.............Pierwsze prace ruszyły w okolicach czerwca 2010 roku. Aktualnie jesteśmy na etapie kończenia projektów komputerowych, składania bolidu w przestrzeni wirtualnej i przechodzenia do wykonywania poszczególnych elementów fizycznie. Mamy nadzieję, że bolid będzie gotowy do jazdy w okolicach maja lub czerwca
.............Projekt ma kosztować 180-300 tys. zł.
Za kilka godzin, jak sie obudzą po całonocnym ćpaniu, specjaliści forumowi od budowy supercarów to napiszą, że studenci robią tak szybko a VA nie może zrobić przez 3 lata. Nie ważne, że robią oni zupełnie coś innego, nie ważne, że kanadyjczycy robili pierwszą sztukę auta 10 lat, nie ważne, że inni producenci (Pagani, Koeniggseg) robili i testowali pierwsze sztuki po 5-8 lat. Nie ważne, że do Stealtha B7 powstało tylko proste nadwozie składające się z kilku elementów i zostało nałożone na jeżdzący samochód. Ważne jest to, że nasi spece będą udowadniać, że Venocar powinien powstać w ciagu 11,5 miesiąca ponieważ oni tak zdecydowali
Sam sie naprodukowales jak po amfie, ale najwiekszym specem to jest tu Tomkiewicz z Kuichem, bo mowili dwa alta temu, ze sa gotowi na na zaprezentowanie w ciagu 6 nastepnych miesiecy. Rozumiem wiec, ze to z nich sie przede wszystkim naswiewasz.
Dnia 2011-02-20 o godz. 19:46 ~cyklista napisał(a):
> Sam sie naprodukowales jak po amfie, ale najwiekszym specem
> to jest tu Tomkiewicz z Kuichem, bo mowili dwa alta temu,
> ze sa gotowi na na zaprezentowanie w ciagu 6 nastepnych
> miesiecy. Rozumiem wiec, ze to z nich sie przede wszystkim
> naswiewasz.
I masz racje. To pseudobiznesmeni :)
A ty coś zbudowałeś, osiągnąłeś, że się wypowiadasz.
Napisz chętnie się pośmiejemy wspólnie.
No chyba, że się nazywasz Dyżakowska vel Baranowski/ Jakubiec a to co innego to są nazwiska, które oprócz spraw w prokuraturze za defraudację majątku osiągnęły same szczyty.
Nie znam ludzi o ktorych piszesz. Znam siebie i za siebie moge pisac. Co osiagnelem? Spokoj, rodzine, wlasny biznes i ludzie mnie lubia. Moge spokojnie kazdemu spojrzec w oczy.
Uwaga. Slowo chyba dla Ciebie nieznane - jestem po porostu uczciwy.
ps. to watek o veno i oszustwach robionych przez veno, wiec nie rozumiem po co przytaczacsz przyklady innych? lista oszustow jest dluga w naszym, krau, ale to nie znaczy ze jak sasiad kradnie, to ja tez od razu zamierzam krasc.
Dnia 2011-02-20 o godz. 20:58 ~cyklista napisał(a):
> Nie znam ludzi o ktorych piszesz. Znam siebie i za siebie
> moge pisac. Co osiagnelem? Spokoj, rodzine, wlasny biznes i
> ludzie mnie lubia. Moge spokojnie kazdemu spojrzec w oczy.
> Uwaga. Slowo chyba dla Ciebie nieznane - jestem po porostu
> uczciwy.
ps. to watek o veno i oszustwach robionych przez
> veno, wiec nie rozumiem po co przytaczacsz przyklady
> innych? lista oszustow jest dluga w naszym, krau, ale to
> nie znaczy ze jak sasiad kradnie, to ja tez od razu
> zamierzam krasc.
Nie znasz ludzi o których piszę?
Zaskoczyłeś mnie.
ps O oszustwach jeśli coś wiesz to biegnij na policję inaczej ciebie posądzą o współudział (ktoś na jakimś wątku o tym pisał niedawno).
Inaczej twoje teksty o tym, że jesteś uczciwy są jakby leciutko podszyte nutką kłamstewka, małego naciągania, niegodziwości, rozminięciem się z prawdą itp.
Jeśli chcesz być uczciwy to nie feruj wyroków zanim sąd ich nie wygłosi nie pisz, że ktoś jest oszustem, złodziejem zanim mu tego nie udowodnisz...no chyba, że to ty jesteś sąd.
