Przebijemy 20 PLN? Do jakiego poziomu trzymamy?
Proponuję spróbować wytrzymać do 20,5, bo jak przebijemy to droga na 34 bedzie otwarta. Dobrze, jakby chrom uruchomili w niedalekim czasie, to 3 dychy będą realne.
Co myślicie - niewielki FF, więc mamy lekki wpływ..
podczas kolejnej hossy na misiach kurs osiągnie szokujący poziom z dzisiejszego punktu widzenia bo co pompować jak nie permedie, fundamenty są i niski FF a czesi łykali ponad 100 zyla i mają zakamuflowane
Trzeba czekać cierpliwie na wyniki 1 kwartału bo będą to wyniki w nowej rzeczywistości : pierwszy rok po restrukturyzacji, nowa produkcja, nowe ceny.
Przy tym spółka ma olbrzymie zapasy gotówki (5,50 zł na akcję!) i niskie wyceny.
Wypłata dywidendy wskazuje, że Permedia jest pewna przyszłych zysków.
W każdym bądź razie Permedia stała się spółką zarówno dywidendową jak i o dużym potencjale wzrostu. Zwracam też uwagę, że właściciel Permedii grupa Bohemie został w grudniu przejęty przez fundusz private equity, a na pewno nie robili tego bez dokładnej analizy opłacalności.
Po pierwszym kwartale kurs poniżej 20 zł nie powinien już wrócić.
Jutro po wynikach poleci w górę. Dobrze jakby wyniki podali po południu. W weekend dłudzy przeanalizują, że tutaj 30 się szykuje w średnim/długim terminie. Krótcy 22-24 powinni powitać w przyszłym tygodniu.
Napiszę to tylko raz - klasyfikacja spółki w przemyśle metalowym jest błędna, ponieważ związków chromu na chwilę obecną nie robia. To jest segment chemiczny, który bedzie perełką tego roku. Radzę o tym pamiętać, bo nie będę przypominał tego faktu nowym akcjonaruszom. Spółka ponad 5 lat chodziła w przedziałach 40-100 PLN, więc perspektywy tego roku sa świetne. Pozdrawiam wytrwałych.
A ja mam wątpliwości co do raportu... i jakbym miał obstawiać, to zakładam że IV kwartał był słaby/średni, a spółka tak naprawdę wykaże się (lub nie) w I/II kwartale 2011r.
a Ty juz Marcinie nie kracz złowróżąc ze bedzie słabo, bo sie pewnie pozbyłes papiera bo miałes wielkie obawy nie wiedzac w którym kierunku bedzie zwrot-("Twoje słowa"), a tu spóżniona kopia Hameryki za wielką Chemia poszło na wielkich Sp. po 150-200%i wiecej w 2010,, pmd tez dzwigneła 100% ,,,i wszystkie znaki wskazuja na to ze i 100%+ w tym roku pójdzie conajmniej:):) potencjał wielki a jak jeszcze zaczną pompowac chłopaki z Optysia czy z DGA to chyba nie musze mówic co sie bedzie działo:):) PS. masz cos Petrolka zapytam z ciekawosci jesli mozna wiedziec??:):)
Miałem chwilę Oila, mimo że się zarzekałem ;) ale na DT. Jakoś nie lubię jego spółek. PMD nie mam, ale myślę że tu wrócę... teraz poza DT na dłużej obstawiam CTC, ale na razie jestem na małym (1gr) minusie, więc nie namawiam, ale warto obserwować, mam jeszcze parę rzeczy ale też mam wątpliwości co do nich. Trochę portfela muszę przeczyścić bo skarbówka czeka w kwietniu :(( Pzdr