• przyczyna spadku Autor: ~vooyeck [67.159.56.*]
    Z tego co mi wiadomo (a wiadomo mi dużo) to nie ma żadnej wewnętrznej, fundamentalnej przyczyny dzisiejszego spadku.
    Czy ktoś wytłumaczy ten zjazd? Owszem były podobne ale dzisiejszy dziwnie ostry.
  • Re: przyczyna spadku Autor: ~jolkaII [89.73.251.*]
    W akcjonariacie Leny jest " ING NN OFE Polska" który ma 9,85% akcji czyli ok. 2,4 mln.
    Jeszcze długo będzie je sprzedawał...
  • Re: przyczyna spadku Autor: ~vooyeck [95.154.230.*]
    A to on sprzedaje? Nie śledziłem tych transakcji bo ufny w swą firmę nieczęsto w notowania w ogóle zaglądam. Zresztą nie bardzo wiem czemu miałby sprzedawać.
  • Re: przyczyna spadku Autor: ~jolkaII [89.73.251.*]
    Nie mam pewności ,że ten fundusz sprzedaje. Wnioskuję tak czytając w prasie o całym zamieszaniu wokół OFE.
  • Re: przyczyna spadku Autor: ~Arek [78.8.158.*]
    Mysle, ze to raczej ktos zbiera? Zanizyl kurs chyba zeby odpalic StopLossy i zebrac sporo akcji?
  • Re: przyczyna spadku Autor: ~vooyeck [95.154.230.*]
    Wątpię. Aż tak się nie znam, ale przy spuszczaniu stopów to kurs chyba momentalnie idzie w górę jak są wykupywane i wraca.
  • Re: przyczyna spadku Autor: ~Zbyszek [88.220.88.*]
    Kursem tego waloru nie jest trudno manipulować, bo płynność ostatnio mocno siadła. Po mojemu historia zatoczy koło. Zjedziemy jeszcze paręnaście, albo parędziesiąt groszy do dołu, aby znowu zmienić kierunek.
    No w każdym razie dzisiejszy dzień pokaże kierunek na najbliższe sesje.
[x]
LENA -0,36% 2,80 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.