niestety albo stety mam dopiero 36 lat-więc potrzebuję kasy teraz-więc chyba będę leszczem i z bólem to wywalę bo chce zarobić a to co sesję spada-poprostu-co z tego jak odbije za ileś sesji 30-40% jak niedługo nie pokryje to nawet strat a co mówić o zarobku
tak pisali i na cwpe i ipo ds-ludzie trzymali za 30,40 50 a dzisiaj 15 to samo tutaj-jak zarobi ktoś kto kupił np za 6 albo i więcej- to takie pieprzenie niczym nie poparte-poparzcie na tamte spółki-wnioski nasuwają się same-jak coś spada co sesję zazwyczaj źle albo bardzo źle to się kończy
No to wywalaj na co czekasz. Kazdy ma inny horyzont inwestycyjny. Chyba juz zrozumiales, ze NC nie nadaje sie na DT. Tutaj graja tylko cierpliwi i ci sa nagradzani.
Popatrz na 11BIT. Kupilem po 5, bylem cierpliwy i sprzedalem po 16 zl. A BORADGATE to min. 500 %. Taki mam cel.
PS. Nie kupuj syf... spolek, ale tylko z dobrymi fundamentami. Te zawsze daja zarobic.
Na syf... spolkach tylko spekuluje.
Ta spółka jeszcze nie dała dużo zarobić. Zgadzam się trzeba być cierpliwym, ja też powolutku sobie zbieram i liczę na kilkaset procent już w niedługim czasie a seria dobrych infotmacji się szykuje. Pozdawiam cierpliwych.
Dnia 2011-03-21 o godz. 14:36 ~kla napisał(a):
> Ta spółka jeszcze nie dała dużo zarobić. Zgadzam się trzeba
> być cierpliwym, ja też powolutku sobie zbieram i liczę na
> kilkaset procent już w niedługim czasie a seria dobrych
> infotmacji się szykuje. Pozdawiam cierpliwych.
Gdyby ten biznes był w Polsce okey. Ale tam?. Tam nie wiadomo co może być następnego dnia.
W Rosji ? Na Ukrainie ? To najbardziej stabilny region na swiecie. Popatrz na fundusze inwestycyjne. Te ze wschodu najwiecej zarabiaja. A kto wykupuje caly Londyn. RUSCY !!!!
Trzeba skonczyc z uprzedzeniami. To ma byc czysty biznes !!!
Dnia 2011-03-21 o godz. 14:44 ~vin napisał(a):
> Gdyby ten biznes był w Polsce okey. Ale tam?. Tam nie wiadomo co może być następnego dnia.
Dobre sobie :) - chyba nie znasz historii i psychologi Rosjan jednak nie mi dawać wykłady z tej dziedziny więc w skrócie powiem tak - płk Putin od 10 lat jest w praktyce carem i nawet jako premier steruje Miedwiediewem a jego pozycja jest kompletnie niezagrożona. Prędzej będzie rewolucja na kształt Tunezyjskiej w POlsce niż w Rosji...
Dobrze znam. Wyrzucili moja rodzine z Wilna, ale niestety narod rosyjski lubi byc trzymany za modre. Oni nie znaja i nie poznaja prawdziwej demokracji. Po prostu nie maja jej w genach.
Mam artykul, w ktorym Prof. UJ udowodnil, ze kapitalizm i komunizm nie roznia sie, gdy chodzi o rodzial dobr. Gora i dol, bogaci i bedni, obowiazuje zawsze.
Już Mickiewicz w dzidach pisał że Rosjanie to bydło które wręcz lubi być trzymane ostro za mordę później Lenin, Stalin (nieoficjalny bohater narodowy Rosji) i jego następcy (Chruszczow itd) sprawdzili to w praktyce i o dziwo Mickiewicz miał rację... :)
Zresztą ich legenda za życia czyli czarny pas judo i następnie: płk KGB, premier, prezydent x 2 i znów premier :) a w praktyce Car Rosji czyli Putin też chyba czytał dziady :) a Rosjanie są wręcz wniebowzięci z powodu powstania dynastii Putinowiczów :)
Dnia 2011-03-21 o godz. 15:32 ~Fraktal napisał(a):
> Dobrze znam. Wyrzucili moja rodzine z Wilna, ale niestety
> narod rosyjski lubi byc trzymany za modre. Oni nie znaja i
> nie poznaja prawdziwej demokracji. Po prostu nie maja jej w
> genach.
Mam artykul, w ktorym Prof. UJ udowodnil, ze
> kapitalizm i komunizm nie roznia sie, gdy chodzi o rodzial
> dobr. Gora i dol, bogaci i bedni, obowiazuje zawsze.
Nie myślałem iż swoją skromną wypowiedzią poruszę w/w temat. Dziękuję za wypowiedzi i tak trzymać.
Coś Ci wkleję. I nie porównuj Pana Wiśniewskiego z Królikiem. Artykuł jest z PPG, ale tyczy się głównego akcjonariusza.
Deweloper zbiera pieniądze na działkę w Moskwie. Miliardowe zyski gwarantują silni lokalni partnerzy.
Ile jest warta licealna przyjaźń? Grube miliony o czym przekonuje historia Piotra Wiśniewskiego, głównego akcjonariusza i prezesa Platinum Properties Group (PPG). W szwajcarskim liceum poznał
Siergieja Michałowa. Po latach szkolny kolega, który wraz z ojcem Igorem Babajewem kontroluje notowaną w Londynie Cherkizovo Group, obejmą znaczące pakiety w emisji akcji o wartości 250 mln zł planowanej na koniec marca. Będzie to największa w historii emisja na NewConnect (dotychczasowy rekord to 85 mln zł pozyskane przez TMS Brokers). Pieniądze z emisji pójdą niemal w całości na zapłatę pierwszej transzy za działkę 100 ha niedaleko moskiewskiego lotniska
Szeremietiewo, która warta była 100 mln USD. Powstanie na niej osiedle z około 650 tys. mkw. powierzchni mieszkań
wraz z infrastrukturą. Prace ruszą w ostatnim kwartale 2011 r. i potrwają 5-8 lat. PPG spodziewa się z projektu 1,5 mld USD przychodów (4,34 mld zł) i 500 mln USD zysku (1,45 mld zł). Pierwsze pieniądze zaksięgowane zostaną już w 2012 r.
— Zapewnienie tak wielkiego projektu pozwala nam tworzyć długoletnie prognozy finansowe i strategię
rozwoju. Z powodzeniem prowadzę interesy w Rosji od 10 lat, nie obawiam się i tej inwestycji — mówi Piotr Wiśniewski.
Przeczytaj uważnie ostatnie zdanie. - Królik może mu tylko buty czyścić.
A BDG wie co robi. Zobaczymy za rok, kto będzie na górze, a kto na dole. I jeszcze jedno pochwal się co kupujesz zamiast tego syfu. Sprawdzimy za rok. A za trzy to też chętnie dokupię.