• ducatto Autor: ~kthulu [83.28.52.*]
    czy któryś ze starszych posiadaczy akcji może się odnieść do informacji zawartych pod tymi linkami:
    http://slend.pl/
    http://dobranowina.biz/2011/02/ducatto-pl-oficjalna-informacja-dotyczaca-sytuacji-na-portalu/

od momentu uruchomienia platformy ducatto każdy widzi że wielkiego sukcesu to ona nie odniosła i pozostaje w tyle za sekrata.pl czy zakra.pl.
    a wątek zadłużenia osoby zarządzającej firmą zależną PBS na innym portalu społecznościowym to rodzi tylko pytanie WTF??!!
  • Re: ducatto Autor: ~kthulu [83.11.247.*]
    a tak swoją drogą to widać że tylko ludzie z Newco tym się zajmują i brak jakiegoś większego nadzoru ze strony PBS, totalna amatorszczyzna (nie pisze już o słabym PRe ani o kulturze osoby odpowiedzialnej za kontakt z potencjalnymi klientami ale wykonanie strony z punktu wizualnego pozostawia wiele do życzenia). Nie rozumiem jak można było zaprzepaścić tak dobry pomysł na biznes. Skoro bank jest głównym udziałowcem to wystarczyło wziąść ok 100 tys. niskooprocentowanego kredytu na jakieś 5 osób (po 20 tys. na głowe) jako pierwszych PD, nowi uczestnicy się rejestrują po weryfikacji otrzymują kredyt, szybka rejestracja - szybka aukcja - szybki kredyt, wieści się roznoszą coraz więcej PB się rejestruje co z kolei przyciąga PD i interes zaczyna się sam kręcić. I tak to trzeba było rozruszać. A nie wkrótce się okaże że pierwszy długofalowy projekt PBS-Finanse zostanie zamknięty z powodu braku zainteresowania lub niemożności przyciągnięcia klientów - w sumie to jedno i to samo.
  • Re: ducatto Autor: ~jj [83.10.97.*]
    ducatto - jak pisałem już kilka tygodni temu - wygląda na osierocone dziecko. Mam wrażenie, że PBS nie przykłada do tego wagi, co wydaje się zrozumiałe uwzględniając plany większościowego udziałowca grupy. Po co rozwijać serwis social lending - skoro można rozwinąć sieć własnych placówek m.in. kredytowych - które w krótszym okresie będą generować znacznie lepsze dochody ? Ducatto to była próba i to się chwali, jednak nie wypaliła i moim zdaniem nie ma co przykładać do niego większej wagi. Źle się stanie jednak, jeśli nie do końca sprawdzone plotki dotyczące osób powiązanych z tym portalem wpłyną no notowania samego PBS...
    Bądźcie czujni i nie dajcie się wprowadzić w błąd
  • Re: ducatto Autor: ~sadownik 30ha [79.188.17.*]
    tego typu platformy, jak na razie, w naszej rzeczywistości raczkują...
    gdzieś tam nawet zaryzykowałem, że to raczej pod innym kątem znalazło się w obszarze zainteresowań BEF (GA)...
    być może pójdzie to w kierunku leasing/inwestycje i bardziej w stronę obsługi firm...
    a to było by coś naprawdę "innego" i oryginalnego

na razie zegar tyka i o PBF można jedynie powiedzieć, że na tym polu istnieje...

jeśli by nastąpił wzrost zainteresowania tą gałęzią działalności to jak myślę znalazło by odbicie również m.in w dokonaniu kilku kosmetycznych poprawek, a kto wie może nawet zmianie oprawy i ujednoliceniu szaty graficznej nie tylko platformy, a wszystkich podmiotów grupy

obecnie priorytetem wydaje się być budowa struktur w terenie... platforma w mojej ocenie traktowana jest marginalnie
[x]
PBSFINANSE -3,33% 0,58 2025-09-26 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.