• jest bardzo dobry wynik Autor: ~cadmen [81.219.56.*]
    jest zysk o grosz wyższy niż dawno zakladalem po zapowiedziach prezia, czekalem spokojnie, czapajew sie pomylił kolejny raz czy jest on pesymistą czy słabym optymista bo wychodzi na to, że bedzie dywidenda za 8gr na akcje
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~Profan [217.153.175.*]
    Dokładnie! Lepiej tu zostać. Spółka mocno spadła i ma z pole do wzrostów niż przenosić kapitał gdzie indziej. Ew zawsze liczyć na dywidendę :)
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: macieja69 [82.139.26.*]
    wyniki dobre
    a obroty jak zwykle
    a ta dywidenda to mniej więcej kiedy
    Rok temu dniem ustalenia prawa do dywidendy był 10 czerwca, a dniem wypłaty dywidendy 30 czerwca 2010.
    dzięki
    pewnie w tym roku będzie podobnie
    a to już niebawem
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~leon [78.88.197.*]
    wg wazniejsze jest aby przed dywidendą umorzyli skupione akcje bo jak dywidende zapiszą
    to zamiast np 8gr dostaniemy 10gr/ na 1szt.
    Ogólnie aby trend 4-6gr zysku na akcje się utrzymał kwartalnie to wtedy można mówić o sukcesie.
    A właśnie jak z pozostałymi firmami w branży czy są doniesienia o słabych wynikach konkurencji itp ???
    Procad miał umocnić jeszcze swoją pozycję na rynku.
    Wzrost jest ale na słabym obrocie a to znaczy że za parę dni tak samo może polecieć na dół.
    Skupione akcje nie brały udziału w dywidendzie rok temu.

Jeśli chodzi o umorzenie akcji to z tego co pamiętam prezes wspominał coś o 2012 roku.
    Czapajew będzie wiedział napewno coś więcej.
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~cadmen [89.76.177.*]
    skupione akcje nie biorą udziału w dywidendzie tak jakby były wycofane z rynku co oznacza ze na 1 akcje może i bedzie 10 gr
    Skoro z zysku tylko z jednego kwartału 2010 r. mamy 7-10 gr dywidendy to przy dobrej passie za cały rok 2011 może być 32-40 gr ? chyba się trochę rozmarzyłem :)
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~cadmen [83.238.151.*]
    to jest mozliwe 30-40gr w 2011 i transakce dzisiaj stanely jakby zamorowalo, no tak to jest przysiad do skoku w gore
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~Jurek [77.254.29.*]
    Pora na fakty....

-> Spółka zaczęła mocno spadać, po niekorzystnym raporcie.
    -> W tym momencie zaczął sypać kowal

-> Zaczął sypać i sypnął tak mocno, że zapomniał o tym poinformować nas inwestorów.

-> Próby upchnięcia papierka skończyły się porażką. Akcje kozio-> janek->kazio, nie przynosiły efektu.

-> Negatywny poprzedni raport i pozytywny ten... Cóż jak pięknie się to nałożyło na rewizję WIGu.

-> Ktoś w radzie miał naprawdę sprytny plan, uwalić kurs jak tylko się da złymi raportami, ba nawet skup nie pomógł....

Spadało to ja tylko możliwe...... Kurs uwalony to dali fenomenalny raport i co? Liczyli na to, że spółka urośnie +30%-+40%.... Niestety, nic takiego się nie stało.

Dziś spółka wyleciała z WIGu kochani. Była rewizja. Patrzecie jak WiG20 się pozmieniał. Cóż nam też.

Tak, więc ktoś z rady chciał na nas zarobić i wszyscy chyba stracili na tym. Szkoda.
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~violetta [83.238.151.*]
    piszesz bzdury i majaki na temat tej spółki - kurs w zeszłym roku kształtował korzeń i jego spółdzielnia a nie ludzie z rady czy kowal, spolka pracuje i zarabia
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~Elimelek [83.9.126.*]
    I jest bardzo duży obrót :D
    Dziwne by było gdyby nie pracowała i zarabiała. Jednak obrotu nie ma, wybicie nie ma...

Nie ma nas w WIG.
    Tutaj nic o Procad nie piszą
    http://www.gpw.pl/komunikaty_indeksowe/
    jurek nie pie..w dobie internetu
    moim zdaniem po 2,2 juz nie kupisz
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~ciułacz [89.230.85.*]
    a mnie się wydaje ze wszyscy inwestorzy (podkreślam wszystkich 20 -tu) zapakowali się w nadziei (a właściwie teraz pisze się nadzieji) że mimo wszystko będzie dobry wynik - no i jest tylko- kogo oprócz wymienionych 20-stu inwestorów- to obchodzi? W "parkiecie" nic o procadzie nie ma, w "pb", bankierze i innych portalach również. Zauważył ktoś, że raport roczny nie wszędzie się ukazał? Spółka jest mało rozpoznawalna, porzucona po tym jak Bardzo Ważny Inwestor ją sprzedał. Nikt nie pisze analiz, nikt jej nie wycenia, nie jest rozpoznawalna a płynność od dłuższego czasu jest na mizernym poziomie. Ja też jestem właścicielem tych kilku sztuk na poziomie 2,6 -2,8 i ciągle mam nadzieję że wartość tej spółki zostanie odkryta przez większą liczbę inwestorów i lawina ruszy. Pierwsze symptomy zniecierpliwienia już są a to wróży jakiś ruch.
    Swoją drogą czy ktoś widział kiedyś trend jak linia prosta (niestety spadkowy) jaki wykreśla się na prd
    Moim zdaniem też nie. Kupiłem wczoraj parę K, a miałem ochotę by weszło coś po 2.3 marzenie ściętej głowy, może później (blisko było).

Z tym wigiem dziwna sprawa. Dziś patrzyłem na portalach i nie było PRD na WIG (był wykreślony), więc nie wiem co jest grane. W programie Makler miałem dane z wczoraj.

• Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~PROCAD [77.254.88.*]
    Czy nie lepiej sprawdzić po prostu u źródła, czyli na GPW? http://www.gpw.pl/portfele_indeksow#WIG PROCAD SA należy do WIG, WIG-PL oraz WIG-INFORMATYKA
    Coś ostatnio ze mnie panikarz... Lepiej odpuszczę sobie GPW na jakiś czas. Zostaje z tym co mam... Liczę, że PRD urośnie, a może nie.... -> Bardziej liczę na inne spółki. Pozdrawiam.
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~JJ [77.254.29.*]
    -> Żeby nie było. Po prostu nie mam kapitału wolnego. Wpakowałem trochę w kopex jak sprzedałem PRD. Nie mam wolnej gotówki. Po prostu liczę, że moje spółeczki jeszcze zarobią.... A w PRD i tak mam sporo gotówki. No nazbierało się jak kupowałem na spadakach.
  • Re: jest bardzo dobry wynik Autor: ~nowynaprocad [91.212.223.*]
    merytoryk rusz ten papier ! mnie już się kasa skończyła (75% portfela zapakowane PRD)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.