Dnia 2011-03-21 o godz. 16:50 ~hmm napisał(a):
> co to za popyt
czy ktos pomylil zlecenia i zamiast S dal K?
> chyba nie kupie po 25 groszy jeszcze w marcu
Nie kupisz :). Obiektywnie patrząc akcjonariat jest twardy... od dłuższego czasu nie było gwałtownych ruchów na S. Dobrze to świadczy, nieprawdaż?
Bardzo dziwna.Dużo gniotów porosło po kilkadziesiąt procent,a tu nic się nie dzieje.Przychody rosną zyski rosną już dawno powinna kosztować conajmniej 50 groszy.Mam nadzieję,że niedługo ruszy.Pozdrawiam
no i ma09.05. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 17/2011
Zarząd XPLUS S.A. informuje, iż dnia 9 maja 2011 r. Spółka powzięła informację o podpisaniu umowy z trzema podmiotami wchodzącymi w skład Grupy BUMAR : Centrum Naukowo-Produkcyjne Elektroniki Profesjonalnej RADWAR S.A., Przemysłowy Instytut Telekomunikacji S.A. oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjne Podzespołów Elektronicznych "DOLAM" S.A., której przedmiotem jest wdrożenie systemu Microsoft Dynamics AX wraz z funkcjonalnością XCM i XPIW (podstawowe produkty spółki) w wymienionych podmiotach.
Umowa została podpisana dnia 9 maja 2011 roku. Łączna wartość przedmiotu umowy na usługi wdrożeniowe przekracza 10% wartości kapitałów własnych XPLUS S.A., relacja wartości przedmiotu umowy do kapitałów własnych jest więc kryterium uznania umowy za znaczącą.
Podstawa Prawna: § 3 ust. 2 pkt 2 Załącznika Nr 3 do Regulaminu ASO - "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym
my info
Co ma rozkręcić kurs spółki? Jeden grosz dywidendy to nie majątek. Wystarczy tak na oko około pięciu tysięcy złotych, by podnieść cenę spółki o jeden grosz, ale obecnie nie ma nawet takiego kapitału popytowego :(
Przy tak niewielkim free floacie nikt z dużych nie chce się pakować, a właścicielowi widać nie zależy na podciągnięciu kursu.
Myślę jednak, że mimo tego kurs prędzej czy później ruszy, a wtedy może poszybować wysoko. Poczekamy zatem, bo cierpliwi i tak zostaną wynagrodzeni.
Pozdrawiam
Też widziałem to zlecenie, ale zawsze jak takie coś widzę, to nie mogę wyjść ze zdziwienia - podpucha jak nic. Robi to pewnie ktoś kto może umieścić zlecenie bez zobowiązania finansowego i wie, że szybko może je wycofać - ot taka zabawa dla gawiedzi. To zupełnie niczego nie oznacza.
A swoją drogą wyniki z pewnością będą "zadowalające" :)
pieknie
ile milionow akcji pozostalo do wpuszczenia w rynek?
2mln? 5mln?
prezes goni walory lub jego wspopracownicy
ladny wodospad przed nami
15 gr proponuje pierwszy przystanek