• Czy ktoś liczył .... ????? Autor: endriu prawdziwy [83.23.18.*]
    Jaki jest progres odrabiania strat ?

Udziałowcy Dent-a-Medical - Kazimierz Stafin oraz Adam Warżała zwiększyli swój udział w akcjach spółki. Pierwszy z udziałowców przekroczył 15 procent udziałów, drugi - 5 procent. Zwiększenie udziałów nastąpiło poprzez objęcie akcji spółki.

Akcje serii E2 i E3 zostały wyemitowane w ramach oferty prywatnej spółki. Kazimierz Stafin przed objęciem akcji posiadał 13,04 procent akcji. Obecnie po zakupie kolejnych, jego udziały mają wartość 17,83 procent udziałów w kapitale zakładowym i takiej samej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu.
    Adam Warżała przed podwyższeniem kapitału zakładowego przez emisję akcji posiadał 3,28 procent akcji, obecnie ten udział wynosi 5,67 procent. Obaj udziałowcy nie wykluczają zmniejszania lub zwiększanie swoich udziałów w przyszłości. Głównym udziałowcem spółki jest prezes Mariusz Andrych, który posiada 28,79 procent akcji spółki.
    Dent-a-Medical prowadzi dwie własne placówki stomatologiczne - w Warszawie i we Wrocławiu oraz sieć placówek współpracujących. Plany spółki obejmują powstanie sieci gabinetów partnerskich działających pod szyldem Dent-a-Medical SA – Sztuka Tworzenia Uśmiechu, dla których spółka pełnić będzie rolę operatora, integratora i dostawcy rozwiązań biznesowych.
    Spółka oferuje usługi stomatologiczne zarówno dla pacjentów indywidualnych jak i w ramach abonamentów firmowych. W roku 2010 osiągnęła stratę wynoszącą 2 mln 920 tys. zł. Spółka poprawiła jednak wynik w porównaniu z analogicznym okresem 2009, kiedy miała prawie 4 mln zł straty netto.

EP
    Było 52 placówki na początku grudnia 2010r na koniec roku(czyli w miesiac) było już 130 pl.
    Analizując IVQ 09/10 wychodzi że zmniejszenie strat nastąpiło o ok 600tyś.
    W całym roku 2010 - 1 mln.
    Zobowiązania spółki także znacznie się zmniejszyły w bilansie z należnościami o ok
    1,5mln

Widać zdecydowany progres, który jest potwierdzeniem słusznie obranej drogi zwanej restrukturyzacją !!!
    Spółka zwiększyła założenia zatrudniając specjalistę do spraw budowy sieci :
    rap nr 44/2010

W nawiązaniu do powyższego Zarząd Emitenta informuje, iż zakończona została rekrutacja Działu Rozwoju Sieci, który rozpoczął pracę terenową dla rozszerzenia liczebności klinik partnerskich w sieci Dent-a-Medical. Dział Rozwoju Sieci Dent-a-Medical S.A. został częściowo utworzony z osób dotychczas współpracujących w zakresie tworzenia sieci medycznej z podmiotem zagranicznym, z którym Spółka prowadzi negocjacje dotyczące długoterminowej współpracy na rynku polskim (vide: raport bieżący nr 36/2010 oraz 38/2010, raport okresowy nr 35/2010). Kierownictwo Działu Rozwoju Sieci Emitenta objął Pan Łukasz Wilczewski, który uprzednio z sukcesem zbudował ogólnopolską sieć ponad 130 klinik stomatologicznych (vide: raport bieżący nr 19/2010 oraz 38/2010).

