ZPC Otmuchów miała w 2010 r. 11,03 mln zł zyku netto
PAP - Biznes
17 Mar 2011, 20:12
17.03. Warszawa (PAP) - Spółka ZPC Otmuchów miała w 2010 r. (według polskich standardów rachunkowości) 11,03 mln zł zysku netto. Prognoza spółki na 2010 r. zakładała zysk netto w wysokości 12,76 mln zł netto - poinformowała spółka w raporcie rocznym.
EBITDA ZPC Otmuchów wyniosła w 2010 r. 15,23 mln zł i była o 15,9 proc. niższa od prognozy, która zakładała, że EBITDA będzie na poziomie 18,1 mln zł.
Przychody ukształtowały się na poziomie 151,27 mln zł wobec prognozowanych 160,8 mln zł.
"Odchylenia od poziomu wykonania przychodów ze sprzedaży wynikają z przesunięcia w czasie realizacji kontraktów sprzedażowych z niektórymi klientami w stosunku do poczynionych przy przygotowaniu prognozy założeń" - napisano w raporcie.
Spółka podała, że odchylenia od osiągniętych wyników finansowych oraz poziomu rentowności wynikają z niższych przychodów w stosunku do planowanych i zaobserwowanego, szczególnie w IV kw. 2010 roku, znacznego wzrostu cen podstawowych surowców i materiałów wykorzystywanych przez spółkę.(PAP)
marki własne to jednak nie taki miód jak się wszystkim zdaje. Popatrzcie na Mieszko, Wawel. Jakoś nie dowierzam tym ekspertom zachwalającym strategię przyjętą przez Otmucchów. A może to tylko wypadek przy pracy?
nie! Przecież już dawno było wiadomo, że wynik będzie niższy ok 10% od prognozowanego i zostało to zdyskontowane Ostatnie akcje sprzedałem po 16,59 zł. Kupiłem po znacznie niższej cenie i nie sprzedam teraz a jak będzie promocja to dokupię. Spółka ma potencjał!
Dnia 2011-03-17 o godz. 22:32 ~barok napisał(a):
> nie! Przecież już dawno było wiadomo, że wynik będzie
> niższy ok 10% od prognozowanego i zostało to zdyskontowane
> Ostatnie akcje sprzedałem po 16,59 zł. Kupiłem po znacznie
> niższej cenie i nie sprzedam teraz a jak będzie promocja to
> dokupię. Spółka ma potencjał!
hahahah teraz sprxedales bo znasz wyniki , czegp cmoku nie napisale ze sprzedales jak nie znales wyniko
Dnia 2011-03-18 o godz. 08:12 ~trolll napisał(a):
> Dnia 2011-03-17 o godz. 22:32 ~barok napisał(a):
>
> nie! Przecież już dawno było wiadomo, że wynik będzie
> > niższy ok 10% od prognozowanego i zostało to
> zdyskontowane
> Ostatnie akcje sprzedałem po 16,59
> zł. Kupiłem po znacznie
> niższej cenie i nie
> sprzedam teraz a jak będzie promocja to
> dokupię.
> Spółka ma potencjał!
hahahah teraz sprxedales bo znasz
> wyniki , czegp cmoku nie napisale ze sprzedales jak nie
> znales wyniko
tak jak pisalem ze beda slabe i sa
> kierunek 10 zl
sprzedawaj bo stracisz
nie zdążyłeś kupić, jak była promocja? Troll i jego zdanie mnie nie interesuje nawet gdybym miał stracić wszystko. Co zresztą jest niemożliwe. A Ty ze złości dostaniesz wrzodów dwunastnicy i nie będziesz mógł spróbować produktów Otmuchowa. Żegnam i nie mam zamiaru otwierać Twoich postów.
Głąb to jesteś ty. ~ +10% wzrostu w stosunku do 2009. Przejęcia i inwestycje, żelki III kwartał 2010, nowe rynki zbytu, zwiększony eksport. Poczekaj trochę. Opanuj emocje. Będzie dobrze w tym roku.