Popyt nawet kilku graczy może spowodować wybicie. Pierwszy opór to 25gr.
Fundamenty i wyniki są dobre. Zapraszam do lektury. Od 01.03.2011 rosną prowizje brokerów ubezpieczeniowych w związku ze wzrostem wysokości składek OC.
Główni ubezpieczyciele również rosną i uzyskują wyższe wyceny docelowe - przykład PZU.
Po dokładnym zapoznaniu się z JDB SA inwestycja w ten papier powinna być udana.
Dla przypomnienia: akcje w subskrybcji prywatnej sprzedawane były 14-18gr.
A tylko ok 13,5mln akcji w obrocie. A może nawet mniej.
Pozdr
to zrób teraz z niego użytek i nie wystawiaj w przedziale 0,18-0,21
bo nigdy nie pojedziemy do góry
zaraz kolejni zaczną się wysypywać
czy ktoś będzie to odbierał?
Chętnie przyjmę jeszcze poniżej 18gr. A jeśli ktoś chce żeby urosło do mojej prognozy 28gr, co i tak niewątpliwie się stanie, to pierwsze sprzedaże powinien zaplanować nie wcześniej jak na poziomie 25gr. Albo akumulować np do zysku netto 90-110%, bo to przy tej spółce jest możliwe. Wystarczy, że zabraknie papierka do sprzedaży.
Pozdr
generalnie to co piszesz możliwe jest na każdej spółce,
mnie jednak wydaje się, że na chwilę obecną za dużo tu drobnicy,
popatrz na arkusze zleceń, większość ustawiła się w przedziale 0,19-0,21...
myślisz, że ktoś widząc taką podaż to kupi?
Podaż to będzie na każdym poziomie, jednogroszowców jest sporo, problem w tym czy jest ten KTOŚ? Jeżeli jest, skupi jednym zleceniem 2mln. i po podaży. Jednogroszowcy odpadną, albo będą kupować wyżej.
Dnia 2011-03-02 o godz. 11:26 ~dr napisał(a):
> Podaż to będzie na każdym poziomie, jednogroszowców jest
> sporo, problem w tym czy jest ten KTOŚ? Jeżeli jest, skupi
> jednym zleceniem 2mln. i po podaży. Jednogroszowcy odpadną,
> albo będą kupować wyżej.
Kurs jest pozostawiony sam sobie, bez sternika nic nie zrobimy, a drobnica jest durna i tyle. Dokładają i potem maja pretensje,że mamy marazm.
Sternik jest i to nie jeden. A drobnica rzeczywiście nie podejmuje zazwyczaj optymalnych decyzji. Jednak trzeba ją szanować, bo to ona dostarcza zysków.
Zebrać 1,2mln to nie jest wiele. Bo tylko ok 240tys.PLN potrzeba aby zebrać wszystko do poziomu 21gr. I to może się wydarzyć w jednym ruchu lub kilku (2-3).
Dnia 2011-03-02 o godz. 11:32 ~pi napisał(a):
> Zebrać 1,2mln to nie jest wiele. Bo tylko ok 240tys.PLN
> potrzeba aby zebrać wszystko do poziomu 21gr. I to może się
> wydarzyć w jednym ruchu lub kilku (2-3).
Nie duzo, to fakt, ale na tą chwile spólka została zapomniana i nie wimy jak długo to potrwa.
Kazdy po 100 tys i po sprawie -co to dla was do dzieła.
Dajcie szanse pierwszemu temu co o sternikach pisał ,powinien miec nagrodę za wiedze i łaskawość do dzielenia się nią.
O spółce nie zapomniano, trwa w niej cały czas praca organiczna i efekty wcześniej czy później będą widoczne. Oczywiście każdy chciałby tych efektów (wzrostów) wcześniej. I stąd być może pierwsze rozczarowania dlaczego nie 30gr czy 50gr albo wyżej.
W branży ubezpieczeniowej na pozytywne efekty finansowe przede wszystkim wpływają:
1) stała, systematyczna praca z dotychczasowymi klientami - i to się dzieje,
2) stały wzrost portfela klientów - i to również obserwujemy,
3) wzrost przypisu składek ubezpieczeniowych z przyczyn 1)-2) jak i ze wzrostu cen ubezpieczeń co też ma miejsce od 01.03.2011.
Cierpliwości i udanych inwestycji na obecnych poziomach!
Pozdr
Dam sobie dgłowe uciąć -kolega PI jest z JDB.
A teraz tak skoro akcje w ofercie brane po 0,14 i szeszcze nie było odpału a cena wielce atrakcyjna-to dlaczego nikt nie łyka?
Muszę Cię rozczarować nie jestem z JDB. Moje zaangażowanie w JDB to tylko tyle ile mam akcji. A że trochę mam to inna kwestia. Natomiast w branży ubezpieczeniowej jestem od 1998 i wiem od środka jak ten biznes wygląda. Rynek kielecki (świętokrzyski)znam od podszewki. I tu właśnie będzie następna akwizycja JDB.
Pozdr
Dnia 2011-03-02 o godz. 12:47 ~co to dla was napisał(a):
A teraz tak
skoro akcje w ofercie brane po 0,14 i jeszcze nie było odpału a cena wielce atrakcyjna-to dlaczego nikt nie łyka?
Odpowiem tak:
Ci co brali 14-16gr w subskrypcji prywatnej wiedzieli co brali, ile i zapewne na jaki okres.
Część z nich oddała akcje na poziomie 19-21gr bo tak już było. Ci co teraz oddają to nieliczni zdesperowani co chcieli zarobić w 1 dzień. Tak tu się grać nie da. Tu trzeba cierpliwości.
Pozdr
Nie ma co dramatyzować. Jak jeden gracz sprzedał ponad 250k po 17gr tak również jedna osoba może to łyknąć w tej samej lub wyższej cenie.
Dla niektórych spadek o 2gr to szok, bowiem to ponad -11%. Ale równie dobrze może być +2gr i +12%.
Pozdr
Witam ponownie i dalej potrzymuję prognozę 28gr.
Ta spółka jest dla wytrwałych i takich, którzy nie lubią generować strat.
To, że ktoś się wysypał po 17gr czy 16gr to oczywiście błąd wynikajacy z niecierpliwości lub z przymusu np oddania kredytu.
Poiziomy te są bardzo dobre do akumulacji waloru i ja to dziś uczyniłem.
Pozdr.