Syndyk ma na dniach rozmawiać z kilkoma inwestorami nt. przejęcia spółki. Najpoważniejszym kandydatem jest niemiecki German Crystal, który póki co przedstawił najkonkretniejszą ofertę. W I kwartale tego roku przewidywany jest w końcu po długim czasie zysk netto. Syndyk udzielił informacji, że huta jest w stanie sprzedać 100% swojego towaru, głownie do Iranu i Stanów Zjednoczonych. W najbliższym czasie jak wspomniałeś ma zostać uruchomiony drugi piec do produkcji szkła sodowego, a co za tym idzie do pracy powróci blisko 100 osób i liczba ta będzie systematycznie rosła. Myślę,że kwestią czasu jest powrór z 2 fixingów na ciągłe. Reasumując założenia w najbliższy okres są bardzo optymistyczne. To tyle w wielkim skrócie.
Marzec może okazać się przełomowy w działalności spółki. Mało która spółka w upadłości likwiadacyjnej stoi na tak dobrym poziomie jak irena. Na razie póki co nie jest zbyt duże zaineteresowanie tą spółką. Pewnie dużo osób czeka na rozwój wydarzeń, chociaż ja myślę, że nie powinno być najgorzej. Myślę, że niemiecki inwestor wie co robi nawiązując rozmowy dotyczące przejęcia spółki.
Dnia 2011-03-01 o godz. 11:21 ~mateusz napisał(a):
> Marzec może okazać się przełomowy w działalności spółki.
> Mało która spółka w upadłości likwiadacyjnej stoi na tak
> dobrym poziomie jak irena. Na razie póki co nie jest zbyt
> duże zaineteresowanie tą spółką. Pewnie dużo osób czeka na
> rozwój wydarzeń, chociaż ja myślę, że nie powinno być
> najgorzej. Myślę, że niemiecki inwestor wie co robi
> nawiązując rozmowy dotyczące przejęcia spółki.
Mateusz mam prośbę.
Widzę, że jesteś osobą dobrze poinformowaną, jeżli możesz pisz proszę na bieżąco jak coś będziesz wiedział o Irence. Może się zdąży jeszcze dopakować co nie co :}.
kwestią kilku, może kilkunastu dni jest rozgrzanie pieca do produkcji szkła sodowego. Co do rozmów z inwestorami nie wiem na jakim etapie przebiegają dyskusje. Wartość zakładu dodatkowo jest podnoszona poprzez realizację produkcji, bo przecież lepiej przejąć już funkcjonujący zakład z załogą niż zaczynać od zera. Ogłoszenie przetargu najwcześniej wg prezesa będzie można ogłosić na przełomie kwietnia i maja. Póki co trzeba cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń.Ja osobiście jestem pełen optymizmu.
Dnia 2011-03-09 o godz. 19:16 ~mateusz napisał(a):
> kwestią kilku, może kilkunastu dni jest rozgrzanie pieca do
> produkcji szkła sodowego. Co do rozmów z inwestorami nie
> wiem na jakim etapie przebiegają dyskusje. Wartość zakładu
> dodatkowo jest podnoszona poprzez realizację produkcji, bo
> przecież lepiej przejąć już funkcjonujący zakład z załogą
> niż zaczynać od zera. Ogłoszenie przetargu najwcześniej wg
> prezesa będzie można ogłosić na przełomie kwietnia i maja.
> Póki co trzeba cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń.Ja
> osobiście jestem pełen optymizmu.