no i uwazasz, że wszystko wiesz jak bedzie, juz wielu takich było, daj sobie juz spokój, tylko jesli potrzebujesz, to chytrze kupuj, a nie oglaszaj po ile to kupisz, bo nie kupisz, akurat Fraktal ma jakąs strategię, ale czasy sa nie bardzo dla naszej giełdy łaskawe, no i tyle w temacie
Facet kompletnie sie rozkleil po stracie na REMEDIS. Puscily mu nerwy, a mnie sciga po roznych forach, bo przewidzialem te spadki wbrew jego 'objawieniom' i zyczeniowemu podejsciu do cen akcji. Biedny, przegrany czlowiek.