• niezly 4 kwartal Autor: ~benek [79.163.191.*]
    BRANE DANE FINANSOWE w tys. zł w tys. EUR
    4 kwartał(y) narastająco / 2010 okres od 2010-01-01 do 2010-12-31 4 kwartał(y) narastająco / 2009 okres od 2009-01-01 do 2009-12-31 4 kwartał(y) narastająco / 2010 okres od 2010-01-01 do 2010-12-31 4 kwartał(y) narastająco / 2009 okres od 2009-01-01 do 2009-12-31
    I. Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów 15 163 17 800 3 787 4 101
    II. Zysk (strata) z działalności operacyjnej -94 -385 -23 -89
    III. Zysk (strata) brutto 932 603 233 139
    IV. Zysk (strata) netto 731 452 183 104
    V. Przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej 1 186 -330 296 -76
    VI. Przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej 1 629 738 407 170
    VII. Przepływy pieniężne netto z działalności finansowej -1 652 -306 -413 -70
    VIII. Przepływy pieniężne netto, razem 1 163 102 290 23
    IX. Aktywa, razem (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 39 536 35 395 9 983 8 616
    X. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 7 117 3 708 1 797 903
    XI. Zobowiązania długoterminowe (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 484 121 122 29
    XII. Zobowiązania krótkoterminowe (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 6 216 3 301 1 570 804
    XIII. Kapitał własny (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 32 419 31 687 8 186 7 713
    XIV. Kapitał zakładowy (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 8 559 8 559 2 161 2 083
    XV. Liczba akcji (w szt.) (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 8 559 000 8 559 000 8 559 000 8 559 000
    XVI. Zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w zł/ EUR) 0,09 0,05 0,02 0,01
    Rozwodniony zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w zł/EUR)
    XVII. Wartość księgowa na jedną akcję (w zł/EUR) (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego) 3,79 3,70 0,96 0,90
    Rozwodniona wartość księgowa na jedną akcję (w zł/EUR) (na koniec bieżącego kwartału i koniec poprzedniego roku obrotowego)
    XVIII. Zadeklarowana lub wypłacona dywidenda na jedną akcję (w zł/EUR) 0,05 0,01
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~greg [83.9.216.*]
    noo, będzie dobrze
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~Max [62.121.81.*]
    Zobaczymy jak te niezłe wyniki przełożą się na cene akcji.
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~Myślący [150.254.174.*]
    " Grubas', który chciał kupić 100 000 akcji po 2,83 zł uciekł z kupna, inwestor, który chce kupić 960 tys. akcji też umilkł. Dwaj inwestorzy, którzy chcieli mu sprzedać 103 tys. akcji i ustawili się na 3,50 zł tez zniknęli. Cisza!!!
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~kk [79.185.180.*]
    Ten "kupiec 960 '' to z jednej drużyny -badacz opinii publicznej i reakcji drobnicy.Póki co to chyba lepiej powoli dymać ich na Fasingu. Tam może szybciej zbraknie im papieru???
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    ja tez jestem mile zaskoczony-widac ze spolka zarobila w 4 kw.prawie 0.5 mln zl.nie jest zle-zysk netto za 2010-to 730 tys.kiedys bylo lepiej.ale moj to spolka b.bogata.20 mln.z ipo z procentami lezakuje.najwazniejszy opor jest na 3.4 i moze spolka w koncu wyrwie sie z marazmu.cwk-3.79/pozdro
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Autor: ~tomek [178.182.10.*]
    Ja jestem negatywnie zaskoczony. Co z tego, że 0,5 mln zysku netto skoro z działalności operacyjnej są na minusie. Dobrze funkcjonujące przedsiębiorstwo to takie, które jest na + z działalności operacyjnej i na mały minusie z działalności inwestycyjnej. Tu jest dokładnie na odwrót. Ok, mają mnóstwo należności długoterminowych. Co z tego, że mają teoretycznie mnóstwo pieniędzy skoro nie potrafią ich sensownie wykorzystać. Tak kupili grunt w katowicach ale nie wiadomo, w którym miejscu, nie wiadomo czy pod developerke czy pod biogazownie. Zero komentarzy, cisza, nikt o niczym nie informuje.

