półrocznym okresem od ogłoszenia upadłości likwidacyjnej.
Obłowisz się jedynie akcjami z którymi już nic nie zrobisz,nawet na allegro nie sprzedasz.
Gdyby był płomyk jakiejkolwiek szansy to akcje nie zleciały by z 30 zł na 10 groszy,szkoda spółki,ale ona nie pierwsza i ostatnia co się rozstaje na zawsze z działalnością gospodarczą.
A czy taki scenariusz jest możliwy?wkleję to co wyszukalem w necie:W myśl nowego "Prawa upadłościowego i naprawczego" jeśli zostanie uprawdopodobnione, że na skutek zawarcia układu pomiędzy wierzycielami a dłużnikiem, ci pierwsi zostaną zaspokojeni w wyższym stopniu niż w postępowaniu upadłościowym przez likwidację majątku dłużnika, sąd będzie ogłaszał upadłość dłużnika z możliwością zwarcia układu.
Propozycje układowe obok dłużnika może złożyć także wierzyciel który wniósł o ogłoszenie upadłości, a gdy ogłoszono upadłość obejmującą likwidację majątku upadłego, także syndyk i rada wierzycieli. W tym ostatnim wypadku sąd zmieni postanowienie o ogłoszeniu upadłości obejmujacej likwidację majątku upadłego na postanowienie o ogłoszeniu upadłości z możliwością zawarcia układu /oczywiście jeśli są podstawy do takiej zmiany/.
Propozycje układowe powinny zawierać:
1.Sposób restrukturyzacji zobowiązań upadłego, który to powinien być równy dla poszczegółnych kategorii interesów wierzycieli /chyba że poszczególni wierzyciele godzili się na propozycje mniej korzystne/.
W szczególności propozycje restrukturyzacji zobowizań upadłego mogą obejmować:
-odroczenie wykonania zobowiazań
-rozłożenie spłaty długów na raty
-zmniejszenie sumy dlugów
-konwersje wierzytelności na udziały lub akcje
-zmianę, zamianę lub uchylenie prawa zabezpieczającego określoną wierzytelność
Propozycje mogą obejmować jeden lub więcej takich sposobów
2.Uzasadnienie propozycji układowych, gdzie zawiera się informacje pozwalające podkreślić realność wykonania układu w wersji zaproponowanej propozycjami układowymi
powiem tak .zadłuzenie spada.było 190 mln a teraz 172. na mojego nosa to pani syndyk i inni skupują na słupy .wczoraj dzwoniłem i nikt nie chciał powiedzieć bo to tajemnica.a pni syndyk tez nie chciała mówić ,wymijała się ogródkiem.podjełem rozmowe o monari a ona była bardzo dobrze poinformowana o monari dostałem cały wykład.patrząc na to z punktu psychologii.to ktoś chce nie dużo zarobic ale bardzooooo dużooooo.
GLUPEK - z szac. ja tez dzwonilem - p.syndyk to samo mi powiedziala
- papiery w sadzi rada wierzycieli kazala jej zaniesc do sadu materialy o przebiegu lekwidacji TEXa i o reaktywacji czesci pracujacej
/ notabene tej czesci ktora Syndyk caly czas wygasala i G.Parkiet ze 4-y razy pisala w TEX-e tylko zwalniaja i nic nie robia /
- o Monari to samo - jak nakrecona to calkiem inna sytuacja niz TEXsie- tego nie mozna porownynac bo zadluzenie inne itd.
- chcialem porozmawiac z przedstawicielem RADY WIERZYCIELI ona SYNDYK mi nic nie powie bo podobno nie maja w RW szefa - czy kogos by porozmawiac .
- P.syndyk jasno mowila ze bylem informowany o zlej sytuacji TEXa - jakby sugerowala ze juz dawno nie powinienem miec akcji
JA CHCIALEM SIE DOWIEDZIEC CZY W DOKUMENTACH CO ZLOZYLA W SADZIE OK. w BIELSKO BIALEJ jest mowa ze reaktywacja czesci aktywnej TEXa uwzglednia akcjonariuszy - i ona sie krecila ze tego nie moze zdradzic.
