https://www.bankier.pl/wiadomosc/CERSANIT-2306180.html , cos otatnie 2 kwartaly im nie wyszly,kurs jest adekwatny do wynikow,perspektywy sa optymistczne kontrakt z rosja itd,porownujac rok do rok -8,8mln 2009, 103mln-2010 ,to jest bardzo dobrze ,trzeba potrzymac papier troche dluzej ,bo szczerze mowiac nie ma sesnu sprzedawac ze strata pozd
Skad Wy bierzecie te dane?! W raporcie wyraznie jest napisane: zysk netto na 2010 = 29 069 mlnzl wobec straty za rok 2009 = -44 660 mlnzl... tak wiec jak na moje oko to gites... ale moze cos zle czytam.... pozdrawiam
http://notowania.pb.pl/report/PLCRSNT00011 2009= -8,1 mln zl, zobacz na poszczegolne kwartaly ,pierwsza polowa 2010 ponad 110mln,3kwartal -11mln , czyli 4 jakies 3,5 mln ,wsomie za 2010 okolo 103 mln,zobacz na raport skonsolidowany pozd
chyba sie musze jeszcze doksztalcic bo dla mnie tez wyniki sa niezle. wreszcie koncza rok na plusie, nie jest to suma jak sprzed kryzysu ale przyzwoita, ponadto ostatnio podpisali super kontrakt.
wydaje mi sie ze chyba ktos tu nagania na spadki:)
W mojej ocenie dzisiaj będzie można kupić akcje w okolicach 11,8. I tam się ustawię na zakup. Wyniki w sumie nie są złe, ale rewelacji to też nie widzę. Kontrakt rosyjski znajdzie odzwierciedlenie w wynikach za 2011 i później bo jest rozłożony na 5 lat. Nie od dzisiaj powtarzam że ta spółka uczy cierpliwości...
powiem wam szczerze ze znowu rozczarowala mnie ta spolka,wchodzilem po 11,2 dzis wywalilem wszystko po 11,95,pamietam nastroje przed ogloszenie wynikow za 3 kwartal ,wszyscy liczyli na dobry raport a tu -8mln,i teraz znowu marne 3 mln,jak to jest ze za pierwsze polrocze 2010 zarobili ponad 110 mln,a w drugim sa na minusie????,sam nie wiem co mam mysle obawiam ze fala spadkow moze byc znaczna ,jest kontrakt z rosja ale to perspektywa 5 lat,mysle ze nalezy sie ustawic w okolicach 10,5-11,tak bylo po ogloszeniu ostatnich wynikow,jak bedzie z 1 kwartalem 2011???musi byc naprawde dobry zeby poprawil nastroje,z tego co pamietam to w tamtym roku w 1 kwartale cersanit zarobil ponad 50mln,czy mamy szanse osiagnac tak wynik w tym kwartale???????pozd