Ogólnie to czarno to widzę. Gdybym wiedział to wczoraj wiedział to bym sprzedał ze 20% zyskiem i miał spokój a tak to znowu pewnie będę się kisił na poziomie 2.40-2.60. ehhh

Jedyne co mnie trzyma jeszcze przy tej spółce to wskaźnik c/wk i to, że po dzisiejszych wynikach znacznie poprawi się wskaźnik c/z. A tak to marazm i czekanie na niewiadomo co. Zobaczymy jeszcze jakie wyniki pokaże dzisiaj fasing.
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Autor: ~kk [79.185.180.*]
    Komentarz w miarę dobry. Tylko rekomendacja "sprzedałbym" dowodzi odrazu w której drużynie grasz ? Znajdż drugą spólkę na gpw ,gdzie są zyski c/wk = 0,7. Jak zjedziecie do 2,6 i pokisicie sobie z rok to resztę akcji powoli utopią.tym się za bardzo nieprzejmuj !! ::)) A tak powaznie to robi sie dobrze ,bo praca na Forum wskazuje na zniecierpliwienie regulatora kursu > ::)))Ja brałem srednio po 2,54 , a on ciągle przerzucał na 2,49,- 2,48 ??To nawet potworny tępak widzi co jest grane ??
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Autor: ~tomek [178.182.168.*]
    Powiem tak, kk zauważyłem, że Ty wszędzie widzisz spiski i różne teorie. Używając twojego języka mogę Cię zapewnić, że gram w twojej drużynie. Mam jednak wrażenie, że w przeciwieństwie do niektórych osób patrzę realnie na to co jest.

Jeżeli pytasz mnie o spółki które mają zyski przy c/wk <0,7 to takich nie ma. Natomiast są spółki na gpw gdzie c/wk jest poniżej 1,1 a spółki pokazują zyski i to zyski z działalności operacyjnej. Fakty: c/zo dla moja po dzisiejszych wynikach: --256,77, c/z dla moja po dzisiejszych wynikach to 33,02.

O spółkach których wspomniałem czyli takich które mają c/wk<1,1 i c/zo poniżej 25 to:
    instalkrk, mostalplc, forte, krakchemia, ronson, kęty, enea, prochem, comp, hydrotor, lena.

W takieh lenie udała się restrukturyzacja, kupiłem gdy była poniżej 2 zł, hydrotor spółka która regularnie wypłaca dywidende, mostalplc z punktu widzenia technicznego osiągnęła dno i mogę tak pisać i pisać.

W 5 spółkach, które wymieniłem prezes jest głównym udziałowcem, w forte prezes jest ten sam od 18 lat. Większość tych spółek może być też grana spekulacyjnie: oprócz ronsona, kęt i enei liczba akcji jest bardzo mała, a biorąc ich ff to w ogóle jakiś kosmos.

Rewelacyjną spółką wskaźnikowo jest fasing tyle, że oni nic nie robią. funkcjonują dla siebie a nie dla akcjonariuszy i taka jest różnica.

Przyjmuje wszystkie argumenty pod warunkiem, że są merytoryczne.
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Do Tomek Autor: ~kk [79.185.180.*]
    Zaskoczyłeś mnie i to mocno bo prawie wszędzie napisałeś rzeczowo i prawdę. Co do Forte to tak mam wątpliwości.? Dużo to się zgadza z moimi typami m.innymi Lena,Hydrotor. Dobrze,a powiedz jak widzisz pozycję "Zetkama",obserwuję to i zxleceniami zongluje chyba automat. Sprowadziłeś mnie na ziemię.Odwołuję to co poprzednio napisałem !!! Jeszcze "Lena" ,kto dokonuje tam transakcji,bo tam też ?dziwnie to wygląda
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Do Tomek Autor: ~tomek [178.182.168.*]
    Jeśli chodzi o lene to moim zdaniem została najzwyczajniej w świecie zauważona przez rynek i wyciągnięta przez kogoś grubszego, a pod niego przyłączyli się kolejni. Przez dłuuuugi długi czas kisiła się przy c/wk w okolicach 0,6 i c/z w okolicach 6,5. Ponadto została zrestrukturyzowana, obniżono koszty ogólne zarządu itd.

Zetkamie się przyglądałem, ma jednak poziom "finansowania majątku kapitałem własnym" na poziomie 47%, ja unikam spółek gdzie ten wskaźnik jest poniżej 50% ot takie mam postanowienie. Patrzę też na wskaźnik altmana na stockwatchu i jeśli ma BBB to też odpada, a zetkama taki własnie ma ( wszystkie wcześniej wymienione przeze mnie mają przynajmniej A oprócz krakchemii do której mam sentyment), fasing ma A- i właśnie poziom finansowania kapitałem własnym na strasznie niskim poziomie bodajże 40% ale fasing jest głównie właśnie finansowany z ipo moja.)

Wcześniej nie wymieniłem novity, wydaje się bardzo dobrą spółką.

Jeżeli spojrzymy na perspektywy i na rozówj to jest moim zdaniem jedna spółka którą warto mieć i jest to selena fm. Kupuje i wierzę w to co mówi główny akcjonariusz i prezes tej firmy p. Krzysztof Domarecki.

http://www.polityka.pl/rynek/ludzie/210846,1,krzysztof-domarecki-milioner-od-kleju.read

Wywiad 1,5 roczny a facet dokładnie realizuje to co mówi. a że jest w 50 najbogatszych polaków a jeździ do roboty starym fordem mondeo to mi się od razu z buffetem kojarzy i jego wiekową chałupą.