Czytaj dalej, skoro w końcu opanowałes cały alfabet. A jak to zrobiłes skoro cały czas pijesz ? A jakies dowody cieciu masz czy tak sobie gadasz ?I co tam u żony i dzieci ? Jeszcze nie opuscili pijaka ?
Dnia 2011-02-20 o godz. 13:06 ~Zarowka napisał(a):
> Za kilka godzin, jak sie obudzą po całonocnym ćpaniu,
> specjaliści forumowi od budowy supercarów to napiszą, że
> studenci robią tak szybko a VA nie może zrobić przez 3
> lata. Nie ważne, że robią oni zupełnie coś innego, nie
> ważne, że kanadyjczycy robili pierwszą sztukę auta 10 lat,
> nie ważne, że inni producenci (Pagani, Koeniggseg) robili i
> testowali pierwsze sztuki po 5-8 lat. Nie ważne, że do
> Stealtha B7 powstało tylko proste nadwozie składające się z
> kilku elementów i zostało nałożone na jeżdzący samochód.
> Ważne jest to, że nasi spece będą udowadniać, że Venocar
> powinien powstać w ciagu 11,5 miesiąca ponieważ oni tak
> zdecydowali
ha ha ha
Czekamy na pierwsze wpisy od
> tutejszych speców !
A kto Qrwa podaje kolejne terminy przezentacji auta - akcjonariusze?
To spece z Venoautomotive chcieli zbudować auto w rok, a teraz ujadają na forach jak kundle, że akcjonariusze czekają na spełnienie obietnic.
Po prostu samochód jest bardziej skomplikowany niż taczka i na zbudowanie czegoś co ma konkurować z Pagani trzeba więcej czasu.
Ale do waszych tępych łbów to nie dociera i wszystkiemu winni są inni
Dnia 2011-02-20 o godz. 11:28 ~kiwasek napisał(a):
> .............Pierwsze prace ruszyły w okolicach czerwca
> 2010 roku. Aktualnie jesteśmy na etapie kończenia projektów
> komputerowych, składania bolidu w przestrzeni wirtualnej i
> przechodzenia do wykonywania poszczególnych elementów
> fizycznie. Mamy nadzieję, że bolid będzie gotowy do jazdy w
> okolicach maja lub czerwca
.............Projekt ma
> kosztować 180-300 tys. zł.
Polska to kraj cudami płynący najpierw cuda domkach cuda Bronka a teraz budujemy bolid F1 za aż 300 tys zł
Jedno mnie ciekawi dlaczego profesjonalne zespoły wydają setki milionów dolarów ...?
Kretyni no nie?
A jednak to nie specjalisci z tego forum tylko motoryzacyjni specjalisci z venoswołocza nie widzą różnicy pomiędzy amatorskim bolidem z silnikiem od motocykla a samochodem. ha ha ha Dobre ! Niech pisza dalej ! IM wiecej tego typu bzdurnych rzeczy napisza tym gorzej dla nich.. Beda posmiewiskiem. Zreszta juz sa. Od meisaca nie mieli co napisac po tym jak ich dwie wtyki w firmie VA wyleciały i czekali jak tu moga ugryźć. Tak wiec przeczytali na forum o studentach i naprędce sklecili artykulik. Ha ha ha Piszcie tak dalej ! Ale odlot !
Dla tych speców nie jest ważne, że studenci robią zupełnie coś innego, nie ważne, że kanadyjczycy robili pierwszą sztukę auta 10 lat, nie ważne, że inni producenci (Pagani, Koeniggseg) robili i testowali pierwsze sztuki po 5-8 lat. Nie ważne, że do Stealtha B7 powstało tylko proste nadwozie składające się z kilku elementów i zostało nałożone na jeżdzący samochód. Ważne jest to, że nasi spece będą udowadniać, że Venocar powinien powstać w ciagu tylu miesięcy i za taką kasę jaką oni uznają za stosowną. Ha ha ha, co za jełopy !
ha ha ha
A teraz czekamy na pierwsze wpisy od tutejszych speców !
ładny tekst. ale przed wklejaniem do kolejnych watkow powinienes dopisac fragment:
"jak mi ktoś wmawia, że w ciągu roku wybuduje pojazd, który zakasuje wszystkich i o który będą zabijali się możni tego świata to zalatuje mi to jednym wielkim yoyo."
