1. Kiedy chcą Państwo przeprowadzić testowe uruchomienie pierwszego kanału?
Czy możemy spodziewać się, że będzie to w najbliższym czasie?
2. Jaki pierwszy kanał chcecie Państwo uruchomić?
3. Gdzie to będzie można oglądać?
Pozwolimy sobie odpowiedzieć na pytanie w podobnie zwięzłej formie:
Ad. 1 Uruchomienie testowe pierwszego kanału powinno nastąpić w ciągu najbliższych 2 tygodni.
Ad. 2 Pierwszym uruchomionym kanałem będzie najprawdopodobniej NEXT Music HD.
Ad. 3 W początkowym okresie testy będą prowadzone w ramach sieci zamkniętej. Ze względu na prowadzone rozmowy z partnerami i ich zainteresowanie bardzo możliwe, że kanał będzie szerzej dostępny zaraz po fazie testów, niezależnie od terminów uruchomienia pozostałych elementów telewizji NEXT.
Dziękujemy, szczególnie odpowiedź na 3 pytanie odbieram jako bardzo pozytywną. Czy mogli by się państwo wypowiedzieć na temat rozwoju platformy oognet.
1)Kiedy możemy się spodziewać intensyfikacji rozwoju systemu kamer? Kamera ze stoku narciarskiego pokazała chyba dobry kierunek rozwoju tego projektu, zdecydowanie bijąc rekord wyświetleń.
2)Kiedy ruszą kamery biznes?
3)W jaki sposób spółka zamierza w przyszłości na "OOGnet" (chodzi mi o "sieć oczu") zarabiać?
Dają czadu z tym naśnieżaniem nocą. 35000 wyświetleń, 111 komentarzy. Wchodzi się w opis kamery a tam podstawowe informacje o górze. Bardzo mi się to podoba. Tak trzymać.
1) Astro jest przygotowana na znaczne inwestycje (środki własne + dedykowane dofinansowanie UE+otwarta linia leasingowa na sprzęt) dotyczące rozwoju sieci kamer OOGNET i w związku z tym będziemy systematycznie zwiększać liczbę podłączanych lokalizacji. W ramach instalacji pojawiały będą się w dalszym ciągu zarówno tereny wypoczynkowe - morze, jeziora, góry jak i tereny miejskie (w tym tzw. trafficowe). Jednocześnie instalacje będą systematycznie weryfikowane pod kątem liczby odsłon.
2) Pierwsze kamery biznes ruszą najprawdopodobniej w kolejnym miesiącu.
3) Biznesplan portalu przewiduje szereg źródeł przychodów - m.in. reklama (kilkanaście form), abonamenty dotyczące kamer biznesowych, opłaty związane z przesyłem danych, opłaty za konta ze zwiększoną fiunkcjonalnością. Pierwsze wpływy są już uzyskiwane.
Cały czas trwają prace nad kolejnymi elementami portalu. Równocześnie rozpoczynają się prace nad kolejnym portalem, który będzie uzupełniał i współgrał z rozwiązaniami OOGNET. Te dwa portale w połączeniu ze wspierającym je serwisem OOGNET Lista mają w przyszłości stanowić trzon propozycji internetowej Astro S.A. W ciągu najbliższych tygodni na portalu OOGNET planowane jest także wprowadzenie wysokobudżetowych (w kategorii internetowej) i dosyć kontrowersyjnych programów satyrycznych.
Autor: ~finca [87.205.198.*], 2011-02-22 23:00
Dają czadu z tym naśnieżaniem nocą. 35000 wyświetleń, 111 komentarzy. Wchodzi się w opis kamery a tam podstawowe informacje o górze. Bardzo mi się to podoba. Tak trzymać.
Bo to się chyba jakoś bardzo na ilość indywidualnych użytkowników nie przekłada. Ale przynajmniej wiadomo, który rodzaj kamerek jest najlepszy i w która stronę z tym iść.