Witam
Akwizycja brokera z Opola wraz z jego klienami to kolejny zastrzyk nowych prowizji dla JDB SA. I to od zaraz (21.02.2011) - czyli od dnia podpisania umowy i przejęcia przedsiębiorstwa Dariusza Ratajczaka, który funkcjonował z ugruntowaną pozycją od 2003r.
Jeszcze kilka takich akwizycji, a potencjalny rynek JDB urośnie min. 3 razy.
Wnioski wyciągajcie sami.
Moja prognoza 28gr staje się coraz bardziej realna.
Pozdr
wczoraj prognozowales zamkniecie na duzym + i jak dzisiaj wygladasz? to info jak sam widzisz nie zrobilo furory, a mamy marazm. marnie to wyglada choc zaczelo sie ciekawie. pozdr.
widze, ze demonstracja sily juz sie odbyla i ktos zamieli obrotami po 1 sztuce ;-) widac, ze jest ruch na papierze, czy zaliczymy dzis dolne wdelki? moze nie, ale to co dzis jest dolnymi jutro bedzie kursem otwarcia, wiec jest duza szansa na zakupy w piatek po 10 gr. bo panika zaglada w oczy posiadaczom ubranym po 19-18gr. A nie lepiej poczekac?
pozdrawiam
Wzrost sygnalizowałem po wzroście popytu i to był warunek. Dalej go podtrzymuję.
To jest spółka, która musi rosnąć, bo ci co kupili w prywatnej emisji zyskiem 1-2gr na akcji z pewnością nie są usatysfakcjonowani. A główny udziałowiec nie moze sprzedawać.
W branży ubezpieczeniowej - w przypadku brokerów żyje się z prowizji, która jest zawsze dodatnia i w miarę stabilna. W takiej spółce ze stałym lub rosnącym portfelem klientów nie ma strat, a tylko zyski. Zatem fundamenty spółki będą stale rosnąć, zwłaszcza po kolejnych akwizycjach. Pierwszą już mieliśmy w poniedziałek.
Tu więc wystarczy silny wzrost popytu i wzrost kursu zapewniony.
Dnia 2011-02-23 o godz. 09:12 ~ja napisał(a):
> a ty wczoraj prognozowałeś zamknięcie na 0,22 i jak teraz
> wyglądasz? po co wypisujecie te durne posty
bo po to jest to forum i masz co czytac, dzis obstawiam 14-15gr i tak codziennie do piatku minus i minus az do 10 gr