Dnia 2011-03-06 o godz. 11:21 ~carry~ napisał(a):
> jak świat światy zawsze jak jest dużo pierdzenia o
> wzrostach to kurs na następny dzień leci na pysk, na łeb na
> szyję..
-tragedia !!
więc za bardzo się nie będę
> rozpisywał
-niech każdy sam wyciągnie wnioski
ja jutro
> obstawiam niecałe 10 zł
a pojutrze to już w ogóle nie będę
> pisał
-sami zobaczycie.. !!!
porażka dla niektórych będzie
> tym większa im więcej mają śmiecia w portfelu !!
a ty pierdolo dalej czekasz na 6zl? przypominam ze jak przekroczy 12zl to masz kupic za calosc portfela zgodnie ze wczesniejszymi zapowiedziami
Dnia 2011-03-06 o godz. 16:42 ~precz z debilami napisał(a):
> Dnia 2011-03-06 o godz. 11:21 ~carry~ napisał(a):
>
> jak świat światy zawsze jak jest dużo pierdzenia o
>
> wzrostach to kurs na następny dzień leci na pysk, na łeb na
> > szyję..
-tragedia !!
więc za bardzo się nie będę
> > rozpisywał
-niech każdy sam wyciągnie wnioski
ja
> jutro
> obstawiam niecałe 10 zł
a pojutrze to już w
> ogóle nie będę
> pisał
-sami zobaczycie.. !!!
> porażka dla niektórych będzie
> tym większa im
> więcej mają śmiecia w portfelu !!
a ty pierdolo dalej
> czekasz na 6zl? przypominam ze jak przekroczy 12zl to masz
> kupic za calosc portfela zgodnie ze wczesniejszymi
> zapowiedziami
jednak czy tak się stanie to Wasza w tym głowa aby mądrze naganiać..
-bo póki co to nikt nawet nie czyta Waszych wątków nie podpartymi żadnymi normalnymi faktami zmierzających ku ich wzrostowi..
-a to że spółka wykazała dość spory zysk to wcale nie jest dowodem że będzie ona kosztować w przyszłym miesiącu 25 zł
ja nadal się trzymam moich wcześniejszych wypowiedzi na tym forum
że kurs tak spadnie że niejednemu "pukawa" może nie wytrzymać..
eee... mówimy o tej samej spółce? marzy Ci się rozumiem, żebys mógł dokupić ;P i jakiego śmiecia? właśnie patrząc na fundamenty jak byś nie zauważył spółeczka dzielnie walczy o to by wzrosty dla nas były bardziej stałe, poczytaj trochę. polecam ;)
Co ty p..lisz carry! Ty może już lepiej nic nie myśl tylko idź na żywioł w inwestycjach i bierz papiery na chybił-trafił!! Sukces finansowy w twoim wypadku murowany!!!
Dnia 2011-03-07 o godz. 09:07 ~german_tiger napisał(a):
> I wracamy na 9zl :) no bo przeciez musze kupic,nie :)
Współczuję Ci serdecznie Twojej niewiedzy. Police idą pełną parą w tym sezonie nawozowym i wszystkie gwiazdy na niebie bezsprzecznie potwierdzają, że będzie to kwartał zamknięty z zyskiem. Porozmawiaj sobie z dyrektorem to może w końcu otworzysz oczy i zaczniesz używać mózgu. A to Ty jesteś tym co na te 6 zł czeka? Kolego -> za rok o ile rolnicy będą mieli problemy lub zakładowi zamarzy się kredyt, bo nie wiem czy wiesz, ale Police nie przez rolników 2 lata były bankrutem - one po prostu spłacały swoje zadłużenie, co nie ma nic wspólnego z tym jak szedł im handel. A wracając do ceny - trzeba było oglądać wykresy w czwartek i w piątek. Wolumen ponad 2 krotnie podskoczył od przeciętnego w skali poprzednich 2 tygodni. Czyli? Taaak! Ktoś zebrał zyski ze swoich akcji. Co do powoduje? O tak brawo -> KOREKTĘ, która nie burzy trendu wzrostowego dopóki nie stworzy nowego dolnego progu. Do 9 zł nie spadnie, więc tak jak wspomniałem to tylko korekta ok? Teraz popatrz jak Twoje marzenia o zakupie za 60% obecnego kursu - odlatuuują w siną dal.
