nie rozumiem osób sprzedających. Jezzeli dzis ktos sprzedaje na -4% to chyba niespełna rozumu jest. 7.03 -1%, 8.03 -0,5%, 9.03 -2%, 10.03 -2%, 11.03 -4%. co to oznacza?? tylko tyle że skorekcił sie papier który nie moze rosnać w nieskończonosć. co jeszcze to oznacza?? ze skoro spadł to i urosnie. albo mi sioe wydaje albo to dziala jak sinusoida a w tym przypadku fundamenty są CHOLERNIE MOCNE+ dobre wyniki wiec inaczej być nie może niż 5zł na koniec marca,
człowieku papier rośnie od .40 gr w 2 lata a ty nie rozumiesz sprzedających ? może ktoś zna syf wyniki albo kauczuk leci na łeb i szyje i jakiś fundusz sypie że hej połamana formacja oby wyciągnęli na koniec bo jak skończy - 6 % to amen
nie sypnął tylko kupił po 4,29 przeszło 700 tyś szt. Stało do sprzedaży 44 tyś i ktoś wchłonął przeszło 700 tyś i na S zmieniło się tylko na 33 tyś. Jestem dobrej mysli
Czuje dreszczyk emocji :) Nie mam pojęcia o co tu chodzi.
Na pewno kurs nie spadł pod dolne ograniczenie kanału wzrostowego (4.27 dzisiaj), żeby teraz wygenerować w tym miejscu taki obrót. Gdyby coś złego się działo, to skończylibyśmy na dolnych widłach, a my się twardo trzymamy i czuje w kościach mocne odbicie w poniedziałek :)
A nie jest to czasami nagłe załamanie trendu.Obroty historyczne.Próba objęcia bessy......Sam nie wiem.Trzeba z tym będzie poczekać do przyszłego tygodnia.Nie sądzę aby to była gra pod wynik .
Nie którzy inwestują ostrożnie i tak np. w środę analiza RSI pokazała sygnał sprzedaży -10. Ten kto gra czytając właśnie analizy sprzedał i dzisiaj widać że miał rację. Teraz będzie czekał na sygnał kupna i wejdzie znowu. To proste tnie straty, lepiej kupić kilka groszy drożej w momencie gdy jest silny sygnał kupna bo zaraz odrobi co stracił i zyska jeszcze. Dziś nastroje na giełdach są kiepskie. I nie chciał bym takiego scenariuszu ale w poniedziałek nie koniecznie zobaczymy zielony kolor. Inni znowu trzymają i ci też mają racje, wszystko zależy od strategi i doświadczenia.
Pozdrawiam
wymiana pakietów między kimś kto chce/musi zrealizowac zyski a kims kto może na nie poczekać lub nie musi obecnie ich wykazywac...pakiety mialy byc pochloniete przez rynek ale nie udało sie - vide rekomendacja "własna" na 5,13 ale nie dojechało i dodatkowo wydarzenia w azji.
słuchaj, nie mogło być innej opcji jak ewidentnie jakiś lub jakieś grubasy wychodziły,
dobrze że inni to przejęli bo jakby miał to rzucić w rynek to nie wiem gdzie byśmy się zatrzymali, Wskaźniki są w większości wyprzedane, za wyjątkiem MACD, który pokazuję sprzedaż, ale ktoś te pakiety musiał pozbierać, a nie zbierałby gdyby nie wierzył w spółkę.
Bądźmy dobrej myśli , fundamenty są ok, 21 wyniki, dzisiejszy artykuł o rozbudowie fabryk też na plus dla spółki, więc jak nie będzie rozruby u Saudyjczyków, to powinno być ok.
pozdro
Dnia 2011-03-11 o godz. 17:28 ~prix napisał(a):
> Spory spadek przy dużym obrocie, niedobrze...
Można popatrzeć z drugiej strony,
duży obrót, duża zmiana właścicieli muszą ustawić wyżej sprzedaż żeby zrealizować zyski, jak popyt się utrzyma to powinniśmy być w nowym tygodniu na +
Ja widzę dwa scenariusze pierwszy bardziej prawdopodobny.
1- W poniedziałek lub wtorek odbicie do góry i lecimy ostro na północ.
2- przełamany opór trendu wzrostowego w którym się obecnie znajdujemy i dalej jazda w dół ciężko powiedzieć do jakich poziomów.
Daje 95%na 1 i 5% na 2 scenariusz.
Pozdrawiam
Spekuła opuściła ten balonik i nie prędko powróci. Aczkolwiek daleko nie poszła, po koleżeńsku są u chemosa, tak między nami. Parę miesięcy pewnych wzrostów.
do Twojej teorii nie pasują mi obroty - na synthosie 30mln a na chemosie 8mln... 22mln wsadzili do skarpety? czy dopiero będą dobierać chemosa? teoria dosyć ciekawa ale taka jedna wątpliwość mi się nasuwa... spróbuj wyjaśnić to może się przsiądę:-)
akurat teorie p.Zubera choć miłego i jak go sie słucha specjalisty któryego wypowiedzi są jakby bez fałszywego dna , nie robią na mnie wrażenia- z tego co wiem jeździ dobrą hondą i lubi temat moto. Kazdy nawet nie analityk stwierdzi że albo bedzie zwiekszony popyt na surowce (m.in. odbudowa zniszczeń, zmniejszenie ich zapasów itp) albo gospodarka sie posypie choć innym krajom to nie na rekę. P.Zuber zasiadał w PolskiejJadło które Sfinks chyba przejął lub kupił pakiet (nie wiem dokładnie bo nie sledzę tego typu spółek celem nabycia walorów) .Bez dofinansowania włściciela p.Kościuszko PolskieJadło padłoby na ryj wiec co to za rada nadzorcza i jaki sposób zarzadznia....
mimo to mam nadzieję na 6,92 takie realne gdy \wyniki zostaną dobrze przedstawione i odczytane i p.rajdowiec nie utopi zasobów fin w panelach i kafelkach
Patrzę jeszcze raz na wykres i wychodzi mi że jak w poniedziałek nie odbijemy to będziemy bronic bardzo szybko 4zł. Teraz zależy wszystko od nastrojów, czasami jakiś grubas może specjalnie zjechać kursem żeby się większość wyleszczyła. W tej branży zasady nie obowiązują.