• kapitał własny Autor: ~mc [78.8.88.*]
    Za 3Q2010 r. kapitał własny wynosil 130 mln, w ostatnim raporcie 140 mln. Zobowiazania dlugoterminowe wzrosly z 2 mln do 108 mln, czyli uwzgledniono ostatnie pozyczki i emisje obligacji na zakup Sklejki Pisz. Bilnas uwzglednia zadluzenie na rzecz zakupu, jednak kapital wlasny nie zostal jeszcze powiekszony. Pytanie jest czy Mzyk wprowadzi Pisz do swojego bilansu i o ile on wzrosnie? Ksiegowo muslabym wzrosnac o te 85 mln czyli wartosc przetargowa Sklejki. A wtedy C/WK oscylowalby w granicach 0,4 irracjonalnie nisko:). Pytanie jest czy Mzyk w nastepnych raportach uwzgledni wartosc Sklejki pisz czy pchnie ja na gielde po cenie rynkowej 180 mln jak to kiedys zakladal i potraktuje to jako ekstra przychod:) Jak myslicie?
  • Re: kapitał własny Autor: bufot [83.29.90.*]

UWAZAM PAGED ZA B. DOBRĄ SPÓŁKĘ TYLKO MOCNO NIE DOSZACOWANĄ,DOBRE FUNDAMENTY MA ITP.-ODSYŁAM DO FORUM STOCKWATCH.SPÓŁKA PRZEZ ZARZĄD NIE INFORMUJE INWESTORÓW O PROGNOZACHIINNYCH DZIAŁANIACH POZYTYWNYCH,W.G MNIE CELOWO ZANIŻA KURS.KURS MUSI RUSZYĆ MOCNO DO GÓRY BO TAKIE SA ZASADY.JA SKUPUJE AKCJE IBĘDĘ TO ROBIL W DALSZYM CIAGU.NA PEWNO M\P.MZYK MNIE NIE WYLESZCZY
    PAGED JEST OKY.J.W.
    Kupować jutro Paged.
  • Re: kapitał własny Autor: ~abc [31.60.47.*]
    buhahah a komu on ta biedna przynoszaca starty netto Sklejke opyli za 180mln, Sklejka Pisz nawet 30mln nie warta
  • Re: kapitał własny Autor: ~mc [87.105.214.*]
    myslisz, ze zaklad ktory zatrudnial 1000 pracownikow jest wart 30 mln?
  • Pracuje w Paged skleka Pisz Autor: ~empik [83.11.188.*]
    Nie pisać mi tu głupot Paged Sklejka Pisz to mocna spółka gdybym miał wybierać to wybrałbym Sklejka Pisz niż Paged w mojej ocenie biedak kupił bogatego,w zakładzie pracuje niecałe 800 osób w zeszłym roku miał około 3,5mln zysku wartościowo zakład w Piszu wzrósł więcej niż ten śmieszny Paged zarządzany przez akcjonariusza większościowego trochę wzrosną akcję Pagedu gdyż w Paged Sklejka Pisz dochodzi do ogromnych oszczędności zwalniania ludzi przesuwania obniżania pensji usuwania stanowisk itd. Osobiście mimo sporej kasy w Paged nie inwestuję moim zdaniem firmę doi jeden akcjonariusz obstawiając stanowiska w spółkach zależnych natomiast akcjonariusze maja z tego tyle że raz spadki raz wzrosty w coś takiego nie gram.
  • Re: kapitał własny Autor: ~PAGED [89.174.254.*]
    Witam . Moim zdaniem skoro chce się kupić yawal jak najtaniej to też i paged trzeba trzymać nisko wszak yawal ma ponad pięć procent pagedu . Dopóki Mzyki nie skupią yawalu do założonego poziomu to i paged mocno nie wzrośnie . Chyba że paged jest już szykowany i stoi w blokach startowych . Ale to wiedzą tylko Mzyki jak już . To co piszę to jest tylko moje zdanie które oczywiście nie musi być trafne . Pozdrawiam .
  • Re: kapitał własny Autor: bufot [83.22.135.*]
    Podkreslam,żePAGED jest dobrą spółką i o taką trzeba walczyć i wymagać od Zarządu.Ja szanuje wszystkich i P.Prezes Mzyk myśle ,że ma taki sam interes jak i pozostali akcjonriusze.Jeżeli będzie działał w brew interesom,to sa możliwości prawne,statutowe,zadawanie pytan itp.,żeby Zarządrozliczyć i doprowadzić do prządku.Ja już zadałem oficjalne pytani na P.BIZNESU,zachęcam Was do zadawania pytań!Pózniej jezeli nie będzie odpowidzi zastsujemy inne możliwości.UWAŻAM PAGED ZA DOBRĄ FIRMĘ!!!
    Masz rację że pan Mzyk chce dobrze dla swojej firmy , w końcu ma pokażny pakiet akcji więc trudno żeby sam sobie strzelał w kolano i działał na swoją niekorzyść . Problemem jest tylko kiedy chce się mieć tanie a kiedy drogie akcje nawet dobrej spółki jaką jest paged . Na yawalu akcjonariusze przerabiają wariant kiedy chce się tanie akcje . Pozdrawiam !
    P.S.Jakie zadałeś pytanie ? Czy wierzysz że odpowiedz będzie szczera ?
[x]
PAGED 0,03% 58,40 2017-10-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.