• MIRBUD - brać PKC !!! - jeszcze jest czas ! Autor: ~Zenek [83.26.59.*]
    Analizując fundamenty oraz przepływy oraz rentowność poziomów rachunku wynków można mieć tylko jeden wniosek - to jedna z mocniejszych spółek branży budowlanej.
    Jedyny mankament to należności ale w związku z zawarciem umowy kredytowej przez Marywilską z której srodki wpłyną do MRB a także spłatą długu przez JHM Dev. środkami z emisji akcji, potencjał środków pozwoli na spłatę kredytów a to zwiększy i tak wysoki wskaźnik zysku. No i oczywiście wiosna idzie a kontrakty są zawarte i tylko czekają na rozpoczęcie prac.
  • Re: MIRBUD - brać PKC !!! - jeszcze jest czas ! Autor: ~Zenek [83.10.181.*]
    Ale zaskoczenie - myślałem, że JHM Dev. zrobił emisję tylko w celu rozwodnienia to jest około 16,9 mln akcji a tu prosze, prosze, Prezesik zrobił emisję na 29,33 mln i to nie po cenie nominalnej ale o 50 % wyższej.
    A co najważniejsze, JHM Dev. jeszcze nie na giełdzie a już 7 funduszy w nią weszło - czy była już kiedyś taka sytuacja, bo ja mimo siwych włosów to nie pamiętam ?
  • Re: MIRBUD - brać PKC !!! - jeszcze jest czas ! Autor: ~Zenek [83.26.114.*]
    Prognozy, fiu, fiu, ale Prezesik zaszalał - teraz to samo (zaszaleć) powinien zrobić kurs MRB !!!
  • coś tu nie gra ? Autor: ~JACA [194.206.106.*]
    Moim zdaniem ktoś tu trzyma kurs. Praktycznie nie możliwym jest aby spółka ogłaszając tak dobre newsy nie porosła kilku procent będac w dodatku tak tanią. Nie widzę aby cokolwiek złego działo się z firmą więc może jacyś bardziej zorientowani gracze podpowiedzą swoje spostrzeżenia.
  • Re: MIRBUD - brać PKC !!! - jeszcze jest czas ! Autor: ~jjj [195.85.249.*]
    troche potrzymają i puszczą. Będzie dobrze!
  • Re: MIRBUD - brać PKC !!! - jeszcze jest czas ! Autor: ~jb [79.185.30.*]
    a może znowu drukują akcje?
  • Re: MIRBUD - brać PKC !!! - jeszcze jest czas ! Autor: ~wujoT. [91.214.1.*]
    Przecież Pan Mirgos w jednym z wywiadów wyrażnie powiedział, że nie przewiduje dodruku akcji Mirbudu - jeszcze nigdy nie zawiódł swymi wypowiedziami, to jestem i tego pewny. Powiedział też że kurs powinien przekroczyć 5 PLN i myślę że tak będzie - ja jednak mam nadzieję, że za rok/ półtora będzie to powyżej 10 PLN.
    Na to cierpliwie czekam ! Pozdrawiam wierzących w MRB !!!
[x]
MIRBUD -4,46% 10,70 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.