• Erste zaleca kupno Berlinga Autor: ~rekinek [95.160.123.*]
    W raporcie z 22 marca analityk austriackiego banku wskazał, że producent i dystrybutor urządzeń chłodniczych osiągnął w IV kwartale 2010 roku na wszystkich poziomach wyniki lepsze od ich prognoz. Przychody ze sprzedaży wzrosły o 29 proc., licząc rok do roku, do 18,9 mln zł, o 19 proc. przekraczając przewidywania autora raportu. Zysk operacyjny osiągnął poziom 2,6 mln zł, 0,7 mln zł powyżej prognozy Erste. Spółka zarobiła na czysto 1,8 mln zł, o 0,2 mln zł więcej niż oczekiwał bank.

parkiet.com

a zatem: cierpliwie trzymac i nie popuszczać...
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga Autor: ~yyyy... [46.112.189.*]
    jakiś link ?
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga Autor: ~wajder [80.55.160.*]
    Coś komuś cierpliwości zabrakło, wywala za grosze i to garściami
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga Autor: ~rekinek [95.160.123.*]
    myślę, że to celowe zaniżanie kursu a papiery chodzą od jednego kolegi do drugiego...
    Spółka ma wyniki bardzo ładne i stabilne - bez żadnych sztucznych przeszacowań, jednorazowych transakcji, bez kosmicznego zadłużenia. Trzeba tylko cierpliwie czekać i zbierac do koszyczka wszystko co jest poniżej 6,50.
    Jak OFE zaczna dostawać o 70% mniej kasy to przed zainwestowaniem jakiejkolwiek złotówki zaczną oglądać spółki z każdej strony i będą wybierać jedynie te najlepsze
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga Autor: ~x3 [83.4.35.*]
    Tu masz link do rekomendacji - cena 8,50 zł.... To ponad 30% wyżej niż kurs jest obecnie

http://www.parkiet.com/artykul/7,1032993-Erste-nadal-zaleca-kupno-Berlinga-po-wynikach.html

ING TFI przekroczyło 5%.

Stabilna firma, przynosząca zyski, stale poprawiająca wyniki a do tego bardzo nisko zadłużona. Mało takich firm na GPW.

Pozdrawiam akcjonariat.
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~bbb [109.197.40.*]
    Erste podtrzymuje rekomendację "kupuj" dla spółki Berling, cena docelowa 9 zł

07.04. Warszawa (PAP) - Analitycy Erste, w raporcie z 7 kwietnia, podtrzymali rekomendację
    "kupuj" dla spółki Berling, podwyższając jednocześnie cenę docelową akcji do 9 z 8 zł.

Rekomendacja została wydana przy cenie 6,66 zł. (PAP)
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~rekinek [95.160.123.*]
    no to przynajmniej wiem od kogo odbierałem pakieciki poniżej 6,50 :-))
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~muniek [83.31.248.*]
    ciekawe te rekomendacje na 9zł ale już robi się bardzo obiecująco,
    wygląda na pewniaka 8 zł
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~rekinek [46.112.109.*]
    jak pokonamy poziom 7,07-7,10 wtedy techniczne zasieki mamy dopiero przy poziomie 7,6-7,7
    Póki co wzrost 2-2,5% przy rosnących obrotach jest idealny. Ważne żeby zamknąć się powyżej 7pln - ja obstawiam 7,01
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~DanTheDowner [195.20.110.*]
    Powyżej 7 sporo zniecierpliwionych czeka, do 8 nie dojdzie w średnim terminie. Realnie 7.20 po pokonaniu oporu wspomnianego przez kol. rekinka:) Może jakiś fund wejdzie albo już wchodzi? Powtarzam: SPÓŁKA JEST W MEGA DOBREJ KONDYCJI!!!! Mało takich na gpw, pora docenić.
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~rekinek [46.112.109.*]
    nie jest tak źle... powyżej 7,00 może jest w arkuszu jakies 10-15 tys. papirów co daje na maxa raptem 100.000zł. Na dobrą sprawę jeden wcale zbytnio nie odchowany rekinek mógłby to jednym zleceniem zmieść
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: adam.1983 [178.37.156.*]
    Tylko niestety spora cześć jeszcze czeka z umieszczeniem swoich zleceń i na pewno są troche już zawiedzeni tą spólka więc oddadzą w miare tłumnie ten papier ja regularnie dobierałem do posiadanych z oferty publicznej akcji.
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~DanTheDowner [195.20.110.*]
    Prawdę rzeczesz Adamie... Nie zapominajmy też o potencjalnych ukryciakach.

Najbardziej boli mnie, że spółki-gówna, bankruci i inne szroty są pompowane do chorych poziomów a u nas nic albo prawie nic...
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: adam.1983 [178.37.156.*]
    Ale ja zamierzam trzymać, bo uważam że spółka jest warta cierpliwości, jak będzie kontynuować obecne zyski albo co leprze je zwiększać będzie musiał przyjść moment ze zostanie doceniona i kurs pójdzie w gore jak na razie jest mało znana i mało sie o niej mówi a w akcjonariacie jest jeszcze dużo drobnicy która zapisywała sie w ofercie publicznej i nie pozbyli sie papierka bo nie było popytu oni raczej czekają żeby wyjść z zyskiem albo przynajmniej bez straty wiec przy wzroście powyżej 7zł podejrzewam ze może zacząć sie sypano wkurzonych i zniecierpliwionych.
  • Re: Erste zaleca kupno Berlinga 9pln Autor: ~rekinek [95.160.123.*]
    myślę, że drobnicy zostało już niewiele - wiekszość została wytrzepana na początku lipca kiedy również na poziomie 6,5-6,6 zaczęło się od skokowego wzrostu obrotów a potem sukcesywnie az do 7,7
    Teraz może byc podobnie zwłaszcza, że jest solidna podbudowa w postaci wyników spółki
[x]
BERLING 0,00% 6,95 2023-03-13 15:29:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.