Na giełdzie brakuje wielu rewelacyjnych polskich firm np. Forte albo Marpolu. Pozdro

• Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Do Tomek Autor: ~tomek [178.182.168.*]
    PS nie Marpol tylko Morpol króla łososia czyli p. Jerzego Małka. Tyle, że spółki mające 10% rynku światowego wolą jednak zagraniczne giełdy w tym przypadku giełdę norweską, w sierpniu 2010 akcje Morpolu za 800 mln złotych rozeszły się jak świeże bułeczki ;))
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Do Tomek Autor: ~kk [79.185.177.*]
    Dzięki ::))
  • Re: niezly 4 kwarta?! Raczej słaby Do Tomek Autor: ~tomek [46.134.137.*]
    miałem na myśli fakro i morpol.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.139.54.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~kris b [83.21.190.*]
    wyniki calkiem niezle ale jednak spalowali moja i za co-przeciez wlasciwie nie wzrosl.ale dalej sadze ze ten papier ma duzy potencjal.z tej maki bedzie chleb/pozdro
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Wyniki jak na taka kapitalizację 3 minus.
    czy są spółki o wk=0,7 i C/Z na plus - wystarczy spojrzeć na MNI C/wk 0,7 C/Z =6,8
    Zwracam uwage również na B3S - zysk za 4 kwartał 2,8 mln przy kapitalizacji 28 mln spowodowany przejęciem Copi- niedlugo decydujący moment spółka ma opcję przejęcia COIG (przychody 50 mln zyski 3,8 lmn netto i ebida 5 mln) napewno nie za nową emisję gdyż w nowym statucie jest gwarancja że tanich emisji nie będzie w okresie przynajmniej 3 lat. Jak akwizycja sie uda to mamy c/z<10
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    zgadzam sie z czapajewem co do b3system-spolka jest 3 razy wieksza niz byla to widac po przychodach.ale ostatnio zarzad dostal akcje chyba po 1.3 i podsypuje.jesli przejma coig to juz nie mowie.natomiast bogaty moj drepcze w miejscu-nie ma zapowiadanych przejec.po prostu mala bepieczna spolka sie turla-a b3 system wjezdza na szerokie tory.powinienen go brac i niedyskutowac-wypracowali prawie 2.8 zysku netto w 4 kw.a spolka sie cofa.ladnie na gpw nauczaja ekonomii-nie ma co
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~kk [79.185.178.*]
    ::::))) na gpw to ekonomii nauczą. Tu praktyka przewyższa każdy podręcznik i każdego doktora i profesora Ekonomii.(odwróci każdą teorię).Student ekonomii powinien na początku semestru powinien iwestować 10 tys i na końcu odrazu mu zaliczyć na ocenę proporcjonalną do ilości kasy (ile jemu zostało) ::)))
    Akcji faktycznie dostali menagerowie 180 tysięcy po 1,20 co jak widać spowodowało że nie było łodpału ale wyzbierają i w końcu łodpali. Najwaniejsze że w nowym statucie jest zapis że przez 3 lata jesli dojdzie do jakiejś emisi to będzie się mieściła w przedziale 2,50-3PLN a więc o 25-50% wyższym od dzisiejszego kursu. Faktycznie po połączeniu głównie z Copi oraz Navipro wygląda to niesamowicie a co najważniejsze nowy statut pokazał że nowym tanim emisjom niet. Szkoda troche że wk nam się obniżyła bo Prokonekt połączył się z MSComp i wypadł z kosnolidacji- spólka ta (10% udziałów B3S docelowo ma zostać wprowadzona na rynek NC i z zyskiem opędzlowana).
    Drugą sprawą z nowego statutu jest to że ewenualna emisja 2,5-3 nie może być wiesza niż 0,5mln a więc COIG zostanie wchłoniety za pieniążki wlasne a tu 5 mln + ewentualny kredycik. Znaczy się nie będzie emisji akcji ryzyka rozwodnienia kapitału.
  • Re: niezly 4 kwartal Autor: ~kris b [83.21.193.*]
    nie wiem ale coig bedzie za drogi jak na b3system-to wlasciwie mniejsze wasko z zyskami.ale dlaczego zrezygnowalo asseco a placu boju tylko b 3 system-jak dostana kredyt-to tak.nawet teraz widac jak mocno skoczyly kikakrotnie przychody/pozdro
    W zasadzie nic na silę jak zła cena to i tak obecnie b3s to nie te samo b3s co widać po paporcie za 4 kwartał. Kasy mają sporo mogą coś tam i przejąć a COIG z zyskami na poziomie 3,8 mln wydaje być się odpowiednia- ale może jest coś czego nie znamy że tylko B3S został na placu boju.
    Ale jak sie pomyśli ze jest szansa że spóła może mieć >200 mln przychodów i 7 mln zysków :)
[x]
MOJ 0,00% 1,60 2026-05-13 10:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.