Wlasnie ukazal sie raport roczny Tim Sa. Postudiowalem Tim 4razy wiekszy. Ladne wyniki - nawet zaplaca 55gr dywidendy.
Jutro moze ruszyc - pamietajcie przy tym ruchu o wskaznikach Ampli, ktore sa nie gorsze a nawet i lepsze.
Dane poniezej.
wskaźnik beta 0.50
P/E 13.30
P/BV 0.95
Wartość rynkowa 11.5 mln zł
ROA 2.1%
ROE 8.5%
Wartość księgowa 10.2 mln zł
EV/EBIT 7.9
EV/EBITDA 2.9
EV/S 0.1
Tim
wskaźnik beta 0.60
P/E 27.60
P/BV 1.44
Wartość rynkowa 286.76
ROA 2.0%
ROE 2.7%
Wartość księgowa 199.0 mln zł
Czemu to nie chce rosnąc jest dla mnie wielką tajemnicą. Kurs powinien już być po 3,8 i szykować się pod wybicie a buja się na minimach. Genialne wskaźniki, dobre dane i cisza....
Ja już dawno zapakowałem w ten worek i jestem już 6% w plecy. Kupiłem po 4 zł, dokupowałem po 3,8 bo to dobra firma i teraz po 3,7 i....... mam już dość popychania jej kursu. Jak chce to niech się wali na 2 zł i wtedy może dokupię
jakoś konsoliduje się od kilku miesięcy, ja jestem nadal wierny aczkolwiek z moich wyliczeń wynika że już danwo powinna wystrzelić i trzymać kurs powyżej 4,2...pozyjemy, zobaczymy
Hektor ma racje im dluzsza konsolidacja tym mocniejsze wybicie. Konsolidacja trwa juz bardzo dlugo a spolka jest dobra. Zatem obstawiam wzrosty w najmniej oczekiwanym momencie i to grubo powyzej 4,20 zł za akcje.
4,20 to żadna rewelacja. Tyle wynosił kurs pół roku temu. Osobiście podziwiam gostka który uwalił kurs o 23% małymi zleceniami. Jeżeli to on stał także za kilkoma wyskokami do góry po 7% tzn. że obracając taka kwotą wyrobił 100% w ciągu pół roku albo i więcej.
ktos gruby postawil ladna klode na k.nie wierzysz w ampli mozesz spokojnie wyjsc przy tak malej plynnosci/spokojnie dzis mozna bylo oddac akcje i czekajacy troche dostal-jeszcze raz powtarzam zostawcie te akcje w spokoju-dajcie im rosnac-a jest pod co-ta spolka nie uczestniczyla w hossie a potrafi to nadgonic-oj potrafi/pozdro