Ja nie widziałem, a co zrobili jeśli można wiedzieć?? Ps. Kiedy ruszy ten papier bo już czekam pół roku i nic... I jeszcze jedno pytanie odnośnie wezwania, a mianowicie jest podane do kiedy obowiązuje to wezwanie? Bo mam nadzieje ze jak zbiorą odpowiednia ilość to ruszymy na północ. Pozdro
kupno akcji za 100 tys podnioslo kur +4%. a co do wezwania to obowiazuje do 09/03/2011. ale maja zastrzezenie ze termin moze ulec przedluzeniu i musza to podac najpozniej 09/03/2011. po reszte info odsylam do sadownika i mare. to oni sa tu "moderatorami" ;)
ps
ja czekam na post od zbycha ;)
Do Kolibra
Pamiętasz jak w jednym z wywiadów Lesław Wojtas Prezes PBS z siedzibą w Sanoku mówił
że chciałby mieć firmę o profilu Asseco Poland S.A.
Jeżeli pamiętasz to co o tym sądzisz .
Wierzytelności zabezpieczone zastawem na rzecz Podkarpackiego Banku Spółdzielczego
Cyt. " Przedmiot zastawu - zapas magazynowy - sprzęt elektroniczny i komputerowy
Lista rzeczy będących przedmiotem zastawu rejestrowego na zapasach
magazynowych ; HP , CMQ , ARGO , TYTAN , MIO , QTEK itd. znajdujących się
w siedzibie w Bielsku Białej ul. Partyzantów 71.
Np. MIO - Przenośny system GPS z 4 , 7 wielkim ekranem dotykowym i NAJNOWSZĄ
WERSJĄ OPROGRAMOWANIA DO NAWIGACJI I MULTIMEDIÓW .
To jest zastaw pod udzielony kredyt przez PBS w wysokości 6 mln. zł.
tak że w tym przypadku moim zdaniem nie będzie żadnego przetargu.
Zwróć uwagę na ostatnie WZA .
W Statucie Spółki wprowadza się następujące zmiany
" Działalność związana z oprogramowaniem i doradztwem w zakresie informatyki
oraz działalność powiązana "
zabezpieczeniem sa zapasy. i ok. to moga miec bez przetargu. ale
"• przedsiębiorstwa Upadłego jako całości oraz
• zorganizowanej części przedsiębiorstwa Upadłego"
to bez przetargu raczej nie dostana.
a jezeli faktycznie sa zainteresowani asseco bis to obstawiam transakcje w pakiecie.
a to moglo by byc powiazane z emisja akcji z pp.
Wierzytelność zabezpieczona zastawem rejestrowym podlega zaspokojeniu
z przedmiotu tego zastawu i pierwszeństwa przed innymi wierzycielami .
Moim zdaniem asseco bis to cel strategiczny spółki .
Co do emisji , to uważam że nowa emisja akcji będzie objęta przez Banki Spółdzielcze ,
z wyłączeniem prawa poboru .
oj ludzie ludzie straszą was a wy panikujecie pewnie jeszcze trochę spuszczą ale tylko po to aby odkupić od was niżej. W wezwaniu też pewnie postraszą dużą ilością oddanych akcji i pewnie nawet będzie duża redukcja i pewna grupa składając w wezwaniu np. 5 mln akcji spowoduje dużą redukcję ale odda tylko pbsowi 2 mln akcji bo specjalnie spowodowali redukcję a zaraz ustawią się z koszykami na 1,25 - 1,3 już mają czysty zysk i kasę np. na przyszłe prawa poboru bo o tym coś głośno - nie dajcie się wyruchać grupce cwaniaków z KRAK.
Do UPRZEJMEGO ! Bądż tak miły i oświeć mnie , o co chodzi z tą grupą cwaniaków z Kraka, jak chcą nas wyr.... ć. O co chodzi ???? mam trochę akcji i niechciałbym się obudzić z ręką w nocniku. Jak coś wiesz to uprzejmie podziel się tą wiedzą .
Do Kolibra
Co do wyceny - sprzęt elektroniczny + sprzęt komputerowy wyceniono na 8ml.34 tyś zł .
Odnośnie emisji to podtrzymuje że nowa emisja będzie objęta przez Banki
z wyłączeniem prawa poboru a potwierdzeniem jest dzisiejszy przebieg sesji giełdowej .
Moim zdaniem w najbliższych dniach będziemy światkami manipulacji kursem akcji
związanej z nową emisją akcji z wyłączeniem prawa poboru dla mniejszościowych
akcjonariuszy spółki PODKARPACKIEGO BANKU SPÓŁDZIELCZEGO - FINANSE .
Dziecko drogie prawa poboru będą dla dotychczasowych akcjonariuszy wszystkich - jeżeli Ty masz jedną akcję będziesz mógł nabyć prawo poboru na jedną akcję np za 0,28 gr bo to wartość księgowa akcji - zobaczysz kto ma rację !
Mam do Pana gorącą prośbę .
Proszę o utworzenie przez Pana nowego wątku gdzie będzie mógł podzielić się swoimi
uwagami - odnośnie dzisiejszej wartości księgowej oraz pojęcia - wyłączenia prawa
poboru .
dziel sie tu i teraz ..po co odrebny watek ...wartosc ksiegowa spolki wg ostatniego raportu to 30 groszy na akcje ... o ile dobrze pamietam ...a wylaczenie prawa poboru ..to nic wiecej jak emisja dla wybranych podmiotow ..co to k...rwa za filozofia ..moze dla ciebie nowy portal otworzyc zebys tam mogl swoje madrosci prawic
szkoda ze wczoraj dokupywalem... dzisiaj mialbym taniej :) posrancy widac zamiast zlozyc bylo zapis to puszczaja w gacie ;)
takie trzesienia ziemi nie zdarzaja sie codziennie jak rowniez przez to takie paniki co dla posiadajacych gotowke okazja do wejscia moim zdaniem
jeszcze troche i szczury beda sie przescigac kto nizej wystawi :D
Do Kolibra .
Sprawdza się mój scenariusz
Dzisiaj też na kupnie na 5 linii było zlecenie na 1 akcje po 0,98 gr .
Moim zdaniem będzie to przystanek gdzie będzie można rozważyć dokupić niedużą
ilość akcji .
Przeanalizuj wypowiedz Prezesa PBS Lesława Wojtasa w Pulsie Biznesu, jak ją Prezes
Banku nie sprostuje to spółka będzie omijana z daleka przez wszystkich inwestorów
co najmniej do końca listopada 2010r .
to nie zadne znaki:) spokojnie:) dla mnie to tylko bylo info ze majac 100 tys zl mozna zwalic kurs o 30% :) a to akurat interpretuje jako plus dla tych co maja akcje. moze jestem pokrecony ale coz taki wlasnie jestem;)
bardziej mnie w tym zamieszaniu interesuje wywolany przez kogos watek "zlych krakowiakow"