Kupilem kiedyś iks tys. tego smiecia po 4 gr i o nim zapomnialem.Poziej mila pan z DM zadzwonila ze moge skorzystac z pp bo termim zaraz uplynie a po kiego licha mam tracic taka okazje,No i skorzystalem z tego prawa i mam od tamtej pory wiecej tego smiecia i dalem sobie spokoj z tym walorem i wcale jego notowan nie obserwuje.Bo po co? Ustawilem sobie tylko sprzedaz na duzo wyzszym poziomie o uwczesnego na czas nie okreslony i basta.Problem w tym ze powiedzialem znajomemu ze posiadam w/w smiecia i on teraz co mnie spotka to mi piepszy ze kurs urósł 50 % potem znow 505 i tak od pewnego czasu to powtarzal.No to nie wytrzymalem i wszedlem na realizacje zlecen bo bylem przekonany ze kurs doszedl juz do mojej ceny docelowej.A tu okazuje sie ze kanali zapomniala dodac ze przed kazdym wzrostem o 50% kurs spadl o 33,3% Moral z rtego taki ze ludzie sa zawistni i widza tylko moje zyski a nie widza strat
Najlepsze jest to, że niektórzy twierdzą że ten pojazd zostanie zbudowany za 180-300 tys zł.
Jednak pomijają taki szczegół, że zespół 30 osobowy nie bierze wynagrodzenia jako, że są studentami, nie mają kosztów najmu lokalu, dostępu do różnych urządzeń, specjalistów itd.
Gdyby robili to na tzw wolnym rynku to koszt tego projektu zamknął by się kwotą znacznie przewyższającą 1 mln zł i nadal pozostałby to tylko projekt nieprodukcyjny.
Pomijając tą analizę trzymam kciuki za chłopaków i dziewczyny, krórzy robią napradę coś fajnego i innego jak na nasze realia przystało.
Dokładnie. A megainzynierowie z Veno dopiero po czasie zobaczyli ze we dwoch auta nie zloza mimo ze to skladak z powyciaganych czesci z innych samochodow...
Robią idiotów z tych co dopominają się spełnienia obietnic pod przykryciem tego, ze przeciez takie auta nie robi sie w rok czy dwa. Czyli de facto sami siebie nazywaja debilami, bo przeciez od dawna slyszymy ze auto jest na ukonczeniu, a na samym poczatku to w ogole mialo byc gotowe po 1,5 roku.
jak to jest miec rozdwojenie jazni? Ciezko powiedziec - trzebaby zapytac w Akcji inwestor prezesa. Moze to Adam Nowak obiecywal auto po 18 miesiacach budowy, a teraz Arkadiusz Kuich musi to odszczekiwac? A moze na odwrot?
Na pewno najwiekszymi wydym...nymi sa akcjonariusze. Ludzie z Veno przynajmniej konkretnie sie dorobili na tych emisjach i na tym ze puszczali papier na podpitkach pod obietnice i artykuly....
Dnia 2011-02-21 o godz. 12:33 ~marko napisał(a):
>
Dokładnie. A megainzynierowie z Veno dopiero po czasie
> zobaczyli ze we dwoch auta nie zloza mimo ze to skladak z
> powyciaganych czesci z innych samochodow...
Robią idiotów
> z tych co dopominają się spełnienia obietnic pod
> przykryciem tego, ze przeciez takie auta nie robi sie w rok
> czy dwa. Czyli de facto sami siebie nazywaja debilami, bo
> przeciez od dawna slyszymy ze auto jest na ukonczeniu, a na
> samym poczatku to w ogole mialo byc gotowe po 1,5 roku.
> jak to jest miec rozdwojenie jazni? Ciezko powiedziec -
> trzebaby zapytac w Akcji inwestor prezesa. Moze to Adam
> Nowak obiecywal auto po 18 miesiacach budowy, a teraz
> Arkadiusz Kuich musi to odszczekiwac? A moze na odwrot?
Na
> pewno najwiekszymi wydym...nymi sa akcjonariusze. Ludzie z
> Veno przynajmniej konkretnie sie dorobili na tych emisjach
> i na tym ze puszczali papier na podpitkach pod obietnice i
> artykuly....
A coś nowego?
Wszystko to wiemy.
Proponuję aby nie powielać tematów wielokrotnie wałkowanych.
Spokój dzieci bo wątek będzie znowu skasowany. To jest temat o prototypie budowanym przez studentów a nie o waszych dziecinnych gadkach. Jest kasa, nie ma. Bedzie, nie bedzie. Zajrzyj do ksiegowosci a nie tutaj wrózysz z fusów.