• W jakim kierunku zmierza FORTE?! Autor: ~forte [46.112.92.*]
    Czy ktoś wie co teraz obserwujemy na spółce? Spadnie niżej, czy lada moment się wybije? Proszę o wypowiedź znawców AT.
  • Re: W jakim kierunku zmierza FORTE?! Autor: ~tomasz [82.210.152.*]

To fundusz zwalił kurs ( listopad grudzień 2010) i fundusz zdecyduje kiedy będzie widoczna zwyżka kursu. " ciosy finansowe" poszły" średnio po 11,50 - drobnica taka jak - ja - tylko wyśrednia ten kurs . Myślę ,że jeśli nie będzie wiadomości ze spółki ( coś nowego ) albo kolejny fundusz zacznie skup wtedy doczekamy zwyżki kursu - i AT nie ma nic do wyznaczania a znawcy AT do wyznaczenia trendu - to wynika z mojej obserwacji kursu spółki od roku. Tylko duża dywidenda albo zakup przez kolejny fundusz dźwignie kurs do góry.
    Pozdrawiam
  • Re: W jakim kierunku zmierza FORTE?! Autor: ~forte [109.243.101.*]
    Dzięki za odpowiedź.
    Mam trochę papiera drogo kupionego kilka miesięcy temu, uśredniam o on cały czas leci i leci. Trochę się sie boję że jak nie będą płacić dywidenty na poziomie zeszłego roku to nie będzie zainteresowania spółką a tym samym wybicia. Ale czekam i mam nadzieją ze kiedyś nadejdzie ten dzień i wszystko mi się zwróci z nawiązką.
    Pozdrawiam
  • Re: W jakim kierunku zmierza FORTE?! Autor: ~forciak [80.245.182.*]
    Ja trochę nie zgadzam się z Tomaszem. Nie wiem jaki fundusz miał sypać skoro ING zwiększyło udział w Forte. Ale wracając od tematu. Forte to niezwykle dobra i zdrowa fundamentalnie spółka. Ma bardzo mądry zarząd, a do tego jest tania. Dlatego w dłuższym terminie warto ją mieć. Kokosów tu zapewne nie będzie, bo ta spółka nie jest "sinusoidalna", wręcz przeciwnie, stale generuje dobry i solidny dochód. Dlatego setek procent tu się nie zarobi, ale kiulkadziesiąt w perspektywie 2 lat myślę ża jak najbardziej. Poza tym obecnie spółka jest zapomniana, a wskaźnikowo jest to jedna z najtańszych przynoszących zyski spółek na GPW. Wyniki za I kwartał powinny być ładnie bo spółka sprzedała swoje fabryki w ROS i UKR. Raz że nie będą one obciążać wyniku finansowego (w najlepszym wypadku wychodziły na zero) a dwa że Forte sprzedało je za naprawdę dobrą cenę i to powinno być widać w wynikach. Uważąm, że warto mieć Forte w portfelu, bez względu na dywidendę. Pozdrawiam.
  • Re: W jakim kierunku zmierza FORTE?! Autor: ~Kol [85.222.104.*]
    Dywidenda 50 gr jest jak mur beton, a 1zl baardzo prawdopodobna. W pierwszym kwartalne bedzie 10 mln zl zysku ze sprzedazy wschodu i do tego obnizyli zadluzenie o 50 baniek z tej kasy co dostali od turkow. Z funduszy sypalo chyba PZU, byly komunikaty. Teraz jak jeszcze zrobia jakies przejecie to kurs wystrzeli z powrotem na 16 zl pewnie.
[x]
FORTE 0,00% 26,10 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.