a ja Ci bede w kilach wywalal tylko kupuj
bo ten super papier ma obroty jak smieci z new connect sprzedaje juz 2 tygodnie i nie idzie wyjsc no po 300- 500 szt da sie sprzedac nie wiecej
zeby kursu nie zalamac
chyba juz kazdy zdazyl sie zorientowac ze sprawa dywidendy wyglada na naprawiona. awlasnie za to niedomowienie od sierpnia papier byl nagradzany systemeatycznym spadkiem - wiadomo bylo ze kiedys ten kawalek tortu odemjma a kawalek wcale nie maly. historia zakonczyla sie szczesliwie z tym tylko ze papier jeszcze nie zareagowal wzrostowo w takim samym stopniu jak wczesniej zaliczal spadki.
jak widac zaufanie inwestorow szybko sie traci a trudno odzyskuje. gdyby nie to zamieszanie papier chodzilby po 18-20 zeta
To prawda, dywidenda została "cofnięta". A więc w tej kwestii wszystko jest tak jak powinno od początku. Raport Graala zaskakująco dobry, świetne przychody i zysk operacyjny, a jeśli wyłączymy "cofnięcie" owej dywidendy to sprawa wygląda naprawdę dobrze, bo Graal de facto miał w IV kwartale 5-6 mln zysku netto (dywidenda wynosiła 4,9 mln). A to są naprawdę baaaardzo dobre pieniądze. Z tego że kurs nie wystrzelił ja się osobiście ciszę, bo przed wynikami nie miałem Graala. Teraz sobie powolutku zbieram. Obecnie uważam, że pomimo bardzo dobrego raportu rynek nie wierzy w Graala bo nie ufa zarządowi biorąc poprawkę na to że mogą się jeszcze przytrafić w raporcie jakieś "kwiatki". Ale jeśli Graal się spręży i pokaże dobry raport za I kwartał to myślę, że powrot na 15 zł możliwy.
rozgryzłeś mnie, ale mam nadzieję że nie robisztutaj za idiotę.
Dla wyborców PO wyjaśniam
kg = kilo (tysiąc) g - gral
tzn 1kg= tysiąc akcji gral sa
pozdr
H
przestańcie już z tymi głupimi zabawami politycznymi, bo to nie miejsce tutaj na takie dogryzanie. Skupmy się na firmę i na poważniejszych argumentach.