• TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~baniak [95.49.26.*]
    Trochę sie spółeczce przyjrzałem i muszę powiedzieć , ze jak do tej pory spółka i jej biznes jest dość czytelny. Zachowanie kursu również . Start i podbitka pod wywalanie akcji obejmowanych po 50 gr przez prywatnych . Powolny zjazd , mała konsolidacja w okolicach 30 - 35 gr i zjazd znowy od dnia 17.01 po wyznaczeniu pierwszego dnia notowań akcji serii A1 gdzie wysypali się "ojcowie założyciele" akcjami obejmowanymi po 1 gr w celu cofnięcia sobie grosza i uzyskaniu zysku grynderskiego. Teraz mogą sobie spokojnie i "bezkosztowo" działać nie musząc na siłę wyrywac kasy ze spółki. Od dnia 17.01 przewaliło się 3.361.631 akcji , choć uważam , ze pierwsze rzuty zapewnili założyciele / 1.800.000 akcji , a później ci co się lekko wystraszyli./. Ostatnia emisja z pp z 09.2010 / kurs wtedy około 30 gr / po , w sumie , 30 gr za akcję , aktualnie notowana jako BINA / 5.500.000 akcji serii D / dziś w okolicach 20 gr może się wydawać zwykłym "nasadem" , ale w świetle tego co robi spółka doskonale nadaje się do "ubicia gruntu" pod następne już zaplanowane emisje w "sugerowanej" cenie nie mniejszej niż 20 gr. Co do wielkości oferty F i G w kwocie nie mniejszej niż 50 mln zł to jak na spółkę z NC to faktycznie nie mało , ale jeśli się weźmie pod uwagę dziedzinę w jakiej business spóka prowadzi i co ma zamiar robić to są to grosze. To fakty , które wskazują na możliwy potencjał spółki , a jest on na pewno duży.

No ale jest i druga strona medalu , a mianowicie "wykonanie" tego potencjału i jego skutki dla dotychczasowych i przyszłych akcjonariuszy.

Jeśli wszystko pójdzie OK , "niekłamliwie" i bez wałów to długoterminowo nawet nie chce mi się myśleć o przewyższeniu w stosunkku do obecnej ceny.

A krótkoterminowo pierwszy test będzemy mieli już 28.02 jak światłe myśli przekładają sie na proces decyzyjny w spółce / NWZA / , drugi jak zakończą się notowania PDA BINA i nastąpi asymilacja , a trzeci jak zapewne niedługo poznamy chętnego - jeśli oczywiście się znajdzie , chyba , ze od dawna wiadomo kto nim będzie - na wyłożenie 50 mln PLN na F i G.

Wcale bym sie nie zdziwił gdyby kurs - w scenariuszu pozytywnym - osiągnął w bardzo krótkim czasie 35-40 gr.

A resztę sobie sami dośpiewajcie. I prosze o merytoryvczne komentarze , bez jazd typu odpał , na ryj , 2 gr jutro czy 200% w dwie sesje.
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~as [195.117.34.*]
    Z raportów wynika, że akcje był raczej kupowane. Członkowie zarządu kupowali po 21gr, czyli zbyt dużej promocji nie mieli. Co ciekawe Bio-Med zwiększył swój pakiet o 1,2 mln akcji- komunikat z 16 lutego 2011. A przecież wiedzą już o nowej emisji. Jakby było tak źle to raczej sprzedawaliby to co mają.
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~Bocca [193.238.200.*]
    gdzie masz informację, ze Bio Med kupił 1,2mln akcji 16 lutego?
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~as [195.117.34.*]
    raport jest z 16 lutego, posiadał 9,78% w kapitale a teraz posiada 13,51%

http://www.bio-inventions.com.pl/dokumenty/get,raport-nr-4-2011-espi-zawiadomienie-akcjonariusza-w-zwiazku-ze-zmiana-udzialu-w-glosach-na-walnym-zgromadzeniu-spolki,152.html
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~Bocca [193.238.200.*]
    ale akcje serii D tak mi się wydaje to sa akcje nowej emisji, nie skupili tych akcji z rynku tylko zapisali się na nie.
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~baniak [95.49.26.*]
    Tak , seria D w ramach pp , ale kosztowało ich to teoretycznie 30 gr , a praktycznie 20 gr. Bo tyle musieli wpłacić za jedną akcję.
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~ICU [94.246.164.*]
    A jeśli inwestorem będzie np. taki BIOTON... i wraz z gotówką przyniesie tzw. "dobre rady".
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~donek [85.89.191.*]
    a jesli bedzie bill gates?
    albo stachursky
    albo ojciec ryzyk
    albo zdzisława sośnicka
    albo wojtek
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~miecio [178.42.205.*]
    Dnia 2011-02-20 o godz. 19:33 ~donek napisał(a):
    > a jesli bedzie bill gates?
    albo stachursky
    albo ojciec
    > ryzyk
    albo zdzisława sośnicka
    albo wojtek
    Albo ja Don Miecio?.
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~kol [77.254.84.*]
    ktos caly czas stawia batony z prawej strony..........................
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~ baniak [178.42.250.*]
    No co asymilacja 10.03 - 5,5 mln akcji dojdzie z prawej......
  • Re: TROCHĘ PRZEMYŚLEŃ... Autor: ~korba [83.15.181.*]
    21.03 WZA dotyczące Statutu.
    Balon po stronie K świadczy, że istnieje zainteresowanie. Każdy chce kupić po cenie promocyjnej a to czy znajdą się chętni wyzbyć za bezcen, to już inna sprawa. Ja w każdym bądź razie na tyle ile mnie było stać kupiłem.
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2017-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.