Trochę sie spółeczce przyjrzałem i muszę powiedzieć , ze jak do tej pory spółka i jej biznes jest dość czytelny. Zachowanie kursu również . Start i podbitka pod wywalanie akcji obejmowanych po 50 gr przez prywatnych . Powolny zjazd , mała konsolidacja w okolicach 30 - 35 gr i zjazd znowy od dnia 17.01 po wyznaczeniu pierwszego dnia notowań akcji serii A1 gdzie wysypali się "ojcowie założyciele" akcjami obejmowanymi po 1 gr w celu cofnięcia sobie grosza i uzyskaniu zysku grynderskiego. Teraz mogą sobie spokojnie i "bezkosztowo" działać nie musząc na siłę wyrywac kasy ze spółki. Od dnia 17.01 przewaliło się 3.361.631 akcji , choć uważam , ze pierwsze rzuty zapewnili założyciele / 1.800.000 akcji , a później ci co się lekko wystraszyli./. Ostatnia emisja z pp z 09.2010 / kurs wtedy około 30 gr / po , w sumie , 30 gr za akcję , aktualnie notowana jako BINA / 5.500.000 akcji serii D / dziś w okolicach 20 gr może się wydawać zwykłym "nasadem" , ale w świetle tego co robi spółka doskonale nadaje się do "ubicia gruntu" pod następne już zaplanowane emisje w "sugerowanej" cenie nie mniejszej niż 20 gr. Co do wielkości oferty F i G w kwocie nie mniejszej niż 50 mln zł to jak na spółkę z NC to faktycznie nie mało , ale jeśli się weźmie pod uwagę dziedzinę w jakiej business spóka prowadzi i co ma zamiar robić to są to grosze. To fakty , które wskazują na możliwy potencjał spółki , a jest on na pewno duży.
No ale jest i druga strona medalu , a mianowicie "wykonanie" tego potencjału i jego skutki dla dotychczasowych i przyszłych akcjonariuszy.
Jeśli wszystko pójdzie OK , "niekłamliwie" i bez wałów to długoterminowo nawet nie chce mi się myśleć o przewyższeniu w stosunkku do obecnej ceny.
A krótkoterminowo pierwszy test będzemy mieli już 28.02 jak światłe myśli przekładają sie na proces decyzyjny w spółce / NWZA / , drugi jak zakończą się notowania PDA BINA i nastąpi asymilacja , a trzeci jak zapewne niedługo poznamy chętnego - jeśli oczywiście się znajdzie , chyba , ze od dawna wiadomo kto nim będzie - na wyłożenie 50 mln PLN na F i G.
Wcale bym sie nie zdziwił gdyby kurs - w scenariuszu pozytywnym - osiągnął w bardzo krótkim czasie 35-40 gr.
A resztę sobie sami dośpiewajcie. I prosze o merytoryvczne komentarze , bez jazd typu odpał , na ryj , 2 gr jutro czy 200% w dwie sesje.
Z raportów wynika, że akcje był raczej kupowane. Członkowie zarządu kupowali po 21gr, czyli zbyt dużej promocji nie mieli. Co ciekawe Bio-Med zwiększył swój pakiet o 1,2 mln akcji- komunikat z 16 lutego 2011. A przecież wiedzą już o nowej emisji. Jakby było tak źle to raczej sprzedawaliby to co mają.
Dnia 2011-02-20 o godz. 19:33 ~donek napisał(a):
> a jesli bedzie bill gates?
albo stachursky
albo ojciec
> ryzyk
albo zdzisława sośnicka
albo wojtek
Albo ja Don Miecio?.
21.03 WZA dotyczące Statutu.
Balon po stronie K świadczy, że istnieje zainteresowanie. Każdy chce kupić po cenie promocyjnej a to czy znajdą się chętni wyzbyć za bezcen, to już inna sprawa. Ja w każdym bądź razie na tyle ile mnie było stać kupiłem.