Pewnie znowu chcą zrobić wszystkich w bambuko a więc emisja po wysokiej cenie , zwalenie kursu i skup..Giełda to szulernia jest a Orco jednym z tych szulerów.
Robek rozumiem twoje stwierdzenie i nawet w polemikę się nie wdaję.
Bez względu na to jak i co dzieje się na Orco (szulernia czy tego błogostan) to jedyny cel w pierwszej kolejności to osiągnięcie ceny 30 euro za papier.
Drugi 50 euro. Trzeci 70 euro (zapewne przy hossie) i pełna gotowość w wyautowania.
Nie patrz na szulernię, patrz na szanse zarobienia kasy.
Jak emisja po wysokiej cenie miała by zwalić kurs ? Co to jest "wysoka" cena ? Nie miałem do czynienia ze zbyt wieloma emisjami, ale chyba dość powszechne jest że przy emisji z PP ( uczciwej, dla wszystkich ) robią nowe akcje w cenie na poziomie wartości księgowej za akcje... Na Orco to by ze 100zł było, gdzieś coś słyszałem że była spółka na której odbyła się taka emisja, ale nie mam pojęcia jak to przebiegło i kto kupił nowe akcje drożej niż cena rynkowa. W związku z powyższym pytam jak taka emisja miała by zrujnować kurs czy w ogóle dojść do skutku ?
nie sluchaj .. bo wg mnie nikt nie zrobi emisji po takich cenach jak teraz jesli ja zrobia to powyzej 100 zl... siedze juz ok 2 lata poczekam jeszcze te 2 tyg ...chcialbym zeby doszlo do 51 zl do tego okresu
ja sie nie znam na at ..niby ladnei to wam rosnie od jakiegos czasu ..ale mysle ze lepiej poczekac i zobaczyc jak sie bedzie sytuacja rozwijac ...moze nawet kupic 100 czy 200 ... ale taka mam nadzieje ze sie uda jeszcze nieco taniej to zrobic ...mam pytanie dla obeznanych z ta spolka jaka byla cena emisyjna nowych akcji ????