• Pytanie Autor: ~tomek_w31 [91.189.139.*]
    Kto normalny wyrzuca 500 tys papiera np po 24 grosze ?

Może się mylę ale dla mnie ta spółka naprawdę jest godna polecenia i zainwestowania w nią pieniędzy
    Nie ukrywam że jestem akcjonariuszem i tym bardziej dziwię się ludziom którzy oddają spółkę po 24 groszy (przed splitem po 96 gr)

Firma fajnie się rozwija (co pokazały wyniki)
    dobrze zainwestowali kasę z emisji (zwiększyli moce produkcyjne)
    wchodzą na nowe rynki
    zwiększają eksport
    sprzyja im otoczenie gospodarcze (nowe inwestycje) - mimo kryzysu
    planują wejść na rynek główny GPW (co zwiększy ich rozpoznawalność i uznanie wśród inwestorów)

... nie wiem jeśli się mylę napiszcie gdzie jest haczyk in minus

... mimo wszystko trzymam i licze na wzrost co najmniej do 50 groszy w przeciągu roku

Pozdrawiam

P.S.
    nie dajcie się oszkubać z akcji jakimś frajerom
    chyba że jestem w błędzie to sorki (żeby nie było nie naganiam na zakup)
  • Re: LUG Autor: ~inwestor [89.228.91.*]
    Producent opraw oświetleniowych zapowiada w tym roku zwiększenie udziału eksportu w przychodach z 46 proc. do ponad 50 proc.

W tym celu wejdzie m.in. na rynki Ameryki Południowej i Australii. – Wstępne badania nowych rynków są bardzo obiecujące, co być może pozwoli nam na szybszy od zakładanego wzrost przychodów z eksportu – ocenia Ryszard Wtorkowski, prezes zarządu. Za granicą LUG skupi się na sprzedaży energooszczędnych produktów oświetleniowych, głównie w technologii LED. – Biorąc pod uwagę tempo wzrostu gospodarczego Ameryki Południowej, w kolejnych latach można oczekiwać stamtąd wyższych przychodów niż z rynków europejskich – dodaje prezes. W Europie równolegle spółka planuje umacniać swoją pozycję. LUG będzie oświetlał głównie centra handlowe i tworzył iluminacje na obiektach. Docelowo, w ciągu kilku lat, udział eksportu ma stanowić ponad 60 proc. obrotów.

Do końca pierwszego półrocza LUG planuje przenieść się z NewConnect na główny parkiet GPW. Zmianie rynku notowań nie będzie towarzyszyć emisja akcji. W połowie 2010 r. spółka zakończyła etap swoich największych inwestycji, głównie w park maszynowy i rozwój systemów sprzedażowych.
    PARKIET
  • Re: LUG Autor: ~tomek_w31 [81.15.192.*]
    ... Dzięki za kolejne 14 tys. papiera
  • Re: Pytanie Autor: ~radek [83.9.125.*]
    Tomek jeśli lubisz nieustannie rosnące przychody bez przełożenia na zyski zmuszanie akcjonariatu do brania udziału w kolejnych emisjach akcji mających zapewnić kolejny wzrost przychodów to firma dla Ciebie .Na ekspansję trzeba kasy.Szykuj ją na kolejną porcję akcji prosto z pieca.
  • Re: Pytanie Autor: ~radek [83.9.125.*]
    P.s I miej w opiece złotego bo jak się umocni rosnące przychody zamienią się w gigantyczne straty.Akcji dostaniesz tyle ile zechcesz..To ktoś Tobie dziękuje .Pozdrawiam.
  • Re: Pytanie Autor: ~morro [94.75.64.*]
    bzdury, bo sprzedaż krajowa prawie równa zagranicznej
  • Re: Pytanie Autor: ~wbab [86.42.110.*]
    Tom, powiem tak. zapakowalem sie po wywyadzie na tvncnbc z prezesem. na sporo. to najwieksza pozycja w moim portfelu. teraz mysle jak sie z tego wymiksowac bo nie wyglada to dobrze. brak plynnosci, daje sie we znaki.

W ten dzien byl duzy popyt-miejmy nadzieje ze to inwestorzy dlugoterminowi... bo gdy puszcza nam nerwy to bedzi lawina na 0,20. Z drugiej strony nawet bez ich podazy brak popytu spowoduje powolne osuwanie sie.
    Wiec tak czy siak jestem ugotowany :/

takie sa moje przemyslenia na szybko. Obym sie mylil
    pzdr
    wojtek
  • Re: Pytanie Autor: ~max [89.228.91.*]
    3.marzec 2011. wyniki za 2010.
    Na papierze , nie na gębę .
    Zobaczymy co fundusze na to ?
    Chyba nie myślicie że to drobni gracze zbijają lub wyciągają kurs.
    Można skakać po spółkach , ale czy warto ??
    Tutaj posiedzicie do czerwca i 50% zarobione .
[x]
LUG -2,20% 3,56 2025-09-23 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.