- rob co chcesz na jakiej podstawie masz podejmowac decyzje
Teraz rezygnacja naszych przedstawicieli tez nie jasne - nie mieli poparcia w akcjach -to poszli
Dla mnie to szok ze nas tak traktuja -
Mysle ze teraz bedzie wymiana duzych pakietow na TEXsie jak nie to bylem w bledzie i z duzymi nadziejami - sa firmy o tym profilu co TEX teraz i robia doskonale sprzedajace sie produkty a tu pewnie brak KASY
- Wystarczy zajac sie produkcja gier komp. na bazie map jak to GOOGL -el robi
- poscic emisjie dla nas i kurs bedzie sprzed roku
POZDRO
masz racje zacząłem kupować najpierw texa w okolicach 1,5 a sprzedawałem po ok 1,9,od tamtej pory go nie miałem..teraz zacząłem skup od 12 gr.zobaczymy co będzie .cwana żmija z tej babki ,wiła się jak mogła....igrupa kupiłem po 22gr i trzymaam.na igrupie też straszyli po 1 gr.ale ja mam w dupie ich strachy. NIECH SIE DZIEJE WOLA NIEBA Z NIĄ SIĘ ZAWSZE ZGADZAĆ TRZEBA.
zastanawiam sie czy moga reaktywowac TEXa bez nas -bo to ma zatwierdzic sad - czy sad sie na pominecie akcjonariuszy zgodzi - tak mogli by kiwac akcjonariuszy
Sprzedadza auta stoly z dywanami a budynki i SCOR razem ze strona intern. - reaktywuja bez akcjonariuszy - no to skandal
W calej tej sprawie nikt nie proponowal nam nowej emisji akcji
Jak obserwuje GPW to byl przypadek ze sad wierzycielom kazal uwzglednic akcjonariuszy w ugodzie .
Mam nadzieje ze nie bedziemy roku czekac
Dnia 2011-03-02 o godz. 10:26 ~bank napisał(a):
> zastanawiam sie czy moga reaktywowac TEXa bez nas -bo
> to ma zatwierdzic sad - czy sad sie na pominecie
> akcjonariuszy zgodzi - tak mogli by kiwac akcjonariuszy
> Sprzedadza auta stoly z dywanami a budynki i SCOR razem
> ze strona intern. - reaktywuja bez akcjonariuszy - no to
> skandal
W calej tej sprawie nikt nie proponowal nam nowej
> emisji akcji
Jak obserwuje GPW to byl przypadek ze sad
> wierzycielom kazal uwzglednic akcjonariuszy w ugodzie .
> Mam nadzieje ze nie bedziemy roku czekac
przeczytaj kilka razy ostatnie zdanie
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 36 / 2010
Data sporządzenia: 2010-11-05
Skrócona nazwa emitenta
TECHMEX
Temat
Uprawomocnienie się Postanowienia Sądu o ogłoszeniu upadłości Techmex SA obejmującej likwidację majątku
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Syndyk Masy Upadłości Techmex SA w upadłości likwidacyjnej informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał informację, że Sąd Okręgowy V Wydział Gospodarczy w Bielsku-Białej Postanowieniem z dnia 5 listopada 2010, oddalił zażalenie Zarządu Spółki na Postanowienie Sądu Rejonowego Wydział VI Gospodarczy w Bielsku-Białej o ogłoszeniu upadłości obejmującej likwidację majątku. Tym samym Postanowienie Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej z dnia 14 maja 2010, sygnatura akt VI GU 13/10, o ogłoszeniu upadłości Techmex SA z siedzibą w Bielsku-Białej obejmującej likwidację majątku jest prawomocne.
tu już nie ma możliwości odwołania,wszystkie podejścia zostały odrzucone,pozostaje jedynie modlitwa.
> 13/10, o ogłoszeniu upadłości Techmex SA z siedzibą w
> Bielsku-Białej obejmującej likwidację majątku jest
> prawomocne.
tu już nie ma możliwości odwołania,wszystkie
> podejścia zostały odrzucone,pozostaje jedynie modlitwa.
tak to dlaczego chcą go zdjąc na rok czasu .przecierz w takim przypadku to nie ważne że go zawieszą .dlatego nie rozumiem ,zawiesić na rok a potem nza fixy znowu na 3 miechy,coś tu śmierdzi i to ostro ,czy aby sobol nie macza w tym palców i cała mafia gpw.
Dnia 2011-03-02 o godz. 11:18 ~re napisał(a):
>
> 13/10, o ogłoszeniu upadłości Techmex SA z
> siedzibą w
> Bielsku-Białej obejmującej likwidację
> majątku jest
> prawomocne.
tu już nie ma
> możliwości odwołania,wszystkie
> podejścia zostały
> odrzucone,pozostaje jedynie modlitwa.
tak to dlaczego
> chcą go zdjąc na rok czasu .przecierz w takim przypadku to
> nie ważne że go zawieszą .dlatego nie rozumiem ,zawiesić na
> rok a potem nza fixy znowu na 3 miechy,coś tu śmierdzi i to
> ostro ,czy aby sobol nie macza w tym palców i cała mafia
> gpw.