Ile Waszym zdaniem są w stanie wypracować 132 w pierwszym kwartale ?
    Bo mi wychodzi, że w grudniu (gdzie nie ma koniunktury w branży) wypracował ok 500tyś.
    Już nie licząc dodatkowych umów...

proszę o dyskusję ! I rzeczowe sugestie

PZDR

EP
  • błyszczące gwiazdy .... Autor: endriu prawdziwy [83.23.18.*]
    http://inwestycje.pl/nowy_rynek/newconnect__blyszczace_gwiazdy;118106;0.html
  • Re: Czy ktoś liczył .... ????? Autor: ~dam [217.172.250.*]
    Prezes ma 22,77 % (http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=244568&_DocID=456173&_Site=ESPI&_CheckSum=2027469112)
    Zmiany w akcjonariacie spółki miały bardzo dobry wpływ na rozwój, co znacząco wpłynęło na kurs akcji spółki. Widać, że nowi ludzie mają świetny pomysł oraz bardzo dobrze go realizują. Myślę, że ten rok będzie przełomowy dla DentaMedical. Jeśli umowy, które zostały podpisane ubiegłego roku zaczną być wcielane w życie i sieć zacznie działać to spółka zdecydowanie zmieni swój wizerunek.
  • Re: Czy ktoś liczył .... ????? Autor: tom_x [212.49.49.*]
    Kliniki w IQ nic nie wypracują.
    Spółka ma zarabiać na sprzedaży polis medycznych (stomatologicznych) a nie na wierceniu w zębach w tychże gabinetach.

Spółka zacznie zarabiać gdy poinformuje w komunikacie, że podpisała intratne umowy gwarantujace regularne, długoterminowe przychody (banki, firmy ubezpieczeniowe).

Z komunikatow płyną pozytywne sygnały nt prowadzonych rozmow oraz wyraźnie wzrosło zainteresowanie akcjami spólki w ostatnim czasie - być może umowy w drodze. Być moze - podkreślam.
  • Re: Czy ktoś liczył .... ????? Autor: ~endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Dnia 2011-03-03 o godz. 20:17 tom_x napisał(a):
    > Kliniki w IQ nic nie wypracują.
    Spółka ma zarabiać na
    > sprzedaży polis medycznych (stomatologicznych) a nie na
    > wierceniu w zębach w tychże gabinetach.

Spółka zacznie
    > zarabiać gdy poinformuje w komunikacie, że podpisała
    > intratne umowy gwarantujace regularne, długoterminowe
    > przychody (banki, firmy ubezpieczeniowe).

Z komunikatow
    > płyną pozytywne sygnały nt prowadzonych rozmow oraz
    > wyraźnie wzrosło zainteresowanie akcjami spólki w ostatnim
    > czasie - być może umowy w drodze. Być moze - podkreślam.

Tom, skąd w takim razie takie odbicie w grudniu? Tym bardziej,że grudzień nie jest miesiącem dobrych interesów W branży ?

PZDR

EP
  • Re: Czy ktoś liczył .... ????? Autor: tom_x [212.49.49.*]
    Co prawda Spółka posiada dwie kliniki ale kokosów z tego nie będzie..

DAM jest - w/g mojej opini - spółka niskokosztową więc skala straty rocznej daje do myślenia. Ale cóż - restrukturyzacja kosztuje.
    Strata 4Q byłaby mniejsza gdyby nie kara (200 tsd). Nie wiem co wpłynęło na tak znaczące koszty w poprzednich 3Q (Zarząd nie podał szczegółów).

4Q moim zdaniem wygląda sensownie (jestem w stanie zrozumieć taka skalę wydatków).

Odpowiadając na Twoje pytanie, różnica spowodowana jest - moim zdaniem - zmniejszeniem wydatków a nie wzrostem dochodow. I tak powinno być w obecnej sytuacji spółki.

Jeżeli 1Q 2011 będzie w dalszym ciągu wskazywal poprawę (z pewnościa będzie strata) i spółka do tego czasu podpisze wspomniane wcześniej umowy gwarantujące znaczne przychody to szybko okaże się, ze obecna cena jest dalece nieadekwatna.
  • do endriu Autor: ~cross [31.60.119.*]
    Nie pchaj się w tego gniota , specjalisto od NIEUDANYCH INWESTYCJI. Jeśli liczysz na zysk, większy niż 5 % - zapomnij! Raczej tu stracisz, jak na reszcie swoich zakupów (nico, vision i inne śmieci)
  • Re: do endriu Autor: ~endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    cross. dziękuję za radę - tyle że tutaj grosz to 8%.

