• chyba juz nie zbiora... Autor: ~franc [83.29.113.*]
    Cos mi sie wydaje ze jak nie nazbierali to juz chyba tutaj nic nie zbiora:))) ja proponuje ---->>>> 20 --->>>> 30 ---->>>> 40 zł:)))
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~xx [81.210.63.*]
    Dzien w dzien jest ta sama sytuacja ktos wystawia zlecenia na k i s liczac ze cos jeszcze wpadnie. A akcji jak widac jest 12k do pierwszych widelek, no i moze troche na ukrytym.
    A przy 8-9 tez sie troche ludzi posypie bo beda chcieli oddac po cenie zakupu, ale juz pozniej nic nie bedzie stalo na przeszkodzie do 20>40> itd
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~xyx [79.189.155.*]
    Całkowicie zapomniana i bez obrotu, ktoś sobie wmowił jej wielkość i to byłoby na tyle.
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~xx [81.210.63.*]
    to ze jest wielka nie podlega watpliwosci. Jakos nikt nie chce wywalac swoich akcji a jestem pewien ze kazda ilosc by poszla w przedziale 4,2-4,5
    Gdyby tak było jak piszesz, to i teraz juz winno byc bardzo ,okazyjnie , a jednak nie jest, co sie o te kilka groszy wyzej pojawi, to stoi cały dzień.
    Patrząc na to, co tu sie dzieje przyjmuję zakład , że nieunikniony jest spadek ponizej 4 zl, a jego dno możliwe na ok. 3.50 zl. No niestety sami siebie przereklamowaliśmy hurrawycenami, optymizmem i naganianiem.
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~Broader [109.243.138.*]
    A ja stawiam,że nie kurs spadnie poniżej 4.4pln. Stawiam również na to,że w wynikach za I kwartał 2011 zobaczymy około 8mln przychodu i 0.5mln zysku wobec 3mln przychodu i zerowego zysku za zeszły rok. Stawiam tym samym na to,że C/Z spadnie w okolice 9 i w kolejnych kwartałąch będzie nadal spadać.
    Polecam dzisiejszy artykuł z Parkietu o drugiej spółce Wiśniewskego mającej również część interesów za wschodnią granicą-PPG.
    Planują mieć 1.7mld usd z inwestycji podmoskiewskiej i 30% rentowność netto, czyli około 1.5mld pln zysku netto.
    Myślę,że obydwie spółki będą w dłuższym terminie zachowywać się zdecydowanie lepiej niż rynek.
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~ops [62.21.16.*]
    Wiesz, mi się wydaje , ze nasze ynwestory niedowierzają i muszą poczekać na efekty i mieć przed sobą czarno na białym wyniki.
    Raportów skonsolidowanych raczej nie zobaczymy, bo nie muszą ich pokazywać art. 56 ust. 1 i 2 ustawy o rachunkowości ), nie mają takiego obowiazku, mimo , że posiadają 100% udziałów w rafinerii.
    Wszystko powinno wyjść w raporcie rocznym za 2011r.
    No i nie zapominajmy, jeszcze o akcjach za Fasenko
    LA = nie więcej niż 2x EBITA za rok 2011 / uzgodniona cena akcji

Gdzie:
    LA - liczba akcji;
    uzgodniona cena akcji - średni kurs zamknięcia akcji Emitenta na rynku NewConnect z ostatniego kwartału roku
    2011, przy czym nie mniej niż 4,20 zł
    Przy czym najważniejsze jest "uzgodniona cena akcji - średni kurs zamknięcia akcji Emitenta na rynku NewConnect z ostatniego kwartału roku"
    Z tego prosto wynika, że pod koniec roku będzie ostra pompka na akcjach :-)
    a obecne ceny powinny już być tylko marzeniem.
    To nie znaczy,że informacji o skonsolidowanych nie będzie. Chociażby z ust prezesa Jeleniewskiego.
    Kurs będzie rósł w rytm nadprogramowych kontraktów cypryjskiego Broad Gate Trading. Spodziewam się już niedługo pierwszych kontraktów spotowych na ropę i gaz. Wydaje się paradoksalnie,że duzi ukraińscy gracze chcący eksportować do Polski mają mniejsze szanse(ze względu na surowe spojrzenie Rosji) niż mniejsze spółki, a w takie będzie celował właśnie BroadGate jako pośrednik/importer. Jest szansa na to by rozwinąć import z Ukrainy do Polski przynajmniej do wartości 2-3miliony miesięcznie- zwłaszcza wobec zawirowań na rynku ropy.

Polecam:
    http://www.puizba.pl/index.php?grupa=177&id=477
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~franc [83.4.236.*]
    Wiec wiemy jedno... Lepiej chyba bedzie im podniesc cene do 42zl niz pozostawic na 4,2zl. To przeciez 10 razy mniej akcji w rekach ukraincow.
    Myślę,że taka cena prędzej wyniknie z realnej działalności niż spekulacji na rynku akcji. BroadGate posiada w swojej ofercie 3 marki klasy światowej , których sprzedaż stale rozwija zachowując bardzo przyzwoite marże- to powinno pozwolić na ponad 1.5mln zysku w tym roku.
    Rafineria będzie miała około 4.5mln pln obrotu kwartalnego(przy aktualnych 700 tonach) i około 6% rentowność netto. To daje 1,08mln złotych zysku. Sumarycznie mamy 90 groszy zsyku na akcję za ten rok.

Rafineria po osiągnięciu maksymalnej wydajności jest w stanie przerobić ropę o wartości ok.45mln USD rocznie-ok.130mln. Cel rentowności netto dla rafinerii to 10%. Mamy więc potencjał na kilkanaście milionów zysku netto rocznie już teraz i wcześniej czy później trzeba będzie zacząć to dyskontować. C/Z poniżej 1 będzie trudny do utrzymania.
    Nie liczę ani przejęć ani wspomnianych powyżej kontraktów spotowych na gaz i ropę.
  • Re: chyba juz nie zbiora... Autor: ~ops [62.21.16.*]
    "C/Z poniżej 1 będzie trudny do utrzymania"
    do tego poziomu cena akcji nigdy nie dochodzi, już kiedyś spotakałem kilka spółek w głębokiej bessie, gdzie c/z spadło w okolice 4 i są to wyjątki.
    Dlaczego się tak dzieje, że poniżej pewnego pułapu ceny już nie spadają , ano z prostej przyczyny. Np c/z1 oznacza 100% zwrotu zakupu akcji w przypadku wypłaty dywidendy za dany rok, czyli akcje "darmo" i kasa jeszcze. To tak w wielkim skrócie :-)
    Jasna sprawa :)
    Chciałem delikatnie sprowokować.
    Gorzej jak przejmą rosyjską spółkę handlującą gazem i ropą. Wtedy C/Z w wysokości 0.5 też będzie nie do utrzymania. :)

Na razie wszystkie biznesy Wiśniewskiego ruszyły na poziomie wyników lub przynajmiej realnych projektów:
    Tele -Polska Holding: zysk netto za 2010 to 3.5mln, Ebitda 6.9mln-kapitalizacja 50mln
    PPG- 100 ha pod Moskwą + mniejsze projekty w Polsce- zakładane zyski w najbliższych latach to ponad 1.5mld zł.-kapitalizacja 360mln zł
    BroadGate- 1mln zysku za 2010+ przejęcie rafinerii Fesenko+ plany przejęcia podmiotu w Polsce+ plany przejęcia podmiotu na Wschodze (Rosja?) -kapitalizacja niecałe 14mln!!!
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.