chyba sam w to nie wierzysz... raport tragedia....zadluzenie masakara...prawie kwalifikuje sie do upadlosci.... zysk w 4 kwartale pomijajac wyplacone odszkodowanie prawie na minusie, na granicy ujemnej marzy, sprzedaz sklejki marza w promilach.... chyba sie ING calkiem wysypie....
Wyniki bez rewelacji, ale nie przesadzajmy. Z upadłością to spółka absolutnie nie ma nic wspólnego!
Zadłużenie spore, bo m.in. przejęli Sklejkę-Pisz, co świadczy o rozwoju spółki. Sklejkę-Pisz chcą wprowadzić na giełdę i może część otrzymanych środków przeznaczą na zmniejszenie zadłużenia (choć na razie jako cel zakłada się przeznaczenie środków na inwestycje w Rosji bądź Białorusi)?
Coś Mzyk musi wymyślić, żeby poprawić wyniki w przyszłości, bo dziedzina jest ciekawa, a oni tak średniutko przędą.
Wyniki nie najgorsze chociaż mogły być lepsze,ja po kursie i notowaniach nie spodziwałem się wyników lepszych a nawet gorszych.Proszę wzązć pod uwagę,że spółka wpolwie 2010 skorygowałławyniki z uwagi na niewłasciwie prowadzoną księgowość..Jest dobrze będzie jeszcze lepiej.Jestem optymista.to jest dobra inwestycja w dłuższym terminie.compaq100
W sumie 1 milion zysku za 4Q. Przypatrując się konkurencji to wypada Paged nieźle. Grajewo pojechało wszystkie zyski kwartalne netto za ubiegly rok na minusie. Forte przy dwukrotnie wiekszej kapitalizacji mialo tylko dwa kwartaly na lekkim kilkusettysiecznym plusie. W prawdzie duże jest zadłużenie ale przeznaczone jest na rozwój a nie ratowanie wlasnego tylka. Tak na marginesie zadłużenie długotermionwe dla Grajewa wyosi ponad miliard złotych przy 108 mln dla spółki Paged:)
Mysle ze niedoceniacie wplywu tej ustawy na cała branżę.Społka jest tania ale kupujemy przyszlosc a ta jesli chodzi o surowiec rysuje sie w nedznych barwach i to ze spolka jest tania nie chroni jej jak widac przed spadkami .A potencjal do tych ostatnich wciaz jest moim zdaniem spory ,chodz po dzisiejszcyh ewolucjach Buffeta powinno przyjsc wybicie w gore na calym rynku.