• TEchmex - rezygnacja członka RN Autor: ~tech [77.255.41.*]
    TECHMEX
    Temat
    Rezygnacja z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Syndyk Masy Upadłości Techmex SA w upadłości likwidacyjnej informuje, że dnia 22 lutego 2011 powziął informację, że Pan Maciej Kasprzyk w dniu 17 lutego 2011 r. złożył rezygnację z funkcji Członka Rady Nadzorczej Techmex SA w upadłości likwidacyjnej.

W uzasadnieniu Pan Maciej Kasprzyk napisał:
    "Moja decyzja o przyjęciu obowiązków Członka Rady Nadzorczej podjęta została w oparciu o rekomendację Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Mając powyższe na uwadze oraz ogólną sytuację w Spółce, za kluczowe w działaniach Rady uważałem wypracowanie planu naprawczego zapewniającego maksymalną obronę wierzycieli niezabezpieczonych – w tym i akcjonariuszy.
    Z przykrością stwierdzam, że przedstawiona Radzie koncepcja oparta o układ likwidacyjny, zmierzająca do utrzymania Spółki w obrocie giełdowym i aktywacji jej aktywów podatkowych nie doczekała się nawet merytorycznej dyskusji. Jednocześnie, w świetle dostępnych informacji oraz ustaleń zawartych w aktach upadłościowych, wspieranie proponowanej przez obecny Zarząd koncepcji reaktywowania działalności GIS, uważam za całkowicie bezzasadne i pozbawione podstaw ekonomicznych.
    Ponadto, dotychczasowy sposób funkcjonowania Rady, nie stwarza w mojej ocenie szans na szybkie wypracowanie skutecznego planu działania. Szczególnie istotna wydaje się być opieszałość w pracach Rady, mająca bezpośredni wpływ na radykalne eliminowanie szans na wdrożenie jakichkolwiek innych koncepcji i tym samym doprowadzenie do likwidacji Spółki i w konsekwencji poniesienia przez akcjonariuszy 100% straty.
    Mając na uwadze powyższe, moje dalsze uczestnictwo w Radzie uznaję za bezcelowe."

• Re: TEchmex - rezygnacja członka RN Autor: ~erde [77.87.0.*]
    Chca na wyczepac z akcji
    Kto wie w jakim sadzi P. syndyk zlozyla sprawozdanie wierzycieli o dalszej likwidacji TEXa z planem reaktywacji czesci z GIS
  • Re: TEchmex - rezygnacja członka RN Autor: ~tech [77.255.41.*]
    to jest oficjalny komunikat ze spółki z jasnymi powodami rezygnacji (co sie nie często zdarza w takich sytuacjach bo przeważnie powołują się na powody osobiste).

A ty jakieś niesprawdzone pierdoły opowiadasz.

To co napisał rezygnujący Członek RN to czystelny przekaz do małych akcjonariuszy (bo tylko oni tu zostali), który brzmi: SPIER......CIE z Techmexu.
  • Re: TEchmex - rezygnacja członka RN Autor: ~re [79.191.178.*]
    ja skupuje,,,czytaj uważnie on nie chciał aby gis pracował ,miał jakiś w tym cel ,może kasa na boku.ze sprzedazy gisa.a tu dupa blada.więc dał nura.zasłanianie się akcjonariuszami.
  • Re: TEchmex - rezygnacja członka RN Autor: ~bank [77.87.0.*]
    PANOWIE z pelnym szacunkiem ja kupuje TEXa bo stracic 2000 zl dla mnie to moje ryzyko ale 20 000 szt przy ukladzie da pare groszy .nic innego nie mysle
    Kupowalem Leasko z CETO po 2 gr byl split 1:5 i wyszedl na 14 gr co zarobilem to moje nikomu nie karze ryzykowac Rarzad pozbyl sie nie porzeadanej osoby ktora zekomo walczyla o nas - Teras jak sad przyjmie wniosek wierzycieli i nie wezmie drobnych pod uwage to lezymy . Do dzis obroty w ok. tydzien to 1300 k . to malo jak na kleske TEXa - mysle ze jeszcze bedzie sie dzialo - Tu Komputronik SA gra pierwsze skrzypce. ja usredniam
  • Re: TEchmex - rezygnacja członka RN Autor: ~re [79.191.178.*]
    ja grałem jak skakał o 1 do 2 zeta ,ale skup zacząłem od 12 gr.mam dużo.
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.