przelecialem w pospiechu projekty uchwał. beda modyfikowac program motywacyjny, zmieniajac pulap zysku netto do osiagniecia w 3 roku programu, czyli w 2011. dotychczas bylo to chyba 3,5 mln, teraz będzie:
"...wyniesie co najmniej 80% zysku netto zaplanowanego do osiągnięcia przez Spółkę w zatwierdzonym przez Radę Nadzorczą Planie finansowym Spółki (Budżecie Spółki)"
ciekawe czy podadza ten Plan finansowy do publicznej wiadomosci
Nie czytałam jeszcze projektów uchwał, ale na tym Walnym może być ciekawie.
A czy podają wszystko do publicznej wiadomości, to jest pytanie, właśnie dlatego może warto byłoby tam być.
a może wypłaca dywidende bo przecież jest ze sporym pakieciekiem fundusz a jak oni mają jakieś akcje, to często się tego domagają aby ich inwestycja była bardziej rentowna...
Zresztą prezes o ile mnie pamięc nie myli, to w tv o tym wspominał iż nie wyklucza takiego scenariusza...
Może własnie pod to zaczęły się te wzrosty?
nie licz na dywidende. spolka potrzebuje kapitału bo na tym zarabia, wiec nie widze zadnego sensu zeby sie go pozbywac. moze za 2-3 lata gdy ustabilizuje sie na odpowiednim pulapie.
w projektach uchwał jest wyraznie ze zarzad rekomenduje przeznaczyc caly zysk na kapital rezerwowy.
A kto powiedział że liczę na dywidende?
Napisałem tylko to, co sam prezes wspomniał i jaki może być mozliwy scenariusz a nie opisuje fakty...
na giełdzie kupuje się plotki a sprzedaje fakty i może właśnie dlatego MWT rośnie bo ktoś kupuje plotki...
Ja mam średnią poniżej 13 pln więc się tylko ciesze, że w końcu ruszyło i oby tak dalej...