Witam,
czy orientuje się jaką osiąga średnio rentowność kontraktów Bipromet? Ile może zysku netto być z tego kontraktu na ponad 50 mln? Wiadomo, że zostanie on zaksięgowany dopiero w 3 kwartale tego roku. Ciekawe czy w pierwszych dwóch kwartałach spółka wyjdzie na plus i na jak duży...
ostatni kontrakt z kghm na ok.58 mln z kghm/prawie warty potora calej kapitalizacji spolki/ma byc rozlozony na 3 lata.za to konrakty z mittalem na ponad 50 mln maja dojsc do skutku w biezacym roku-takze na przychodach bedzie rewolucja zysk netto na pewno bedzie duzy w porownaniu do tego co bylo.a co do marz-to tutaj mamy do czynienia z mysla inzynierska w b.waskiej dzieninie-wg mnie to z 10 pr.byloby uczciwe ale to jest moje przypuszczenie.i ciekawostka szef rady nadzorczej tauronu -tajdus jest od lipca ub.roku czlonkiem rn biprometu-moze i tu cos z kapnie.takze spolka przez najblisze lata nie bedzie narzekala na brak pracy-a akcje dopiero wychylaja sie z mulu/pozdro
Szkoda że brak zainteresowania tym papierem ze strony drobnych. Widać to przed rozpoczeciem notowań jak cwaniaki ustawiają sobie dowolną konfigurację na zlecenia kupna i sprzedaży. Według mnie na ruch w górę to jeszcze poczekamy bo skoro chwytają sie takich tricków jak przegieta pakietówka znaczy że chcą skupić tanio i nie dadzą się wybić
zobacz warren na dzisiejsza umowe energoinstalu i z kim.nr 3 do przejecia przez kghm a prezes wiecek siada do stolu rozwow od 18 zl wzwyz ale glupki sprzedaja 10 zl nizej/pozdro
bipromet-rys historyczny.dawno temu-pawel bala-cudowne dziecko i malker-geniusz objeli bipromet po ok.3zl.zrobil z kolegami huczny debiut po 25 zl i piszac raport ze akcja jest warta co najmniej 30 zl.slowem,-ladnie obzenili.potem stalo sie to co musialo-dramat.prowadzenie spolki produkcyjnej przez maklerow bez koncepcji spowodowalo ze bipromet otarl sie o smierc-spadl na 3zl.i moglibysmy postawic mu swieczke gdyby w ostatniej chwili kghm nie przypomnial sobie o bipromecie i jego inzynierach-co kiedys pomagali stawiac kombinat.teraz bala jest tu pionkiem i wyzbywa sie pakieciku.wg mnie najwiekszym zagrozeniem jest ewentualnosc 2 wezwania przez kghm.a jesli spolka zostanie to w 2 pol.roku po wynikach bedzie to samo co wczoraj na zapomnianej krakchemii-tez nie odkrytej.i nie sluchajcie sie ludzi bez rozumu-sami zrobcie analize i ladne kwiatki wam wyjda/pozdro
to nie kghm przypomnial sobie o Bipromecie tylko Bipromet jako jedyna firma mogla przystepowac do przetargow ktore w przyszlosci ma oglaszac KGHM. Jedyny konkuremt to finowie ale oni maja stawki z kosmosu. A jesli tak to lepiej kupic taka firme. Zwlaszcza ze z zaszlosci bipromet jest wlascicielem wszystkich map i projektow zwiazanych z KGHM. Co do inzynierow to sa oni juz w podezlym wieku i doswiadczenie jest b. wazne ale nie przecenialbym tego. Co do przeyszlosci dla biprometu to ona sie wlasnie zaczela i powinna przynosic coraz wiecej kontraktow z kghm
drogi icm re nie odkrywa ameryki-kazdy to sam stwierdzi-patrzac w aktualny akcjonariat-bipromet gra z najlepszymi i najwiekszymi-kghm i mittal-to nie zarty.spolka wykorzystuje niszowa branze-gdzie od lat ma doswiadczenie i referencje.wg mnie spolka bedzie jednym z czarnych koni tej hossy i ktora warto miec w potfelu na dluzej/pozdro
drogi icm re wcale nie odkrywa ameryki.kazdy to sam stwierdzi patrzac w aktualny akcjonariat.bipromet od roku gra z najwiekszymi-kghm i mittal-to nie zarty-spolka zaczyna swietnie wykorzystywac nisze ktora innym spolkom ciezko wypelnic-specjalizacja i unikatowa wiedza.wg mnie ta spolka bedzie jednym z ''czarnych koni''tej hossy na malych spolkach-ale na dluzej/pozdro
przypomniałem stare wpisy , na dzień dzisiejszy nadal aktualne.Bipromet jako pierwsza spółka GPW odrobi ostatnie spadki.Akurat na tej spółce spadki były kosmetyczne.
Panowie i tak trzymać, ja mysle że nawet bala pomimo ze jest ponkiem w tej grze wie co ma w portfelu (przerzucili akcje do funduszu) i czeka na lizanie smietanki po wzrostach i dobrych wynikach w nastepnych kwartalch. Jedyne co mogliby zrobic a czego nie robią to powinni się czesciej pojawiac w mediach. Pozdr