W raporcie z 22 marca analityk austriackiego banku wskazał, że producent i dystrybutor urządzeń chłodniczych osiągnął w IV kwartale 2010 roku na wszystkich poziomach wyniki lepsze od ich prognoz. Przychody ze sprzedaży wzrosły o 29 proc., licząc rok do roku, do 18,9 mln zł, o 19 proc. przekraczając przewidywania autora raportu. Zysk operacyjny osiągnął poziom 2,6 mln zł, 0,7 mln zł powyżej prognozy Erste. Spółka zarobiła na czysto 1,8 mln zł, o 0,2 mln zł więcej niż oczekiwał bank.
myślę, że to celowe zaniżanie kursu a papiery chodzą od jednego kolegi do drugiego...
Spółka ma wyniki bardzo ładne i stabilne - bez żadnych sztucznych przeszacowań, jednorazowych transakcji, bez kosmicznego zadłużenia. Trzeba tylko cierpliwie czekać i zbierac do koszyczka wszystko co jest poniżej 6,50.
Jak OFE zaczna dostawać o 70% mniej kasy to przed zainwestowaniem jakiejkolwiek złotówki zaczną oglądać spółki z każdej strony i będą wybierać jedynie te najlepsze
Erste podtrzymuje rekomendację "kupuj" dla spółki Berling, cena docelowa 9 zł
07.04. Warszawa (PAP) - Analitycy Erste, w raporcie z 7 kwietnia, podtrzymali rekomendację
"kupuj" dla spółki Berling, podwyższając jednocześnie cenę docelową akcji do 9 z 8 zł.
Rekomendacja została wydana przy cenie 6,66 zł. (PAP)
jak pokonamy poziom 7,07-7,10 wtedy techniczne zasieki mamy dopiero przy poziomie 7,6-7,7
Póki co wzrost 2-2,5% przy rosnących obrotach jest idealny. Ważne żeby zamknąć się powyżej 7pln - ja obstawiam 7,01
Powyżej 7 sporo zniecierpliwionych czeka, do 8 nie dojdzie w średnim terminie. Realnie 7.20 po pokonaniu oporu wspomnianego przez kol. rekinka:) Może jakiś fund wejdzie albo już wchodzi? Powtarzam: SPÓŁKA JEST W MEGA DOBREJ KONDYCJI!!!! Mało takich na gpw, pora docenić.
nie jest tak źle... powyżej 7,00 może jest w arkuszu jakies 10-15 tys. papirów co daje na maxa raptem 100.000zł. Na dobrą sprawę jeden wcale zbytnio nie odchowany rekinek mógłby to jednym zleceniem zmieść
Tylko niestety spora cześć jeszcze czeka z umieszczeniem swoich zleceń i na pewno są troche już zawiedzeni tą spólka więc oddadzą w miare tłumnie ten papier ja regularnie dobierałem do posiadanych z oferty publicznej akcji.
Ale ja zamierzam trzymać, bo uważam że spółka jest warta cierpliwości, jak będzie kontynuować obecne zyski albo co leprze je zwiększać będzie musiał przyjść moment ze zostanie doceniona i kurs pójdzie w gore jak na razie jest mało znana i mało sie o niej mówi a w akcjonariacie jest jeszcze dużo drobnicy która zapisywała sie w ofercie publicznej i nie pozbyli sie papierka bo nie było popytu oni raczej czekają żeby wyjść z zyskiem albo przynajmniej bez straty wiec przy wzroście powyżej 7zł podejrzewam ze może zacząć sie sypano wkurzonych i zniecierpliwionych.
myślę, że drobnicy zostało już niewiele - wiekszość została wytrzepana na początku lipca kiedy również na poziomie 6,5-6,6 zaczęło się od skokowego wzrostu obrotów a potem sukcesywnie az do 7,7
Teraz może byc podobnie zwłaszcza, że jest solidna podbudowa w postaci wyników spółki