KNF musi się trzymać swoich obowiązków i przepisów by inne spółki po zmanipulowanych raportach wiedziały co je czeka w takiej sytuacji,ale w przypadku techmexa to już tak nie ma znaczenia,gdyż z racji kolejnego regulaminu GPW znika z notowań po półrocznym okresie od daty ogłoszenia upadłości likwidacyjnej,tak ciężko to zrozumieć?
p.GRAZYNO = nie jestam prawnikiem - ale jak sad ktury wydal dacyzje o upadlosci TEXa ma zatwierdzic jego sposob likwidacji zlorzony przez p.syndyk to czy ma sie zgodzic na proponowany plan reaktywacji spolki notabene tej samej tylko po remoncje / sprzedali auta i meble /
TAK MOGLI BY KIWAC AKCJONARIUSZY
To na co SAD bedzie zwracal uwage przy decyzji - na wierzcieli tyko?
pozdro
Dnia 2011-03-02 o godz. 11:25 ~bank napisał(a):
> p.GRAZYNO = nie jestam prawnikiem - ale jak sad ktury wydal
> dacyzje o upadlosci TEXa ma zatwierdzic jego sposob
> likwidacji zlorzony przez p.syndyk to czy ma sie zgodzic
> na proponowany plan reaktywacji spolki notabene tej samej
> tylko po remoncje / sprzedali auta i meble /
TAK MOGLI BY
> KIWAC AKCJONARIUSZY
To na co SAD bedzie zwracal uwage
> przy decyzji - na wierzcieli tyko?
pozdro
a ja mam poważne wątpliwości czy ukończył pan wykształcenie zawodowe,skoro słowo * ktury * piszę z U otwartym ?
dzieki za ort. - to paluszek drga o i u sa kolo siebie
zadam jeszcze jedno pytanie skoro nie ma juz szans i jest tak jak piszesz
DLA CZEGO UZASADNIENIE REZYGNUJACYCH PANOW Z ZARZADU
POWTAEZA SIE
BRAK JAKICH KOLWIEK CHECI ZE STRONY POZOSTALYCH CZLONKOW BY ZAJAC SIE SPRAWA TECHMEXu
teraz moze byc chec
co znalazłem....................Komisja Nadzoru Finansowego podjęła taką decyzję, bo Techmex nie ujawniał raportów finansowych za ostatnie kwartały. I nie poinformował o podejrzeniu popełnienia przestępstwa i manipulacjach księgowych. Decyzja nie jest ostateczna.
......DECYZJA NIE JEST OSTSATECZNA.. PISZE JAK BYK..
Dnia 2011-03-02 o godz. 12:15 ~re napisał(a):
> co znalazłem....................Komisja Nadzoru Finansowego
> podjęła taką decyzję, bo Techmex nie ujawniał raportów
> finansowych za ostatnie kwartały. I nie poinformował o
> podejrzeniu popełnienia przestępstwa i manipulacjach
> księgowych. Decyzja nie jest ostateczna.
......DECYZJA
> NIE JEST OSTSATECZNA.. PISZE JAK BYK..
Zapodajesz przedostatni komunikat KNF z października 2010
on już jest nieaktualny,bo następny brzmi w sposób następujący
Komisja Nadzoru Finansowego postanawia:
1. utrzymać w mocy decyzję Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 27 października 2010 r. (sygn. DPO/A1/52/13/10/ARJ) w sprawie:
I. wykluczenia na okres 12 miesięcy, papierów wartościowych Techmex z obrotu na rynku regulowanym w związku ze stwierdzeniem, iż spółka Techmex naruszyła art.56 ust.1 pkt 2 lit. a ustawy o ofercie publicznej poprzez nieprzekazanie Komisji, spółce prowadzącej rynek regulowany oraz do publicznej wiadomości niżej wymienionych informacji okresowych:
- raportu kwartalnego oraz skonsolidowanego raportu kwartalnego za czwarty kwartał 2009 r.
- raportu rocznego oraz skonsolidowanego raportu rocznego za 2009 r.,
- raportu kwartalnego oraz skonsolidowanego raportu kwartalnego za pierwszy kwartał 2010 r.,
- raportu półrocznego i skonsolidowanego raportu półrocznego za pierwsze półrocze 2010 r.
Wykluczenie papierów wartościowych następuje po upływie 30 dni od dnia, w którym niniejsza decyzja stanie się ostateczna;
Dnia 2011-03-02 o godz. 11:42 ~Gorg napisał(a):
> Dnia 2011-03-01 o godz. 14:34 roger24h napisał(a):
>
> BO MAM ZAMIAR SIĘ OBŁOWIĆ , POCZEKAĆ ROK I KUPIĆ DOM :)
> Zejdź na ziemie człowieku i poczytaj moje posty na temat
> Texa pisane już od dawna.