A co do reszty - jak mnie znasz , to wiesz że gram długo terminowo - prawda ?
    Powiedz zatem jakie spółki grałem w tamtym roku.
    Na których straciłem ???

EP

PS
    Tracą niecierpliwi
  • Re: do endriu Autor: ~hejz [77.236.26.*]
    Ja tam nie mam nic do narzekania ;-) zakupiłem akcje jeszcze po 2gr ;-) nie wiem tylko czy opychac to po 12gr czy trzymac dalej
  • Re: do endriu Autor: endriu prawdziwy [83.20.141.*]
    Także ocenę proszę wystawić pod koniec roku 2011
    To do crossa.

Vision będzie grane i każdy dobrze o tym wie , gdy szefcio i kooperanci wezmą się do pracy!
    Pochwalą się zaawansowaniem...

Nico na razie opada pod własnym ciężarem.
    Rynek czeka na oficjalne komunikaty.

GPF - dla mnie P. Sokołowski jest potwierdzeniem dobrych decyzji(moich i spółki) - wnosi ze sobą kapitał, umowy, wiedzę i przyszłość.

Jest jeszcze parę koników(szurają po dnie), które obserwuję.... -)))

EP

• Re: do endriu Autor: ~maxx [178.235.241.*]
    widze Endriu ze mam te same akcje co ty z ta mala roznica ze Dente wlasnie wywalilem.
  • Re: do endriu Autor: ~mk [91.220.225.*]
    oj za wcześnie, za wcześnie ale to Twoje pieniądze
  • Re: do endriu Autor: endriu prawdziwy [83.23.16.*]
    Szanuję ludzi ,którzy wychodzą z zyskiem - także Maxx Ciebie.
    Natomiast panikarzy tnących straty w popłochu NIE !!!

A ostatnio wiele mieliśmy takich przypadków....

PZDR
  • Re: do endriu Autor: ~hejz [77.236.26.*]
    powiem tylko tyle : niedługo info o nowej umowie z .... sami zobaczycie :)
  • Re: do endriu Autor: ~zefirekcom [89.230.83.*]
    Witam, a skad tkie stwierdzenie o nowej informacji?mozesz napisac cos wiecej i będzie to dobra czy zla wiadomość?
  • Re: do endriu Autor: ~endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Rozumiem , to tak że owa umowa wynika ze strategii spółki.
    cyt ,, zbudować sieć potem zapełnić gabinety ubezpieczonymi pacjentami''

wniosek
    Podpisać umowę z dużym ubezpieczycielem....

I myślę że nastąpi to niebawem. Miało to nastąpić po podpisaniu 100 umów.
    A mamy już 132.

Poza tym istotne :
    Na poprawę rentowności spółki będzie miała wpływ fiskalizacja sektora .
    DAM od dawna jest poza ,,szarą strefą'' więc jego konkurencyjność nie wyglądała ciekawie.
    W maju br. szanse się wyrównają !
    Mało tego koszty sieci zdecydowanie spadną ....

PZDR

EP
  • Re: do endriu Autor: ~hejzu [77.236.26.*]
    endriu - strzał w dziesiątkę
  • Re: do endriu Autor: ~zefirekcom [89.230.83.*]
    zgadzam sie ale co do kwestii jakichkolwiek umow to slyszymy to juz od dawna i to sa raczej pobozne zyczenia niz fakty. Ciekawe czy jest ktos kto moze podac jakas date, termin ogloszenia ewentulanie takiego komunikatu i znajdzie to potwierdzenia w rzeczywistosci. bo kazdy pisze cos ale nie umiejscawia tego w czasoprzestrzeni:). pozdrawiam
  • Re: do crossa... Autor: endriu prawdziwy [79.191.118.*]
    ... życie jest piękne -)))

EP
[x]
EKOOZE 0,00% 0,09 2024-05-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.