• WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~woj [95.40.63.*]
    super spółka
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~margaj [89.76.61.*]
    Jakies jednorazowe zyski na poziomie finansowym 1,7mzł netto (aktualizacja wartośc inwestycji) - ktoś wie o co chodzi? dużo tego.
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~JA [83.6.144.*]
    gino rossi
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~bankrut [83.18.180.*]
    Wyniki dobre, a tu cisza, na rynku cisza...
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~sajow [217.113.225.*]
    o ile dobrze zrozumiałem w 2011 roku na inwestycje ma iść 3.5 miliona. W 2010 było to 23.5 - 10 (dotacji z UE czyli) czyli 13.5 miliona. Czyli jest 10 mln różnicy. Czyżby ta różnica weszła do ZYSKU w roku 2011. Jeśli tak to wycena Wojasa powinna być x3 od ceny dzisiejszej.

A tymczasem ktoś usilnie próbuje sprzedawać pakiety po 10000 sztuk. Albo to tylko straszenie...
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~bankrut [83.18.180.*]
    O czym ty mówisz? Było tyle, zakład rozbudowany, jest tyle.
    Mówię o tym, że skoro zamiast 13.5 mln pójdzie w tym roku tylko 3.5 mln na inwestycje, to Wojas z tego tylko tytułu powinien mieć 10 mln więcej zysku...
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~xxy [78.8.231.*]
    Dotacja z unii musi być wykorzystana w całości (chyba). A zysk z dotacji jest to zysk z działalnosci finansowej, wiec pozyskany a nie wypracowany.

Wynik netto jakos mnie nie powalił. Ale jest dobrze :)

Sam jestem z Wojasem w nadziei( przekonaniu) sowitego zarobku :)

Właścicielowi tych 10 tys papieru na S, jest widocznie nie na reke ze papier startuje. Ale to jest ciężko zdusić, jak reaktor w fukushimie. :) Znikinie gość z wieksza fala tsunami którą sam powoduje
    ostatnich parę sesji to lekko podwyższone obroty. do tego od jakiegoś już czasu szorujemy po górnym ograniczeniu trendu spadkowego w korekcie. Moim zdaniem, Wojas znajduje się aktualnie w blokach startowych...
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~xxy [78.8.231.*]
    Ugina juz nogi do skoku :) Widać to nawet, że zaczyna sie powolutku coś dziać. Do końca tego roku napewno zarobimy :)

Moim zdaniem analiza techniczna tu nawet jest teraz nie potrzebna, spółka sama świadczy o sobie. A ,że jest troche ospała to już jej urok albo przekleństwo (jak kto woli)

Nie da sie na niej grać na krótki termin.

A poza tym wszystkim jest to dziecko prezesa. A wiadomo, że o swoje dzieci sie dba!!!
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~Lgiełdaczos [91.150.220.*]
    Myślę że testem popytu była by próba zejścia poniżej 6 zł. Zdaje się że w dłuższym terminie miało by to w sobie dużo pozytywów. Zwłaszcza że niektórzy postawili pewnie tam "stopy" i jeśli ma rosnąć to zobaczylibyśmy mocny popyt zgarniający tak wygenerowane oferty sprzedaży.
    Tak to się już zachowuje ta spółka, potrzebuje twardego gruntu do odbicia.
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~xxy [78.8.233.*]
    Jest tu nawet ktoś kto prubuje wywołać ten efekt stop losów. Od jakiegoś miesiąca stawia batony na S co raz niżej i trzepie leszczy z papieru.

Myśle, że bez tego cwaniaczka 8 zł juz by było. :)
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~tuu [109.197.40.*]
    Treść raportu:
    WOJAS S.A. informuje, iż wielkość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży osiągniętych przez Grupę Kapitałową WOJAS S.A. w kwietniu 2011 roku wyniosła 11 939 tys. PLN i była wyższa o 38,8 % od osiągniętych w kwietniu 2010 roku.
    W okresie styczeń - kwiecień 2011 wielkość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży wyniosła 40 100 tys. PLN i była wyższa o 22,9 % od przychodów osiągniętych w analogicznym okresie roku poprzedniego.
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~arthurius [83.18.22.*]
    Skąd takie kiepskie wyniki za 1Q? Nie chce mi się wgłębiać w raport, a kiedyś miałem tę spółkę i dała ładnie zarobić. Proszę o akieś argumenty dlaczego warto teraz kupić na przecenie?
    Pozdrawiam.
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~ichi [212.51.213.*]
    zarząd podtrzymuje prognozy, a nie ma powodów by mu nie wierzyć. dziś super promocja.
  • Re: WOJAS -super wyniki !!!!! Autor: ~qazi [79.189.67.*]
    Wzrost przychodów o 17%, zysku operacyjnego o 119%, zdyby nie strata na przeszacowaniu akcji Gino wynik netto byłby lepszy niż rok temu. Operacyjnie spółka się rozwija, oby tak dalej!
[x]
WOJAS 0,00% 8,18 2024-04-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.