-Akcji jest 2.031.500, czyli przy 3.5pln kapitalizacja wynosi ok.7mln
-mają w tej chwili 27 pracowników-przed emisją 12-rozwój dopiero ropoczęty
-zrobili:czeskie Allegro(AUKRO), Aktualne.cz(największy portal informacyjny), Cetrum.cz (bardzo popularny portal ogólny) i wiele innych
-lider w Czechach
-aplikacje na smarphony-popularna branża (patrz 7 krotnie droższy i parokrotnie mniejszy-zatrudnienie, majątek, dorobek) 11 bit
-ciekawa prezentacja
-zyski pewnie w okolicach paruset tysięcy złotych, ale w tym roku mogą być już milionowe-dynamiczny rozwój
-współpraca z O2, Vodafone, T-mobile
-umowy wieloletnie na serwis i utrzymanie stron.
-ciekawa spółka :)
Wielkie dzięki ,ja mam ze stoqa info o 3mln akcji
Charakterystyka:
· Free Float: 66%
· Liczba wszystkich akcji: 3,064 tys akcji
· Akcje uprzywilejowane co do głosu: nie
· Ostatnia data zmiany kapitału/głosów w spółce: 23 Marca 2011
Nie wiem które prawdziwe bo jeśli te ze stoqa to wart. rynkowa trochę duża
Tak sobie myślę,że ak na ostatnie debiuty (oprócz BIOErg), to Icom wypada zdecydowanie dobrze. Może to sprawa mody na aplikacje na komórki, a może fundusz, które wzięły udział w ofercie prywatnej dokupują. Niedługo wszysko się wyjaśni. Na pewno jest to spółka z potencjałem. Nawet na 10pln w tym roku.
wtedy będzie i tak nieduża kapitalizacja jak na lidera branży- 20mln. A aplikacje na telefony to jedna z najbardziej dynamicznych branż na świecie. Oczywiście, jeśli dojdzie do spekulacji jak na 11 bit, to Icom vision powinien wylądować na 50pln, ale to już sfera marzeń wszystkich posiadaczy. :)
Zobaczymy. Na razie popyt rozbiera wszystkie ukryte zlecenia, ale przyznam,że liczyłem na nieco większe obroty na tym poziomie...Ostatnio debiuty słabe i raczej z tendencją do opadania na kolejnych sesjach, a tutaj podaż jakaś taka wstrzemięźliwa.