jest zysk o grosz wyższy niż dawno zakladalem po zapowiedziach prezia, czekalem spokojnie, czapajew sie pomylił kolejny raz czy jest on pesymistą czy słabym optymista bo wychodzi na to, że bedzie dywidenda za 8gr na akcje
wg wazniejsze jest aby przed dywidendą umorzyli skupione akcje bo jak dywidende zapiszą
to zamiast np 8gr dostaniemy 10gr/ na 1szt.
Ogólnie aby trend 4-6gr zysku na akcje się utrzymał kwartalnie to wtedy można mówić o sukcesie.
A właśnie jak z pozostałymi firmami w branży czy są doniesienia o słabych wynikach konkurencji itp ???
Procad miał umocnić jeszcze swoją pozycję na rynku.
Wzrost jest ale na słabym obrocie a to znaczy że za parę dni tak samo może polecieć na dół.
Skoro z zysku tylko z jednego kwartału 2010 r. mamy 7-10 gr dywidendy to przy dobrej passie za cały rok 2011 może być 32-40 gr ? chyba się trochę rozmarzyłem :)
-> Spółka zaczęła mocno spadać, po niekorzystnym raporcie.
-> W tym momencie zaczął sypać kowal
-> Zaczął sypać i sypnął tak mocno, że zapomniał o tym poinformować nas inwestorów.
-> Próby upchnięcia papierka skończyły się porażką. Akcje kozio-> janek->kazio, nie przynosiły efektu.
-> Negatywny poprzedni raport i pozytywny ten... Cóż jak pięknie się to nałożyło na rewizję WIGu.
-> Ktoś w radzie miał naprawdę sprytny plan, uwalić kurs jak tylko się da złymi raportami, ba nawet skup nie pomógł....
Spadało to ja tylko możliwe...... Kurs uwalony to dali fenomenalny raport i co? Liczyli na to, że spółka urośnie +30%-+40%.... Niestety, nic takiego się nie stało.
Dziś spółka wyleciała z WIGu kochani. Była rewizja. Patrzecie jak WiG20 się pozmieniał. Cóż nam też.
Tak, więc ktoś z rady chciał na nas zarobić i wszyscy chyba stracili na tym. Szkoda.
piszesz bzdury i majaki na temat tej spółki - kurs w zeszłym roku kształtował korzeń i jego spółdzielnia a nie ludzie z rady czy kowal, spolka pracuje i zarabia
a mnie się wydaje ze wszyscy inwestorzy (podkreślam wszystkich 20 -tu) zapakowali się w nadziei (a właściwie teraz pisze się nadzieji) że mimo wszystko będzie dobry wynik - no i jest tylko- kogo oprócz wymienionych 20-stu inwestorów- to obchodzi? W "parkiecie" nic o procadzie nie ma, w "pb", bankierze i innych portalach również. Zauważył ktoś, że raport roczny nie wszędzie się ukazał? Spółka jest mało rozpoznawalna, porzucona po tym jak Bardzo Ważny Inwestor ją sprzedał. Nikt nie pisze analiz, nikt jej nie wycenia, nie jest rozpoznawalna a płynność od dłuższego czasu jest na mizernym poziomie. Ja też jestem właścicielem tych kilku sztuk na poziomie 2,6 -2,8 i ciągle mam nadzieję że wartość tej spółki zostanie odkryta przez większą liczbę inwestorów i lawina ruszy. Pierwsze symptomy zniecierpliwienia już są a to wróży jakiś ruch.
Swoją drogą czy ktoś widział kiedyś trend jak linia prosta (niestety spadkowy) jaki wykreśla się na prd
Moim zdaniem też nie. Kupiłem wczoraj parę K, a miałem ochotę by weszło coś po 2.3 marzenie ściętej głowy, może później (blisko było).
Z tym wigiem dziwna sprawa. Dziś patrzyłem na portalach i nie było PRD na WIG (był wykreślony), więc nie wiem co jest grane. W programie Makler miałem dane z wczoraj.
Czy nie lepiej sprawdzić po prostu u źródła, czyli na GPW? http://www.gpw.pl/portfele_indeksow#WIG PROCAD SA należy do WIG, WIG-PL oraz WIG-INFORMATYKA
Coś ostatnio ze mnie panikarz... Lepiej odpuszczę sobie GPW na jakiś czas. Zostaje z tym co mam... Liczę, że PRD urośnie, a może nie.... -> Bardziej liczę na inne spółki. Pozdrawiam.
-> Żeby nie było. Po prostu nie mam kapitału wolnego. Wpakowałem trochę w kopex jak sprzedałem PRD. Nie mam wolnej gotówki. Po prostu liczę, że moje spółeczki jeszcze zarobią.... A w PRD i tak mam sporo gotówki. No nazbierało się jak kupowałem na spadakach.