• zamknięcie nie używanego konta Autor: ~po [91.189.141.*]
    Przez jakiś czas pracowałem w holandii , w tym czasie założyłem konto bankowe w abnamro. Wracajac do polski nie zamkłem konta bankowego( zostało mi wtedy pare euro na koncie). Przez 4 lata nie miałem żadnych swoich operacji na koncie , ale przez ten czas bank naliczał mi opłate za prowadzenie konta ,Do dzisiaj kwota urosła mi do ponad 100euro debetu. Więc moje pytanie dotyczy, czy jest jakaś skuteczna moteda zamkniecia konta bez wpłacenia pieniedzy aby wyzerowc konto i je poprostu zamknąć . Pozdrawiam . Dodam ze ten bank w Polsce nie ma odzdziału.
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~po [91.189.141.*]
    pomoze mi ktoś?
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~aa [89.76.25.*]
    podobno nie ma głupich pytań...
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~Mario [62.152.158.*]
    Hej! słuchaj mój ojciec i siostry także pracowali w holandi i także mieli wszyscy te same konto w tym banku i ojciec przestał tam jeżdzić około 5 lat i konta też nie zamknął 2 lata temu zmarł ,więc przez 5 lat nic mu nie przyszło a siostra jedna z drugą też już nie jeżdzą "dzieciate" od 2 lat i tez mają te konta i nic na razie nie przychodzi! Są pogłoski że jak konto jest nie aktywna kilka miesięcy to ten bank blokuje karte i nie wiem jak się ma sprawa czy potem je likwidują! Według mnie w polsce np jak masz minus na koncie to żaden bank ci nie popuści i prędzej czy pużniej musisz zapłacić zaległe co się nalezy bankowi nawet po 10 latach i wydaje mi się że tam tak samo powinno być! Żeby nie było tak że zbiera ci się,zbiera a po 10 latach przyjdzie ci do płacenia 500 euro!!! tęz tak może być i musisz wówczas zapłcić bo będziesz ścigany jesteśmy w uni europejskiej!
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~po [80.55.254.*]
    ja mam w tym problem, ze co kwartał przychodza mi odcinki bankowe a abnambro , wiec na biezaco sledze jak moj debet rosnie, dwa tygodnie dzwonilem do nich w tej sprawie , to powiedzieli ze musze zaplacic aby wyzerowac konto, debet weszlem pod koniec 2007r, in tez myslalem ze konto mi sami zamkna. a tu lipa.
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~pszczoła [193.105.248.*]
    Nie jestem ekspertem od europejskiego prawa bankowego, ale wydaje mi się ze będziesz musiał zrobić przelew i wysłać wypowiedzenie umowy.
    Bank nie odpuszcza tak łatwo swojej kasy.
    Co do braku placówek to wytłumaczenie jest proste: Ruszyłeś cztery litery by otworzyć konto? To mogłeś je ruszyć by je zamknąć.
    Płać i zamykaj, taka jest moja rada.
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~Mario [62.152.154.*]
    Gadałęm teraz z siostra i powiedziała że jak była z koleżanką która też miała te same konto że ona miała zablokowaną karte do bankomatu i mogła wybrać kase z banku na paszport a koleżance zablokowali i karte i konto bo ten bank tak właśnie robi jak nic się nie robi żadnych operacji ,,żadnych przelewów przez 3 miesiące! I odblokował bank im to,kase oczywiście debet pobrał to normalka i nadal konto mieli aktywne! Powiem tak jeśli ktoś jedzie za granice pracować tylko raz lub pare razy i poten nie ma zamiaru wrócić i nie zamknie konta to czas leci na jego nie korzyć! Przykład w banku ABN AMRO za konto za 3 miesiące biorą 8.25 Euro! na pl ponad 30 zł i teraz razy to 4 lata w twoim przypadku wychodzi 132 euro czyli około 500 zł i jeśli konta nie idzię zamknąć przez tel.czy jakoś inaczej i trzeba być osobiście to musisz jechać busem do holandi lub autem mniej wyjdzie to koszt ponad 500 zł czyli na dzień dzisiejszy już będziesz 1000zł w plecy i jak będziesz zwlekać to będzie coraz to więcej! Najlepiej założyc konto z karta do bankomatu w polsce można założyć w dolarach,funtach i euro i w polsce płacić za konto a jak pojedziesz podać szefowi nr konta i finito w razie w.... w polsce mieszkasz i w polsce idziesz zamknąć konto a tak jest duży problem i debet ciągle rośnie!!!!!!
  • Re: zamknięcie nie używanego konta Autor: ~fajeczek88 [89.151.40.*]
    Próbę mam o doradzenie co zrobić by z t tego kłopotu wyjsc - (mam koto w abn amro zalozone pare lat temu nie korzystałam z niego przez ten czas .nie pamiętam hasła do loginu nie mam tez nawet karty ani tego urządzenia mam nowy wyrobiony dowod osobisty inny numer tel .jedyne co pamiętam to tylko nazwa loginu ...