Historycznie, w sposób bardzo przekorny na tej spółce, formacja objęcia bessy, na świeczkach tygodniowych, początkowała spore fale wzrostowe. Jak będzie tym razem? Nie wiem. Historia lubi się powtarzać, może powiedzieć optymista. Pesymista doda zaraz, że widzi tu formację podwójnego szczytu.
Dużo więcej emocji widać na świeczce dziennej. Mamy tu bowiem sporą korektę, której początkiem była świeca doji. To na co warto zwrócić uwagę to spora szansa na ustabilizowanie się kursu. Za tym faktem przemawia między innymi dotarcie notowań do przeplatających się średnich MA50 i MA100. Jest to jednocześnie poziom niedawnej konsolidacji przed wybiciem trendu spadkowego. A skoro mieliśmy wybicie, to technicznie rzecz ujmując, możemy mówić o powrocie do tego wyłamania, zatem okolice wybitej linii również służą wsparciem. Na dodatek niedaleko przebiega również linia krótkoterminowego trendu wzrostowego. Mało? Dziś mamy odwrócony młot w trendzie spadkowym, który jest formacją o wymowie optymistycznej. Wyznacza ona obszar wsparcia (okolice dolnego końca przedziału cenowego formacji), a także zapowiada wyhamowanie trendu spadkowego i odwrócenie tendencji na wzrostową. Odwrócony młot ma największe znaczenie prognostyczne, gdy pojawia się na rynku wyprzedanym, czyli po znaczących zniżkach.
Kreski AT na moim blogu:
http://na-plus.blogspot.com/2011/03/mwtrade-wsparcie-blisko.html
Bardzo dobre masz spostrzeżenia,aż dziwię się,że nikt ich nie komentuje.Oilman,a gdzie jesteś,czemu nie zabierasz głos tutaj pod analizami,co...? Dlaczego sam nie krytykujesz takich baranów jak "antytusk",czy jeden z bauerów(ten,co pieprzy o MW Trade na 10zł),czemu wtedy się nie pokazujesz...?
Tutaj gość z analizami robi bardzo dobrą robotę i dla takich osób mam szacunek....!
P.S. Czemu nie zamieszczasz też swoich analiz na StockWatchu? Tam też są ciekawe posty.
StockWatch? Nie wiem co myśleć o adminie tego grajdołka. Dostałem bana na forum, bo nie podobały mu się chyba moje analizy. Bardziej patrzę pod kątem AT, a tam większy nacisk na fundamenty mają chłopaki. Nie chcą oglądać moich kresek, to nie. Teraz tam wpadam sporadycznie "read only" ;-)
Dnia 2011-03-15 o godz. 10:38 ~na-plus napisał(a):
> StockWatch? Nie wiem co myśleć o adminie tego grajdołka.
> Dostałem bana na forum, bo nie podobały mu się chyba moje
> analizy.
No to faktycznie,admin robi totalnie bez sensu...! Ewentualnie możesz założyć drugie konto i zamieszczać swoje wykresy,jedynie bez odnośnika do Twojej strony... Ale zamieszczaj chociaż tutaj,bo naprawdę Twoje uwagi są cenne.
pozdrawiam.
wielki inwestorze jakbyś był takim gościem za jakiego się uważasz, to sam robiłbyś sobie AT a nie czekał aż ktoś za Ciebie to zrobi...
jesteś żałosny i tyle...
A poza tym nie pisałem, że MWT zjedzie do 10 pln a raczej że mnie taki zjazd nie ruszy a to spora różnica...
Wróć do szkółki i naucz się czytać ze zrozumieniem cudze wypowiedzi oraz może nabędziesz trochę ogłady bo Twój poziom uwłacza innym czytelnikom wątków o tej spółce (do czasu ostatniego wzrostu nie było tu takich jak TY)
A ty znowu szczekasz...? Ja sam stosuję obie analizy,ale nie zamykam się tylko na swoje poglądy,tylko czytam również inne.
Za wielkiego inwestora się nie uważam , ale znowuż 7tys. akcji MW , to nie jest dla mnie( i chyba dla wielu) jakaś duża część portfela,bez przesady.
Dlatego jeszcze raz mówię-kup sobie cukierka,to może nie będziesz aż tak ujadać,jak wściekły ratlerek,któremu chce się siku,a boi się dostać pasem od swego Pana...:-)