Redaktor podsypie, nawet jak nie osobiście to podobno zna takich co nie mają nic do roboty tylko się bawić w zaniżanie. Wszak znawca, na EEX wróży że 1zł będzie.
Niestety mylisz się. Nie mam cykora i nie rzucam słów na wiatr. Gdybym nie widział jaka wolna amerykanka panuje na tym forum, to pewnie bym sie obraził.
Kupiłem dziś po 17, choć przyznam, że było dla mnie zaskoczeniem, ze tak łatwo poszło.
EPIGON traktuję jako srednioterminową inwestycję a nie szybki zarobek, bo znam tą branżę i nie tylko.
Mam prawo przypuszczać, co się będzie działo, dlatego śmieszą mnie teorie typu: ten się pokłocił z tamtym itp.
Kierunek jest jeden: tylko w górę. Pytanie tylko, kiedy ktoś zechce to zauważyć.
Śledziłem uważnie historię tej spółki od początku. Wiem co może się stać, choć koncepcji jest kilka.
Ponad rok temu ktoś wróżył, że Morpol wejdzie przez Epigon na giełdę, ale to była totalna bzdura, bo to tak jakby mrówka miała dźwigać słonia.
Zresztą Morpol, którego związek z Epigonem (jak zdążyłem zauważyć) jest już na forum znany znalazł swoje miejsce na giełdzie w Oslo, co Grupie przynosło sukces. Rynek jest stabilny, ale czeka na potężnego kopa (w górę), gdy cena surowca znów spadnie do normalnego poziomu.
Zresztą i bez tego jest bardzo dobrze.
Przyszłość Epigona zależy od tego jak bardzo rozwinie swoją działalność handlową, bo o stronę finansowania i dostaw nie musi się pewnie martwić. Zresztą wyniki i obroty z ostatniego roku świadczą za siebie.
Co mnie bardziej boli, to rynek samychakcji, bo obrót jest marny i przy tym rzędzie wielkości bardzo łatwo o manipulację, co jak widzę inni skrzętnie wykorzystują.
Nie pisalem tego aby Cie obrazic tylko duzo jest takich osob ktorzy pisza o cholera wie czym a graja wirtualnie.Dla mnie spolka w dlugim terminie ma dobry wykres AT natomiast spierdolony jest w srednim termninie i uwazam ze tak szybko z tego nie wyjdzie
Dnia 2011-03-18 o godz. 10:54 ~PC napisał(a):
> Nie pisalem tego aby Cie obrazic tylko duzo jest takich
> osob ktorzy pisza o cholera wie czym a graja wirtualnie.Dla
> mnie spolka w dlugim terminie ma dobry wykres AT natomiast
> spierdolony jest w srednim termninie i uwazam ze tak szybko
> z tego nie wyjdzie
No chyba, że na walnym ogłoszą coś takiego, że AT nie bedzie mialo zadnego znaczenia.
Może masz i raceję ale ja uważam ze z takiego wykresu nie wychodzi się ostro w gore (rozumiem ze to miałeś na myśli) nawet na NC a jak już to tylko i wyłacznie po to aby papier komus oddac .Ale to tylko moj poglad i moje AT
Czasami, jak każdy myśli, że musi rosnąć, to nie rośnie.
Tak i teraz, nic nie wskazuje na to, że może odbić. I dlatego giełda czasami zaskakuje
Sytuacja obecna przypomina mi wypisz wymaluj to co przeżyłem 2 lata temu na Starku.
Kupiłem go po 5 gr sądząc, że po sprzedaży, po wynikach odbije i da zarobić 2-3 gr, a to nie mało , bo 40-60 %, a tu nagle poszedł news z Patro i przez 3 dni się nie otworzyło.
Tu też widać, że firma wyszła na prostą, zaczyna zarabiać ( P/E = 7) i chcąc nie chcąc to powolny wzrost i tu prędzej zawita .
No chyba, żeby nagle padł taki news-ik, że nagle z S wszystko zniknie i pojawi się dopiero przy 60 gr.
Wszystko możliwe.
Choć spadek raczej wykluczam. Jeśli nadal będą poprawiać kolejne kwartały, to wydaje mi się mało prawdopodobne , by znaleźli się chętni na oddanie niżej niż 16 gr. Już po 17 gr niewielu się ostało.