Gorg
im już nie wytłumaczysz,KROSNO już na GPW nie istnieje mimo że produkcja trwa nadal,w lutym 2005 roku było wyceniane na 130zł za akcje,w ostatnim dniu notowań można było kupić bez problemu za 6 groszy !,i Kto się martwił że pan Kowalski kiedyś zapłacił 130 zł?
mogła nadal istnieć na GPW,ale regulamin giełdy jest niepodważalny i po półrocznym okresie wykluczył ją z notowań,a proszę zobaczyć że nadal prosperuje i posiada własne sieci sprzedaży
mimo tego prawdopodobnie już nie wróci,więc jak wygląda TECHMEX w porównaniu z KROSNEM?,wcale nie wygląda według mnie,jak firma która ma produkcję nadal została wyceniona w ostatniej sesji na 6 groszy,a dzień wcześniej nawet 5,to ile techmex będzie kosztował 11 marca? 1 grosz będzie nadal wysokim poziomem,bo już bez możliwości jakiejkolwiek sprzedaży.
dzieki za ort. - to paluszek drga o i u sa kolo siebie
zadam jeszcze jedno pytanie skoro nie ma juz szans i jest tak jak piszesz
DLA CZEGO UZASADNIENIE REZYGNUJACYCH PANOW Z ZARZADU
POWTAEZA SIE
BRAK JAKICH KOLWIEK CHECI ZE STRONY POZOSTALYCH CZLONKOW BY ZAJAC SIE SPRAWA TECHMEXu
teraz moze byc chec
Dnia 2011-03-02 o godz. 15:11 ~uzi napisał(a):
> myślę,że na dniach zobaczymy
czy puszczą znacznie niżej?,bo jak KNF nie wycofa zawieszenia to nikt Ci nie wejdzie w papier by z nim zostać do końca swego bytu na GPW bez możliwości sprzedania ich,jeśli by znieśli zawieszenie to parę groszy można ugrać,a tak zostaje za mało czasu by naiwnych na gorący kartofel złapać.
nie było do tej pory takiej spółki co by spadła tak jak tex.złe infa od dwóch lat.ktoś się mocno wysila.jeżeli wierzyciele zadowolą się 1/10 długu(po sprzedaży całości) to coś nie tak.to na to wychodzi,ze tex odda im 17mln+1zł i lepiej na tym wyjdą.czyli układ prawdopodobny.powołali radę wierzycieli po co?
Dnia 2011-03-02 o godz. 20:31 ~uzi napisał(a):
> nie było do tej pory takiej spółki co by spadła tak jak
> tex.złe infa od dwóch lat.ktoś się mocno wysila.jeżeli
> wierzyciele zadowolą się 1/10 długu(po sprzedaży całości)
> to coś nie tak.to na to wychodzi,ze tex odda im 17mln+1zł i
> lepiej na tym wyjdą.czyli układ prawdopodobny.powołali radę
> wierzycieli po co?
O jakich wierzycielach piszesz? 100% akcji jest u drobnicy,ostatni wysyp członka zarządu był
Dnia 2011-03-02 o godz. 14:23 ~bank napisał(a):
> 2000 zl na 20 k akcji to ryzyko straty 2 k zl --to
> policzalne
Jeśli 2000 zł jest dla ciebie mało znaczącą kwotą,którą z góry przeznaczasz na stratę,to podam Ci mój numer konta,zrobisz lepszy pożytek niż kupowanie od cwaniaka papier który ma wartość 0zł
ja gram na fut w 20 i mi nie szkoda 2 k wpadlem przy 1.5 zl i do tej pory usrednialem - nie watpie w twoja wiedze Grazyna -
ma tylko do siebie pretasje bo byl 2.40 zl a ja spalem
pozdro
Kto potrzebuje wyposażyć warsztat,to można za parę złoty kupić używane stoliki,krzesełka na których już nikt siadał nie będzie a nawet szafki metalowe do narzędzi,np w garażu.
Dnia 2011-03-02 o godz. 21:10 ~Grażyna napisał(a):
> Kto potrzebuje wyposażyć warsztat,to można za parę złoty
> kupić używane stoliki,krzesełka na których już nikt siadał
> nie będzie a nawet szafki metalowe do narzędzi,np w garażu.
>
> http://www.techmex.com.pl/uds.asp?current_id=4303&i
> =127&sD=1
pomożecie spółce uregulować należności
> bieżące zanim zgaszą światło na zawsze.
Czego głupia babo uczepiłaś sie texa ,pewnie zalazł ci za skóre.kupuj a nie ględzisz głupoty na spadki.
no to czekam na 1 gr
kupie sobie jeszcze 100.kilo toaletowego :)
a potem ... sie zobaczy
albo rybki albo akwarium, dla cierpliwych oceanarium
dla pechowców - 0
dla paszteta zawsze na + . oszuści tak mają :)