Skup akcji. Autor: ~Czytający raporty. [213.17.180.*]
Na najbliższym walnym będzie uchwalony skup akcji Druk-Paku, tak że od pojutrza kurs powinien ruszyć dynamicznie w górę. A pamiętając jak niewiele zleceń na "sprzedam" było w ostatnich czasach w karnecie to skoki o kilkanaście procent nie są wykluczone.
obrót sie pojawi... i wzrosty również ...powody
1.skup akcji własnych...ciekawe tylko jakie ustawią widełki
2.dywidenda...mają wypłacać za lata 2009 i 2010
3. poczekajmy na info o nowym zakładzie....może wiecie coś na ten temat?
4. PZU AM nie właziłoby w gniota.
tak czy siak spółka dla cierpliwych
zobaczymy co pouchwalają na walnym myślę że jeszcze pod koniec marca jakiś ruch na papierze się pojawi
a jeśli ktoś chce sprzedać to ja chętnie po 18 wezmę
Widełek dowolnie nie ustawią. Muszą zgodnie z przepisami. A te chyba mówią,że to ma być średnia , zdaje się z sześciu miesięcy poprzedzających skup. Ale pewności nie mam i nawet nie chce mi się szukać tych danych. Kiedyś miałam czeską spółkę produkującą kotły, która przeprowadzała skup akcji i chciała wycofać się z giełdy. KNF dopatrzyła się nieprawidłowości w liczeniu średniej i sporo podniosła ją, dzięki czemu zamiast stracić zarobiłam . Jak tutaj będzie zobaczymy.
nowa maszyna.
Zawarcie istotnej umowy
Zarząd Kujawskich Zakładów Poligraficznych Druk-Pak S.A. ("Spółka") w Aleksandrowie Kujawskim informuje, że w dniu 04 marca 2011 r. Spółka podpisała umowę z Manroland Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Wolicy, Al. Katowicka 11, 05-830 Nadarzyn, której przedmiotem jest nabycie pełnoformatowej maszyny drukującej. Ze względu na klauzulę poufności i tajemnicę handlową Spółka nie ujawnia wartości projektu.
Realizowana inwestycja pozwoli na zwiększenie potencjału produkcyjnego oraz umożliwi rozszerzenie dotychczasowej oferty produktowej o:
•wyroby pokrywane lakierem UV w linii,
•wyroby uszlachetniane tzw. lakierami efektowymi.
Szczegółowe warunki przedmiotowej umowy nie odbiegają od dotychczas zawieranych i typowych na rynku warunków dla tego rodzaju umów.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest wartość umowy przekraczającą 10% kapitałów własnych Spółki.