Dnia 2011-03-07 o godz. 16:53 ~schwarz84 napisał(a):
> Odsprzedalem swoj pakiecik dzis za 10,93zl mam nadzieje ze
> wejde jeszcze kolo 10zl z wieksza kasiorka
No tak w większości są tutaj zakotwieni tacy kilkudniowi ciułacze, gracze, wielkich fortun wd...cze! Edukacja, nawet najbardziej cierpliwa nic tu nie da...bo ci debile potrafią się zadowalać okruchami z pańskiego stołu!! Taka to jest dziwaczna ta nasza dziadowska giełda.
Nawet nie ma się komu, ciekawiej inwestującemu przyglądnąć...bo tylko trzask..prask i po wszystkim!! Wiele krzyku...i zysk na waciki!! Żałosne!!!
Wypraszam sobie koledzy wasze żałosne gadki rodem z gimnazjum, może i jestem amatorem ale ciągle uczę się. Co do polic to kupiłem je krótkoterminowo bo w listopadzie po 7,18 teraz sprzedałem za 10,93 więc nie wiem o co wam chodzi, zwykła realizacja zysku na górce.
Dnia 2011-03-07 o godz. 20:34 ~schwarz84 napisał(a):
> Wypraszam sobie koledzy wasze żałosne gadki rodem z
> gimnazjum, może i jestem amatorem ale ciągle uczę się. Co
> do polic to kupiłem je krótkoterminowo bo w listopadzie po
> 7,18 teraz sprzedałem za 10,93 więc nie wiem o co wam
> chodzi, zwykła realizacja zysku na górce.
No patrz...a ja myślałem, że górką było tutaj ponad 11,10 zł na chwilę obecną, bo pragnę zauważyć, że o ile żadne ogólnoświatowe zło - negatywny czynnik zewnętrzny nie spowoduje ogólnego spadku kursów czy to WIG czy to tylko WIG'u Chemii to pozycja o nazwie PCE powinna iść permanentnie w górę minimum do końca sezonu (kwiecień). Jasne, że prawdopodobnie w grudniu kurs będzie pewnie 2-3 razy większy niż dzisiaj, ale nie znaczy to, że nie będzie momentów spadkowych. Mimo wszystko jednak ze względu na sytuację handlową samej spółki - ciężko rokować w najbliższym miesiącu spadki kursu, które mogłyby zaburzyć trend.
Zlecenie sprzedazy po 11,15 zl nie weszlo mi w piatek, myslalem ze dzis moze poradzi sobie z oporem na 11,23 i wtedy dokupilbym jeszcze ale niestety nie udalo sie dlatego stwierdzilem ze nalezy zrealizowac zyski. Wydaje mi sie ze jutro bedzie na lekkim minusie sadzac po kilkutysiecznych zleceniach sprzedazy papieru jakie dzis nie weszly, ale to tylko moje zdanie - jak bedzie przekonamy sie jutro ;)
No, jest jakaś konstruktywna konwersacja i od razu przyjemniej się czyta ...żeby tylko tak zawsze! Co do kursu też dziś dużo po stronie S było akcji,ale to nie drobni,a raczej "duży gracze" trochę schładzają kurs...żeby nie było spekuły ;).
Jak to milo i wesoło, że mimo, że Ameryka wczoraj obs..na, u nas optymizm od samego rana!!!
To bardzo pozytywna, na tym papierku odmiana!!. Nie ma się co czarować, szarpanka jeszcze będzie, ale kursup..up..prawidłowy!!! :-) Carry mycka z głowy!!!
Jak to milo i wesoło,bo mimo, że Ameryka wczoraj obs..na, u nas optymizm od samego rana!!!
To bardzo pozytywna, na tym papierku odmiana!!. Nie ma się co czarować, szarpanka jeszcze będzie, ale kursup..up..prawidłowy!!! :-) Carry mycka z głowy!!!
Observer,przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i pomyśl - czy mam papier czy nie :)....bo narazie źle obstawiasz ;). Dziś nie gonię peletonu,tylko jestem na równi z nim....od dawna zresztą ;].